Şimdi Ara

VOLVO S40 mı Toyota Corollamı? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
57.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar epeyce baktım geriye doğru ama net bir bilgi edinemedim, o yüzden kullanıcılara sorum var;

    benim merak ettiğim, S40 drive modellerinin "gerçekte" şehiriçi ve dışı ne kadar yaktığı,
    ben de aracımı satıp s40 drive almayı düşünüyorum, prestij, güvenlik ve yakıt ekonomisi benim olmazlarım,
    bu da volvo s40 drive da var gibi geldi bana, ama komşum 2011 s40 d2 aracının bakım maliyetlerinden bahsetti, normal bakım için 700 vermiş!
    çok geldi bana, anormal!
    ayrıca aracı ortalama 7 litre yakıyormuş şehir içi, bu da çok fazla geldi bana...

    tek seçeneğim s40 drive.

    Kullanıcılar S40 Drive bakım maliyetleri ve yakıt sarfiyatı hakkında bilgi verirse çok mutlu olurum.
  • @greatottoman

    Öncelikle volvo diyorsan tümüyle ithal bir arabadan bahsettiğini biliyorsundur umarım. Her usta anlamaz, çok yaygın değildir ve anlayan da ona göre para ister. 2011 model bir aracı garantiden çıkmaması için servise sokman gerekir. Servis derken garantiyi uygulayan servislerden bahsediyorum. Onların fiyat politikası da malum. Ayrıca normal renault-fiat servisleri de çok ucuz değil.

    Yakıt tüketimine gelince, sedan bir araç için şehir içi 7 litre tüketim gayet normal. Sonuçta koca araba. 1300 kilo civarı sanırım. Daha az yakmasını beklememelisin. Daha az yakıt tüketimi istiyorsan 1.5 dci ya da 1.3-1.6 multijet motorlu araçlara bakabilirsin.
  • Araba elinde patlasin istiyorsanvolvo.hemen satabilmek istiyorsan toyota.arabana kalitesiz yakit koyulma ile yuzyuze kalinca yolda kalmak istiyoran volvo.kalmak istemiyorsan toyota.arabanla bozuk yollardada gidebilmek istiyorsan toyota.aracinla bozuk yollardan sonra servis yolunu tutmk istiyorsan volvo.toyota arabadir volvo volvo dur deyip kendini kandirmk istiyorsan volvo al.toyota zor sartlara direnebilen bir arabadir.ayrica sac kalinligindan bahsetmis bir arkadas.o sacin kilosu kac para saci koy prese sekil ver o kadar.mliyeti nedirki.bir kapi sacini maliyeti sizce on dolari gecermi.kimse kimseyi kandirmasi.madem o kadarkaliteli neden ikinci eli bu kadar ucuz.neden mercedesinki bu kadar ucuz degil.bir arkadasta paran yoksa toyota al demis.bir bakin bakalim ikinci el toyota fiyatlarina ve volvo fiyatlarina.bende bu aralar araba alacagim.paramda 30000 tl 20000-24000 tl ye 2004 model s40 lar var.ama ben ne toyota nede volvo almayi dusunmuyorum.mazda 3 alcagim.ikisinende daha donanimli sorunsuz ve guvenli.sekilde guzel.bu bir tercih meselesidir abartmak ve kotulemek yersizdir.onemli olan neye ihtiyacinizin oldugudur.ihtiyaciniza gore araba alirsiniz.anadolunun ucra bir yerinde seyaht ederken volvo nuz rizalanirsa(arizalanmaz deemeyin zira toyotaa hic arizalanmaz arizalandigini farzedelim) toyota yi heryerde tamir etme olanaginiz vardir.ma volvo araba olmdigi icin volvo sadece volvo olduguicin baya bir sorun yasaybilirsiniz.dedigim gibi tavsiyeler ihtiyaclara gore olmali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: golge1710

    Araba elinde patlasin istiyorsanvolvo.hemen satabilmek istiyorsan toyota.arabana kalitesiz yakit koyulma ile yuzyuze kalinca yolda kalmak istiyoran volvo.kalmak istemiyorsan toyota.arabanla bozuk yollardada gidebilmek istiyorsan toyota.aracinla bozuk yollardan sonra servis yolunu tutmk istiyorsan volvo.toyota arabadir volvo volvo dur deyip kendini kandirmk istiyorsan volvo al.toyota zor sartlara direnebilen bir arabadir.ayrica sac kalinligindan bahsetmis bir arkadas.o sacin kilosu kac para saci koy prese sekil ver o kadar.mliyeti nedirki.bir kapi sacini maliyeti sizce on dolari gecermi.kimse kimseyi kandirmasi.madem o kadarkaliteli neden ikinci eli bu kadar ucuz.neden mercedesinki bu kadar ucuz degil.bir arkadasta paran yoksa toyota al demis.bir bakin bakalim ikinci el toyota fiyatlarina ve volvo fiyatlarina.bende bu aralar araba alacagim.paramda 30000 tl 20000-24000 tl ye 2004 model s40 lar var.ama ben ne toyota nede volvo almayi dusunmuyorum.mazda 3 alcagim.ikisinende daha donanimli sorunsuz ve guvenli.sekilde guzel.bu bir tercih meselesidir abartmak ve kotulemek yersizdir.onemli olan neye ihtiyacinizin oldugudur.ihtiyaciniza gore araba alirsiniz.anadolunun ucra bir yerinde seyaht ederken volvo nuz rizalanirsa(arizalanmaz deemeyin zira toyotaa hic arizalanmaz arizalandigini farzedelim) toyota yi heryerde tamir etme olanaginiz vardir.ma volvo araba olmdigi icin volvo sadece volvo olduguicin baya bir sorun yasaybilirsiniz.dedigim gibi tavsiyeler ihtiyaclara gore olmali.

    O yere göğe sığdıramadığınız Toyota geri kalmış ülkelere satılıyor hele de corolla ve Japonya da düşük gelirli kesim biniyor o arabaya. Bakmayın bizde vergiden dolayı o kazık fiyatlara satıldığına. Toyota sorunlu bir araç değil ama Volvo da kötülenecek bir araç değil. Bize öyle kötü arabaları satmışlar ki sizdeki psikoloji tüm halkın zihnine yerleştirilmiş. Her araba alacak olan yedek parçası ne kadar ustası var mı zihniyetiyle araç alıyor halbuki Avrupa standartlarına göre üretilmiş araçlar bizdekiler kadar sorunlu değil biz ve geri kalmış ülkeler yedek parça pazarıyız araba değil. Volvo yu da Ford dan anlayan herkes tamir eder en son kasa değişene kadar Ford motor ortaklığı vardı onlarda. Parçası bulunmayacak araç yok. Bir Posrche alan adama bunun servisi nerede diye sormak aklınıza gelmiyor ama Volvo ya mı nerede yaptıracaksın diyorsunuz. Güneydoğu da ve Doğu da kullanılan o kadar çok lüks araç var ki en son modeller ilk oralara düşüyor o adamlar ne yapıyor acaba ve o taraflarda lüks markaların hiçbirinin servisi yok.




  • Toyota ne ya ? Araba mı o ?
  • arkadaşlar polemiğe gerek yok toyotacılar daha volvo'ya binmemişler
    bindiklerinde anlarlar VOLVOnun farkını
    toyota araçtır volvo VOLVO'dur... :D
  • Arkadaşlar VOLVO ya binmemişler daha anlaşılan
    bir toyota die tutturmuşlar
    bende 98 1.8 VOLVO s40 sahibiyim:
    RAHATLIK
    GÜVENCE
    VE
    SAGLAMLIK

    TABİKİDE VOLVO
  • quote:

    Orijinalden alıntı: golge1710

    o sacin kilosu kac para saci koy prese sekil ver o kadar.mliyeti nedirki.bir kapi sacini maliyeti sizce on dolari gecermi.kimse kimseyi kandirmasi.madem o kadarkaliteli neden ikinci eli bu kadar ucuz.neden mercedesinki bu kadar ucuz degil.bir arkadasta paran yoksa toyota al demis.bir bakin bakalim ikinci el toyota fiyatlarina ve volvo fiyatlarina.bende bu aralar araba alacagim.paramda 30000 tl 20000-24000 tl ye 2004 model s40 lar var.ama ben ne toyota nede volvo almayi dusunmuyorum.mazda 3 alcagim.ikisinende daha donanimli sorunsuz ve guvenli.sekilde guzel.bu bir tercih meselesidir abartmak ve kotulemek yersizdir.onemli olan neye ihtiyacinizin oldugudur.ihtiyaciniza gore araba alirsiniz.anadolunun ucra bir yerinde seyaht ederken volvo nuz rizalanirsa(arizalanmaz deemeyin zira toyotaa hic arizalanmaz arizalandigini farzedelim) toyota yi heryerde tamir etme olanaginiz vardir.ma volvo araba olmdigi icin volvo sadece volvo olduguicin baya bir sorun yasaybilirsiniz.dedigim gibi tavsiyeler ihtiyaclara gore olmali.

    dünyanın en iyi otomotiv argelerinden birine sahiptir volvo herkez bilmez bunu ama bmw mercedes volvodan çok esinlenip teknolojisini kullanmıştır.

    ya bu kadar anlamsız bir yorum okumadım şimdiye kadar bu sitede.
    endüstriyel demircilerim kullandığı bir saç kilosu ile volvonun sac fiyatını karşılaştırıyor adam.. dünyanın en kaliteli çeliğini isveç üretir volvoda kullanılan 1 sınıf isveç metali hocam sen bunu tutup nasılda sanayide gördüğün çakma otomotiv yansanayicilerin kullandığı metal ile karşılaştırırsın.

    arıza durumu volvonun toyotadan daha sağlam ve kaliteli olduğunu eminim ancak yok volvo bozulmaz başka markalar bozulur demicem mekanik ve elektroniğin birleştiği ısı makinası ile çalışan aletlerdir otomobiller tabiki volvoda yolda bırakabilir toyotada mercedeste. ancak kalite konusuna değinecek olursan isveç mekaniği dünyaya nam salmıştır mekanik saatler arabalar her konuda makine üretiminde en iyilerdendir nacizane fikrim alman mekaniğinden daha iyilerdir çünkü adamlar kaliteyi hem malzeme hemde mühendislikle birleştirirler hem en iyi en doğru çalışan sistemi tasarımı yaparlar hemde en kaliteli malzemeyi kullanırlar araştır hocam.

    toyotayı ve japon teknolojisini kötüleyecek değilim ama diyoruz ya japonya teknolojide çip entegre üretiminde iyiler mekanik mühendisliği ve malzeme kalitesi olayı çok farklı bir durum neyse.

    ve ufak ayrıntı mercedes falan dünyadaki birçok üretici hatta apple, adidas nike falan bile üretim fabrikalarını çinde açar oldu bu yan sanayinin de çinde üretimi olması demek yani her ne kadar adı markada olsada tarihler boyu ne kadar kalitesi konusunda ün yapsada çinde üretim bende kesinlikle kaliteyi etkilier volvonun çindeki fabrikaları 2 adet sanırım ve sadece çin pazarına araç satışı yapılıyor bu fabrikalardan yani bizim ülkemizdeki binek otomobil olan volvolar hepsi ital ve çinden gelmiyor anlayan anlar demek istediklerimi..

    ikinci el volvo ucuzdur çünkü yedek parçası pahalıdır, servisi pahalıdır ve volvo kullanıcısı bellidir standart bir araba kullanıcısının mantığı reno,toyota,fiat gibi markalara bakmak mukayese etmektir ama volvoyu alacak vatandaş bu markalara bakıp kararı volvoda kılmaz volvoyu bilir ve gidip alır... yaşamayan bilemez volvo kullanan sadece bilir bu güven ve kaliteyi benim aracım yok ancak otomotiv mezunuyum ve birçok araç kullandım bindim yorum aldım dünyanın en güvenli araç markasıdır volvo o kadar nettir bu ve konfor konusundada mükemmeldir.

    ben volvo başlığı altında başka markaları kötüleyecek yada övecek değilim çünkü konu volvo bu markanın kullanıcıları bellidir bir renoyu yada toyotayı kullanan her çeşit insan görürsünüz ama durum volvoda çok farklıdır. kullanan vazgeçmez yada unutamaz.


    neyse çok konuştum arkadaş zaten aracını almıştır ben sadece @golge1710 arkaaşın yorumuna cevap yazdım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer135 -- 24 Ekim 2013; 16:24:40 >




  • volvo mühendislerine sormuşlar araçlarınızı neden hep birbirine benzer üretiyorsunuz diye cevapları uçak çeliğini ancak bu kadar işleyebiliyoruz olmuş
  • redstone78 kullanıcısına yanıt
    Hadi canım sende... Geri kalmış ülkeler hangileri Arabistanmı Irak'ım Suriye'mi İranmı neresi? Ben Söyleyeyim sana çok bilmiş oraların şartlarını sağlayabilen ve kimseyi yolda bırakmayan araba markası olduğu için oralarda kullanılır.mesela Irak...koyun Peşinde gezmek için land cruıser kullanılır peki neden...çünkü koyunların gidevbildiği Dağlara bayırlara gidebildiği için.... Bütün yasa dışı örgütler bu arabayı kullanır....çünkü onlar için önemli olan yakalanmamalıdır Yarıda kalmamaktır...ama senin mantığındakiler hangi Açıdan BAKIYOR anlamak zor....Irak'tan bir yetkili geliyor 30 koruma aracının 30 tanesinde Toyota.bunlar salak sen akıllısın onlar sağlamlığı düşünmüyor sen düşünüyorsun.onlar aşmış insanlar kendilerini kanıtlamaya ihtiyaçları yok.adamlar hava atmak için değil işlerini görecek arabayı alırlar senin gibiler de aaaa adama bak Volvosu var LAN dedittirebilme peşindedir yani ego Peşinde,işin özü de budur zaten....

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaren1414

    Hadi canım sende... Geri kalmış ülkeler hangileri Arabistanmı Irak'ım Suriye'mi İranmı neresi? Ben Söyleyeyim sana çok bilmiş oraların şartlarını sağlayabilen ve kimseyi yolda bırakmayan araba markası olduğu için oralarda kullanılır.mesela Irak...koyun Peşinde gezmek için land cruıser kullanılır peki neden...çünkü koyunların gidevbildiği Dağlara bayırlara gidebildiği için.... Bütün yasa dışı örgütler bu arabayı kullanır....çünkü onlar için önemli olan yakalanmamalıdır Yarıda kalmamaktır...ama senin mantığındakiler hangi Açıdan BAKIYOR anlamak zor....Irak'tan bir yetkili geliyor 30 koruma aracının 30 tanesinde Toyota.bunlar salak sen akıllısın onlar sağlamlığı düşünmüyor sen düşünüyorsun.onlar aşmış insanlar kendilerini kanıtlamaya ihtiyaçları yok.adamlar hava atmak için değil işlerini görecek arabayı alırlar senin gibiler de aaaa adama bak Volvosu var LAN dedittirebilme peşindedir yani ego Peşinde,işin özü de budur zaten....

    Land cruiser ve camry dışında diğer araçları o kadar kalite değil. Ben Corolla dan bahsediyorum konu da S40 ve Corolla zaten. Japonlar Binek olarak Subaru ağırlıklı tercih ediyorlar. Corolla ile S40 ı çok karşılaştırma bence. Markaya birşey demiyorum model bazlı söylüyorum. Kıyas yapmaman için Toyota nın MMT şanzımanı bile yeter.
    Japonlar taksi olarak avensis kullanıyor sadece. Güvenlik yüzünden corollayı satıp Volvo alan Öğretim görevlisine de rastladım.
    Ha corolla manuelse sıkıntı yok motoruna da birşey diyemem ama yine de malzeme kalitesi yol tutuşu güvenlik için s40 tabiki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şundan adım gibi eminim corolla ikinci el de volvo'dan daha hızlıdır.Tabi bu durum iki aracın temizliğine göre de değişebilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.