Şimdi Ara

Volvo S40 veya Passat bakarken kısmet CHEVROLET EPİCA imiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
4.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar... Daha önce forumda Volvo S40 Dizel ile 1,6 Lpg uyumlu Passat arasındda kaldığımı yazmıştım. Passat sahipleri maşallah 100.000 'lik arabalarını 36.000 TL 'den kapıyı açarlarken uzun yolda kullanma fırsatı bulduğum Volvo S40 1,6 D ise bende , iç hacminin darlığı ve nerdeyse hiç eşya gözünün olmaması sebebi ile hayal kırıklığına yol açmıştı.

    Sahibinden'de gördüğüm bir ilan üzerine çok detaylı olarak Chevrolet Epica incelemeye başladım. Servis problemi olmadığı ve Opel Antara , Chevrolet Captiva'da kullanılan motorun birebir aynısının kullanıldığını öğrenince İstanbul'a uçtum. Ve ilandaki arabayı biraz pazarlıkla 36.000 TL 'ye aldım.

    Aracaı aynı gece İzmir'e getirdim. 49.000 Km 'de aldığım araç şu anda 59.000 KM 'de . Yaklaşık 4 ay oldu aracı alalı. gelelim araç hakkındaki görüşlerime.

    Bir kere herşeyden önce bu paraya hem D sınıfı , hem triptronik , hem ESP 'li , hem de dizel bir araca binmek çok güzel. Ayrıca ortalama servis ücreti 15.000'de bir olmak üzere yaklaşık 350 - 400 TL civarı. 120.000 Km 'de triger değişecek o servisdin bedeli de 900 TL civarı olacak.

    Araçta 2000 CC VCDİ motor var. Yukarıda da dediğim gibi hem Captiva'da hem de Antara'da bu motor kullanılıyor . hem ivmelenmesi hem maksimum hıza çok rahat çıkışı mükemmel. 150 Tl 'lik Euro Dizel yakıtla yaklaşık 600 - 650 km arası şehir içi menzilim var . 250 kuruş civarı yakıyor ve bu değer bana göre makul. Cruise Control ile 100 km ile gidişte araç ortalamada 5,6 Lt'lere kadar tüketimini düşürdü.

    Dışarıdan bakıldığında ölçülerinin büyük ve gösterişli olması da hoşuma giden ayrı bir faktör.

    Arabada elektrikli sunroof , katlanır aynalar , ısıtmalı deri koltuk , cruise control , direksiyondan kumanda 6'lı CD changer'lı radyo cd çalar , elektronik klima , elektrikli sürücü koltuğu , 10 airbag , esp , tcs , 17 inç cant , triptronik şanzıman mevcut. İçi geniş bir araç .

    Deneme amaçlı olarak otobonda bir iki kere 200 Km 'yi yaptım ve hiç zorlanma emaresi vermedi.

    Aklıma geldikçe ve sorularınız oldukça yazmaya devam edeceğim. Zira bu araç maalesef Türkiye'de hiç tanınmadı ve tutulmadı. Fakat benim 36.000 TL 'ye aldığım 2008 model bu aracın sıfır km fiyatı yaklaşık 69.000 TL idi. Şu anda da galiba 56.000 Civarı.

    Ben yaptığım tercihten dolayı çok mutluyum , forumdaki tüm arkadaşlarıma da Allah'ım gönlüne göre versin. Hayırlı akşamlar ve bu vesileyle hayırlı Ramazanlar...







  • Hocam hayırlı uğurlu olsun , Allah kaza bela vermesin.
  • Hayırlı olsun.Malum D sınıfı araçlar fazla değer kaybediyor;eğer çok bilinen bir marka değilse durum daha da fena.Lakin bazen bu durum avantaj da olabiliyor.Kazasız,belasız kullanırsınız inşallah.
  • Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler inşallah.
  • hayırlı olsun.malesefki ülkemizde ki marka fanatikliği nedeniyle bazı araçlar hakettiği yeri bulamıyor
  • cok tesekkurler , sagolun .... Bır yandan da ıyı oluyor boyle klas arabalara ucuz ucuz bınıyoruz
  • Hayırlı Olsun Allah Kaza Bela Vermesin. Güle Güle Kullanın.
  • hayırlı uğurlu olsun güle güle binin
  • Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah..

    Fiyatına göre cidden iyi bir araç..0 km değilde 2.el almanız dahada iyi olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fastdriver.

    İyiki 1.6 motor almamışsınız bizde 1.6 passat var performansı vasat volvo s40 1.6 da aynı şekilde performans olarak iyi değil
    Hayırlı olsun çok iyi tercih



    Volvo s40 1.6 ( dizel ) demiş arkadaş 100 bg 150 Nm tork benzinli değil.o gerçekten vasat

    dizel ford focus ne gidiyor ise aynı motor s40 da okadar güzel gidiyor.

    epica alan arkadaşa hayırlı olsun kazasız belasız binsin ama listede s40 dizel varken ben epica almazdım benzinli 1.6 passat zaten almazdım.
  • Epicayi bir ara bende ciddi olarak inceledim.büyük vede rahat bir araç.aynı motor bildigim kadarıyla i̇nsignia, astra vb Opel modellerindede kullanılmaya başlandı.
    O fiyata 1.6 passat almak yerine çok akıllı bir tercih yapmışsınız.
  • hayırlı uğurlu olsun
  • gerçekten güzel seçim,hayırlı olsun.
    bazı araçlar var ki tutulmuyor,aldıktan sonra iyi ki tutulmuyormuş ucuz ucuz aldık fıstık gibi arabayı diyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sapultra

    gerçekten güzel seçim,hayırlı olsun.
    bazı araçlar var ki tutulmuyor,aldıktan sonra iyi ki tutulmuyormuş ucuz ucuz aldık fıstık gibi arabayı diyorsunuz


    zaten arac uzun süre kullanılacaksa piyasası olmayan araçlara bakılır diye düşünüyorum hem konforlu hemde oldukça donanımlı oluyor
  • Cogu kisi ovmus araci hayret topigede yeni rastladim:D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu açan arkadaş iç malzeme kalitesini çok kötülüyolardı arabanın kore arabası gibi diyorlardı 2 sene geçmiş aradan ne diyorsun bu konuda tecrübeni paylaşır mısın
  • Yorumlari bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: postal58

    konuyu açan arkadaş iç malzeme kalitesini çok kötülüyolardı arabanın kore arabası gibi diyorlardı 2 sene geçmiş aradan ne diyorsun bu konuda tecrübeni paylaşır mısın

    Son giriş: 7 Mayıs 2012; 20:38:34
  • değerini bulmamış araçlardan biride sonata.bi tutturmuşuz passat aşağı passat yukarı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaiser şoze

    değerini bulmamış araçlardan biride sonata.bi tutturmuşuz passat aşağı passat yukarı.

    dostum bana sorarsan bu sonata ve epica kral araçlar.. baktığında zaman araçların içinde yok yok her türlü donanım var.. araçlar geniş arkada oturanlarda diz mesafesi filan böyle sorunlar yok. bagaj geniş.. aslında tam bizim türk aile yapısına uygun araçlar bagajı doldur çocukları arkya rahat rahat otur bas git.. dizel otomatik ayrıca ... ama işte gel görki delini bir zamanında kuyuya bir taş attı bu deli dedi ki aracın içi kore arabası gibi... yani iç malzemesi kalitesiz dökülüyor dedi böyle olunca insanlar pek yanaşmadılar bu araçlara... o nedenle çok merak ediyorum bu sahibi ne yaptı bu aracı acaba 2 sene geçmiş bir de bir kaç resim koysa süper olur şu an




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.