Şimdi Ara

Volvo s60 b5 & Audi a4 45tfsi… hangisi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
4
Favori
2.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mahony16 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, olacak inşallah zira her hafta sonu kuzey marmaradan Sapanca turum var…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • leigh_hunt L kullanıcısına yanıt

    Çok cesaretli bir karar ama testlere göre diyorum ki "G20 den bile iyi diyorlar" tam bir sürüş otomobili imiş... kazasız belasız keyifle kullanın ... A4 ile S60 iki ağır başlı ile başlayan başlık nihayetinde sportmen Giulia ile noktalandı zafer Alfa nın :)

  • Merhabalar kerem bey hatırlıyorum sizin konunuzu benzer zamanlarda aldık ben de aynı sorunu yaşadım ama geçmişti buğulanma.


    Evet bizim adlığımız dönem sonrası gelenler dış tasarım olarak aslında tam istediğim dark paketle geldiler ama hem 3.bölge klima hem kör noktadan yoksun olması dark olmasının önemini kaybetmesine neden oldu.


    Maalesef ben de çözemediğimiz bir trim sorunu ile uğraştım epey bir kaç servisten sonra çözülebildi sorun ve şuanda bir problem yaşamıyorum inşallah olmaz ama maalesef premium da olsa trim sesi Audi de de bmw de de volvo da da hele ki mercedes C serisinde fazlasıyla var oluyor.


    Ben hala kullanuyorum aracımı ve epey km oldu dememe rağmen sizin kadar yol yapmamışım :) 28 binde...


    Ben de aksine inanılmaz memnunum s60 tan, konforu yalıtımı, tok hissiyatı ve güven veren sürüşü ile audi ve bmw den sonra epey bi memnunum. Sürüş hissiyatı arıyorsanız katılıyorum memnun kalmazsınız ne audi ne de bmw hissiyatı yok ancak konfor ve güvenlik var.


    Volvo ya olan ön yargım da kırıldı diyebilirim ve S90 için acaba mı demiyor değilim ancak fazlasıyla busines tasarımı var sanki bürokratlar için yapılmış gibi... Ya da bi T8 XC60 çok merak ediyorum nasıl...

    Tabi 1 yıl kullandığım A5 sportback vardı o da mükemmel bir arabaydı 2025 te kasa tamamen yenileniyor ve çok merak ediyorum.





  • bu S60daki donanım olayı gerçekten benim de kafamı karıştırıyor. ben de şu anda S60 kovalıyorum ancak çorba etmişler donanımları.


    2021e kadar inscription ve plus vardı.

    2021 sonrası plus ve ultimate oldu. ama plus dark, plus bright, ultimate yetmiyormuş gibi bir de bu donanım paketlerinin 2022-2023-2024 model araçlarda aynı olmasına rağmen içeriklerinin farklı olması durumu var, anlamıyorum ben.


    bazı ilanlara bakıyorum mesela araç plus dark diyor 2022 model, arka havalandırma yok, hiç yok. aynı şekilde 2021 model pluslarda yarı otonom sürüş olanlar var.


    yani opisyon olarak ekletiyorlar sanırım bilmiyorum ama özellikle 2. el alınacaksa faturası veya donanım listesini istemek gerek satıcıdan.


    edit: örnek ilan. 2023 model plus dark araç. arka havalandırması yok abi.


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-cc-motors-2023-model-volvo-s60-2.0-b5-hybrid-awd-plus-dark-1155992150/detay




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 21 Şubat 2024; 12:59:10 >




  • falterubbix kullanıcısına yanıt
    Bu sınıf bir arabada arkada düz menfez bile olmaması çok ilginç gerçekten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kerem- kullanıcısına yanıt
    Hocam üreticiler fiyatı dengede tutmak için zamanla böyle saçma kısıtlamalara gidebiliyorlar malesef. Genelde daha yeni modellerde kısıtlamaya gidiliyor. En dolusu lansman versiyonlarıdır. Bagajdaki cebin lastiğinden konsoldaki bölmelere, torpido içi göze kaplamaya kadar farklı farklı donanımları kısıyorlar zamanla. Hemen hepsi tedarik durumuna göre kısıntıya gidebiliyor. Sizin gibi aynı araçtan 2 tane almayanlar durumu farkına hiç varamıyor zaten. Dahası araçlar arasında beygir gücünde, performansında hatta motor sesinde bile fark olabiliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • leigh_hunt L kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarıda paylaştığım haldex bakımı ile ilgili bilgiler alfa 4 çeker ve S60 gibi haldex kullanan tüm araçlar için geçerli aklınızda bulunsun. Servislerimiz nedense bilgi vermiyor, genelde bakım/görev listesinde çıkmıyor haldex bakımı. 2 sene veya 60bin de bir haldex bakımını yaptırmanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Eyvallah dostum, yazdım aklımın bir köşesine…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • falterubbix kullanıcısına yanıt

    2023 ilk serilerinde plus bright bakın, sonraki plus dark paketlerinde ne yazık ki böyle.

  • admbyrm A kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum. Eylülde 0 km olarak bayiden aldığım plus bright aracımda;


    20" jant, harman kardon ses sistemi, polestar performans yazılımı (ki çok sevdim), 4 bölgeli dijital klima, dahili hava temizleyici dış ve iç hava temizliğini partiküllerini ölçerek gösteren şekilde, 4 koltuk ısıtma, ön iki koltuk ayrıca havalandırmalı koltuk soğutma, kör nokta ve çapraz uyarı sistemi, 360 derece kamera, tabela okuma, otonom sürüş, distronic hız kontrolü, hafızalı koltuklar, çok sevdiğim full akıllı led farlar, sürekli uzun açık ve sadece öndeki araç kısmını karartan özellikle akşam sürüşü çok keyifli, en sevdiğim google asistan hizmetleri ile araç kontrolü ve arabayı uzaktan çalıştırabilme, açabilme ve konum takibi vs yapabildiğimimiz Volvo Cars uygulaması ve ücretsiz araç içi dahili e-sim ve internet mevcut..


    yol destek hizmetleri çok iyi bence, örneğin yeşil yandı görmediniz ve trafik akıyor, hemen ekranda görsel ve sesli uyarı, yeşil yandı devam edecek misiniz diye, çok beğendim, yandan çok hızlı diğer şeritten yanaşan aracı görünce yol açıksa arabayı diğer şeride çekiyor mesela, arkadan hızlı yaklaşan olursa hemen flaşörleri yakıp diğer aracı uyarıyor gibi hatırlamadığım başka birçok güzel güvenlik önlemleri var.


    Mercedes C kullanıyordum buna geçince yol tutuşu ve performansına da hayran kaldım. Benim beklentilerimi gerçekten karşıladı.


    Ama bahsettiğiniz gibi kör nokta, 4 bölgeli klima gibi bazı özellikler dark plus da yokmuş, ilginç. Yalnız dark plusta menfez var bu arada, ortada değil b direklerinde, 4 bölgeli klima olanlarda ise hem orta kısımda hem de b direklerinde havalandırma menfezleri var.


    Hızlı yazdım devrik oldu biraz kusura bakmayın lütfen.





  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Hocam bilmediğim için soruyorum, w206 4 matic haldex midir? C200deki 4 çeker nasıldır? Sürekli 4 çeker olmadığını ve arkadan çekiş ağırlıklı 60-40 olduğunu biliyorum ama.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ibiza123 kullanıcısına yanıt
    Hocam bilmiyorum, açık kaynakta pek yok sanırım. Teknik çizimleri görmek lazım. Servisler söktülerse biliyordurlar muhtemelen, servislere sormak lazım. Merc genelde kendi geliştiriyor sistemlerini ancak son senelerde ne yaptılar ne ettiler pek fikrim yok açıkcası. Haldex benzeri bir kavrama sistemi olabilir. Malum bu emisyon ve tüketim muhabbetinden dolayı artık sürekli 4 çeker veya torsen olmasına pek ihtimal vermiyorum. 60-40 muhabbeti de bavyera kaynaklı bir muhabbet diye aklımda kalmış.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dryunuscoskun D kullanıcısına yanıt

    Şu saydıklarını düşününce volvo nun en çok satan premium markalardan biri haline gelmeye başlaması çok doğal.


    Son kasalarda hem a4 hem de c serisi malzeme kalitesini düşürdü bunu görmek için volvo s60 kapı ceplerine bakın ve bir de diğerlerine volvo yumuşak malzeme ancak diğerleri sert malzeme c segmenti kalitesinde yapmışlar.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.