Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (298. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.801
Cevap
113
Favori
649.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Audi yalitim ve sessizlik olarak cezbediyor fakat benzinli arac bulunmuyor ve r-design dolulugunda bir arac almak icin 120 civari fiyat cikiyor. Volvodan su an icin tek cekincem sert suspansiyonlar ve 2. El deger kaybi kaldi. Büyük ihtimal alacağım , cok teşekkür ederim cevaplarınız için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elfmariachi E kullanıcısına yanıt
    Benim demek istediğimi audi konusunda siz çok net belirtmişsiniz. Gerçekten dediğiniz gibi çok ufak tefek şeyler bile opsiyon olabiliyor audide. Bence şanzımanı da yabana atmayın derim.

    İkinci el değer kaybı mutlaka olacaktır. Bizler de alırken bunu düşündük fakat aracı çok beğendiğimden ve de uzun süre kullanmayı planladığım için değer kaybını önemsemedim.

    İkinci el değeri sizin için önemliyse,kısa sürede satarım derseniz bence volvo almayın, audi alın. Bunu gayet net şekilde belirtiyorum

    V40 A3 e göre daha sert bir araç. Bunu da belirtmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aknasmub -- 28 Mart 2016; 23:05:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • elfmariachi E kullanıcısına yanıt
    V40 ciddi anlamda kronik sıkıntıları olan bir araç. Sıkıntılar büyük değil ancak sayıca fazla.

    Sessiz denmiş ama sessiz bir araç kesinlikle değil. Hem motor sesi hem yol sesi ziyadesiyle fazla.

    Ayrıca ön göğüsten gelen zırıltı fevkalade rahatsız edici. Kapılardan gelen trim sesi keza öyle. Sileceklerin kalitesizliği ve gürültüsü bu arabaya yakışmıyor. Geri giderken frenlerden çıkan sesi daha önce hiç bir arabada duymadım. Olacak şey değil ve çözümü yok. Bunlar ilk aklıma gelenler.

    Park sensörü ciddi anlamda yavaş siz çarptıktan sonra ötecek nerdeyse. Yada çok yavaş park etmeniz lazım.

    Yanlış anlaşılmasın ben de aynı araca sahibim ama iyisini kötüsünü yazmak lazım dürüstçe. Başka bir mesajda da iyileri yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Traful T kullanıcısına yanıt
    Evet ayni aracı kullanıyoruz. Fakat dürüst olmamakla suçlamanızı anlayamadım. Yalan mı söylüyorum sizce?

    Benim aracımda trim sesi yok. Her araçta olacak diye bir durum yok.

    Yol sesi ve motor sesi açısından dizel araca göre çok normal bence.

    Sileceklerimi 9 aydır sorunsuz şekilde kullanıyorum. Hiçbir kalitesizlik hissetmedim. Altı üstü silecek. Bir senede en kalitelisi de yıpranıyor, en kötüsü de.

    Geri giderken olan ses benim aracımda ilk 1000 km de vardı. Sonra kayboldu. Şu an öyle bir ses yok.

    Park sensörü konusunda sıkıntım yok. Gayet iyi çalışıyor.

    Sanırım siz mercedes e serisinden sonra v40 geçtiniz. Ya da sizin aracınızda sorun var. Bence en yakın zamanda bu sıkıntılarınız için servise başvurmanızı tavsiye ederim.

    Ayrıca birisini tanımadan yalancılıkla suçlamanızı anlamış değilim. Kimseyi yalanlarla yanlış yönlendirecek birisi değilim. Az çok tanır buranın sakinleri beni.

    Bence siz araçtan memnun değilseniz negatif yönlerini belirtirsiniz. Alacak kişi değerlendirir ona göre alır. Kimseyi yalancılıkla suçlamaya ne hakkınız var ne de haddinize.

    İyi forumlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2015 model olduğu için pek sorun olmayacaktır kapılarda. Olursa da servis garanti kapsamında hallediyor. Benim 3 kapı İzmir'de güzel yapıldı. Silecek sesi bende de var; geçen gün yağmurlu hava çıktım ve cama çok bastırdığından mı nedir rahat çalışmıyor sanki :) Yağışlı havalarda pek çıkmamaya çalıştığım için sorun saymamaya çalışıyorum. Geri giderken frene basınca ses gelmesi şimdilik kesildi gibi umarım olmaz. Park sensörlerini temiz tutunca çok sorun değil sanırım. İlk kez park sensörü kullandığım için diğer araçlarla kıyaslayamam. Geçen yıl başıma gelen olaydan sonra diğer markaların forumlarını da zaman zaman okuyorum. BMW ve Mercedes forumları aktif. Audi'de çok yazılmıyor. Markayla anılan meşhur siteye bakmak gerekiyor. Tüm araçlarda maalesef sorunlar çıkıyor. O yüzden biraz şans işi. Bmw'nin sudan geçince bir yerinden su alıyormuş sanırım birçok araç yolda kalmış. Bununla ilgili forumda bir başlık vardı. Vaktiniz varsa başlıklara göz atın :)




  • Traful T kullanıcısına yanıt
    İyilerinide yazsanız karşılaştırma imkanım olur eksileri ile... Teşekkürler..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aknasmub kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Çok yanlış anlaşılmış, ben kesinlikle sizi yalancılıkla suçlamak düşüncesiyle yazmadım. Yanlış anlaşılma için kusura bakmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elfmariachi E kullanıcısına yanıt
    İlk fırsatta yazacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Traful T kullanıcısına yanıt
    "

    Sayın Traful, v 40 ta kronık sıkıntılar var ama küçük ve servislerın özverıyle gidermeye çalıştıği sıkıntılar motor sesi dizel araç için bence normal ben toyota dizel
    den sonra aldım güç ve ses konusunda yeterli gelmişti audi a3 sessiz gelebilir ama araçta torsıyon çubuğu vukuatlı DSG var ne kadar konforlu olacaktır diğer arkadaşlar
    diğer markalardan da
    bahsedıyorlar ben kımsenın aracını söylemlerını karalamak istemıyorum ayrıca şıkayet vara bakın şikayetlere birebir ençok dönen volvocar ayrıca bu forumda bile SORU ve
    SORUNLARIMIZA anında dönen ve bilgi veren volvo üst düzey yetkilisi var .Son olarak herkes ikinci el şu bu , ama arabayı park edıyorsunuz çevrenız tanıyan tanıyaman
    arabanın kralı diyor, ama almaya gelınce kem -küm ikinci el falan ,,,,ben arabayı başkası için almadım uzun süre bineceğim ALLAH İzin verır se herkese güvenli sürüşler




  • Arkadaşlar selamlar saygılar.
    2015 ekimde son kalan R design D2 lerden birini ben aldım. Kırmızı, cam tavanlı.
    Öncelikle şurayı düzeltelim R design pack olmasına rağmen hız sabitleyici yok, hız limitleyici var. Sonradan montaj olayına 1850 lira para çıkardılar. 450lira parça, 1400 lira yazılım. Olup olmadığı konusunda emin olmak için direksiyonda soldaki tuşlara bakın. Artı-eksi ve yanındaki tuşların üstündeki düğme tek parça oluyor limitleyici olunca. Hem sabitleyici hem limitleyici olunca 2 parça oluyor. En azından pazarlığa dahil etmeye çalışın ve ölümüne pazarlık yapın. 100binin altına bile indirebilirsiniz.

    Renk konusuna gelirsek ben alacağım zaman 103500e beyazı vardı, yine D2, cam tavanlı. Almadım, ağustos sonuydu galiba, sonra sağlam zam geldi 113leri falan telaffuz ettiler. Derken tekrar indirim oldu 108 e kırmızısını aldım ben(cam tavanlı) yani 5fazla oldu, Kırmızı oldu, renk konusunda hiç pişman olmadım.
    Rebel mavi de çok güzel ama yarın Allah korusun bir sıkıntı olduğunda renk tutturma sıkıntısı kırmızı dan daha çok olur, beyazı en kolayı ama beyaz bu aracı hiç göstermiyor. Her arabaya giden, gitmeyen bir renk vardır. Kırmızı yakışmayan araba çok, ama V40 a kırmızı çok yakışıyor, hele birde R design ise.
    Renk konusunda malum 2.el sitesine bakarsanız fikir açısından size yardımcı olabilir.
    Son olarak son çıkan R design larda koltuklarda R design logosu yok. Zannederim 2013 ve 2014 modellerinde mevcut.
    Şimdiden hayırlı olsun dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracınız hayırlı olsun. Güle güle , kazasız belasız kullanın.

    Kırmızı gerçekten aracı gösteren bir renk.

    Ayrıca cruise control konusunda soru işaretlerini giderdiğiniz için de teşekkür ederim.

    İyi forumlar.

    Aracınızın fotoğraflarını paylaşırsanız çok mutlu oluruz.
  • Tüm Volvo dostlarına selamlar.. Bende Bmw 1 serisi 118i 1.6 170 ps ve Volvo v40 1.6 180 ps arasında kaldım. Araçtan beklentilerim öncelikle performans, yol tutuşu,güvenlik ve normal hızlarda yalıtım.İkinci el bir araç düşünüyorum 2013-2014 gibi. Honda cıvıc hb vardı onu sattım yeni bir hb almayı düşünüyorum sizin fikirlerinizide almak istedim. Amacım burada kesinlikle o marka iyi veya bu marka kötü polemik yaratmak değil olumlu yada olumsuz görüşleriniz benim için değerli şimdiden teşekkürler... Saygılar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün yine Bostanlı-Bornova arası gidip geldim. Start-stop devreye girmedi. Bakım için randevu al yazısı çıkmaya başladı bugün onunla alakalı değildir diye düşündüm. Start-stop aküsü akıma geldi ama bu kadar çabuk bitmez herhalde dedim. Ayarlara girince akü mesajı ile karşılaştım. Şarj ediliyor ya da ısısı düşük diyor. Gidiş-dönüş menüden sürekli kontrol ettim ama mesaj silinmedi. Kablosu falan çıktı mı acaba? Aracı alalı 2 yıl olacak Mayıs'ta. 1 yıl da Otokoç beklemiş toplam 3 yıl. Tecrübesi olan var mı ?

    Bu mesaja eklenen görseller:

     Volvo V40: Ve O Sensin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RioNegroV40

    Tüm Volvo dostlarına selamlar.. Bende Bmw 1 serisi 118i 1.6 170 ps ve Volvo v40 1.6 180 ps arasında kaldım. Araçtan beklentilerim öncelikle performans, yol tutuşu,güvenlik ve normal hızlarda yalıtım.İkinci el bir araç düşünüyorum 2013-2014 gibi. Honda cıvıc hb vardı onu sattım yeni bir hb almayı düşünüyorum sizin fikirlerinizide almak istedim. Amacım burada kesinlikle o marka iyi veya bu marka kötü polemik yaratmak değil olumlu yada olumsuz görüşleriniz benim için değerli şimdiden teşekkürler... Saygılar..

    Performanssa tabii ki Bmw ama güvenlik için V40 düşünebilirsiniz. Klasik analog göstergeleri yüzünden düşünmüyorum. Üst Modeller ise aşırı pahalı. Bu açıdan tercih sebeplerimden biridir Volvo :)




  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    start stop aküsü normal aküden daha çabuk bitiyor ve pahalı bilginize:) dizel bi araçta motorun sürekli stop edip turbo yağlama ve soğutma çözümü olmadan kullanmanızı tavsiye etmem yanlışım varsa bilgi paylaşımına açığım.

    iyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filtiarn -- 29 Mart 2016; 18:13:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    Merhaba sayın @Darkraver . Akü performansında sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

    Ben normal akü ile start stop aküsünün ayrı olduğunu bilmiyorum. Serviste start stop un erken devreye girme nedenini sormuştum. Servisteki usta akü performansı iyi olan araçlarda start stop erken devreye girer demişti.

    Servise danışmanızda yarar var. Akü şarj edildikten sonra performansına göre değişim gerekebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filtiarn kullanıcısına yanıt
    Aracım benzinli T4 :) her zaman kullanmam ama bugün denk geldi işte :)
  • aknasmub kullanıcısına yanıt
    Evet ayrı aküler; ön tamponda gösteriyor cep telefonundaki kullanım klavuzunda. Aracı az kullandığımdan bitmiş olabilir belki; 15 gün kullanmadığım oluyor İzmir'de. Son zamanlarda haftada 1 ya da 2 gün kullandım. Perşembe günü biraz yüksek devirli dolaşayım olmazsa belki şarj olur :)
  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    Bence hergün kullanın aracınızı. Belki şarj eder ve sorun hallolur.
  • aknasmub kullanıcısına yanıt
    Evet öyle yapmaya çalışacağım :)
  • 
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.