Şimdi Ara

Volvo ve Baidu otonom elektrikli araç üretmek için güçlerini birleştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • İsveçli otomobil üreticisi Volvo ve Çin'in arama motoru devi Baidu, elektrikli ve tam otonom otomobiller geliştirmek ve üretmek üzere güç birliği yaptı. İki şirket arasında imzalanan anlaşma kapsamında Çin pazarı için Apollo otonom sürüş platformunu kullanan elektrikli ve otonom araçların seri üretimi yapılacak.

     

    Ayrıca Bkz.Ekim ayında otomobil satışları 2017'ye göre yüzde 76 azaldı
    Volvo ve Baidu bu ortaklık ile önümüzdeki yıllarda otonom otomobiller için dünyadaki en büyük pazar haline gelmesi beklenen Çin'de söz sahibi olmayı umuyor. Pazar araştırma şirketi IHS Markit, bu yılın başlarında 2040'a kadar Çin'de 14.5 milyon otonom aracın satılacağını öngörmüştü.

     


    Baidu'nun otonom teknolojiye yatırımı büyük


    Volvo'nun başkanı ve CEO'su Håkan Samuelsson konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Baidu ile Volvo'nun endüstri lideri güvenlik teknolojisi üzerine kurulmuş otonom sürüşe uyumlu otomobillerimizi ticarileştirmek için büyük bir adım attık" dedi.

     

    Baidu Başkanı Dr. Ya-Qin Zhang ise "Volvo'nun otonom sürüş platformumuz Apollo'yla uyumlu tam otonom bir otomobil geliştirme konusunda Baidu ile stratejik bir ortaklık kurmasından dolayı çok memnunuz" ifadelerini kullandı.

     

    Bu arada Çin'in Google'ı olarak bilinen teknoloji devi Baidu'nun, açık kaynaklı Apollo otonom sürüş platformu için BMW, Bosch, Ford, Hyundai ve Nvidia'nın da dahil olduğu 90 farklı ortakla işbirliği yaptığını da belirtelim







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.