Şimdi Ara

volvo vs mercedes ( max bütçe 250bin civarı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. ilk aracımı alacağım. şimdiye kadar kiralık araçlara bindim o yüzden arabalardan fazla anlamıyorum yani bi araba duayeni değilim.

    Araç bakınıyorum max bütçem 250bin tl civarı. Aklımda 2 araç var.


    Araçlardan birisi mercedes. 1980-1990 model arası 190e 200 vs şu eski kasa klasiklerden olan. Bunları bayağı övüyolar uzun ömürlü olur fazla masraf çıkarmaz,

    ustası bol parçası bol diyolar. Konu başında dediğim gibi araçlardan zerre anlamadığım içi bu tür konulara da hakim değilim o yüzden sizlerden fikirlerinizi bekliyorum


    Araçlardan diğeri 98-99 model volvo s40 - s70 felan. bunlar model olarak daha yeni. Araç dış tasarımı bana daha çok hitap ediyor ve dışardan bakıldığında eski gibi durmuyor.

    Daha güvenli ve ekstra özellikleri de cabası. sanruff klima koltuk ısıtma vs özeliikleri beni daha çok volvoya itiyor.

    Gel gelelim ki bu araçların piyasası mı pek yok acaba , fiyatları bana uygun geldi mercedese göre.


    Fikir ve yardımlarınız bekliyorum.








  • Hocam ilk araba olacak araba değil bunlar. Hayatında sanayiye hiç gitmemiş ilk arabasını alacak insanları çok yorar. Maddi durumunu bilmiyorum ama paranı dövizde/altında vs tutup 1 yıl daha para biriktirip corsa c, 206, clio symbol, Astra G, vw bora, Golf 4 tarzı bir araba almanı tavsiye ederim. O iki araba da uzun süre araç kullanmış, motor-mekanik konusunda birikimli insanlara gidecek arabalar. Bekleyemem dersen temiz Broadway al. Türkiye Cumhuriyetinin en büyük krizlerinde bile Broadway'in piyasası olacak olan bir arabadır. Parçası köylerde bile var neredeyse. Broadway de üzmez seni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 15 Ocak 2024; 21:18:36 >
  • Rasyonel teletabi R kullanıcısına yanıt

    Hazır araç fiyatları düşükken alayım dedim hocam 1 yıl sonra ülke ne durumda olacak belli değil. Amacım masrafsız bir araç alıp uzun süre kullanabilmek

  • Eski araçlarda ne kadar masrafsız olur orası tartışılır ancak bu işlerle uğraşan arkadaşlarım bu iki aracı önerdi. Bakımını yaptırır iyi bakarsan seni üzmez dedi. Şöyle temizinden bi araç bulursam almayı planlıyorum.
  • Temiz Broadway bakın hocam. Broadway'in piyasadaki yeri sabittir.
  • 190e yerine 190d tavsiye ederim motoru sağlam ise uzun yıllar size hizmet eder hala düzgün olanları var fiyat olarak da geçenlerde otomatik vites olanını alacaktık 275bin lira fiyata motor ve şanzıman yeni revize edilmiş otur dinle sesini o kadar güzel
  • iki araç arasında sizi daha az üzecek olan seçenek w201 mercedes gibi duruyor. Alacaksanız eğer;


    1. 201lerden apaçi eline düşmüş çok var bunlardan uzak durun(Bodykit, basık araç, saçma sapan tesisat, xenon farlar, spoiler vs.). Temiz, düzgün bir araç bulmaya gayret edin, bu bütçeye biraz zor mümkünse az daha arttırılabilir ya da aldıktan sonra parça parça eksikleri giderirsiniz.


    2. Ekspertize gidip boşuna para vermeyin tanıdığınız bir usta varsa ona baktırın yoksa internetten araştırın kendini ispatlamış dürüst ustalar her markada var. Gitmeden önce arayın kendisine geleceğinizi söyleyin anlaşın ve usta araca detaylıca baksın. En azından aldıktan sonra ne kadar masraf yapacağınızı takribi olarak bilirsiniz. Ustadan onayı aldıktan sonra da bir kaporta ustasına baktırır alırsınız

    3. Km işine çok takılmayın düşük km gözükenlerin çoğu oynanmıştır muhtemelen.


    4. 4 ileri otomatiğindense manuelini tavsiye ederim.


    5. Dizelide iş görür ama şu fiyatlarla birlikte benzin-lpg kombinasyonu daha mantıklı gibi duruyor. Lpgli kullanacaksan patlatma problemi olur ama kısaca söyleyeyim ateşleme ve lpg düzgünse sorun yaşamazsın tek yapman gereken bunlara dikkat etmek.



    Son olarak aldıktan sonra kendin de pek anlamıyorsan güvenebileceğin düzgün bir usta bulman şart yoksa sanayide çok fena yolarlar adamı. Tabi bu durum bu bütçelere alacağın bütün araçlar için geçerli.





  • Iki uc kurus ekle Laguna yada boraya bak volvolar genellikler hor kullaniliyor ve yaklasik 12 litre civari yakiyor

  • Arabaları görünce direk sanayi ustasının yanında çay içerken ömür geçiyor. Alın bir broadway 1 kere adam akıllı bakım yaptırın 1-2 yıl götürür
  • Bu ssöylediğiniz modeller ilk araç için baş ağrıtır hocam. Kulağa hoş geliyor ama işin içine girince hem baş ağrıtır hemde maddi yönden zorlar. Bulunabilirse Palio düşünebilirsiniz.

  • hangisi hafifse onu alın. ittirmesi kaldırması kolay olur.

  • arkadaşlar bi tane 85 model 300d buldum değişensiz temiz kullanılmış . aracı gidip göreceğim fiyat 215bin tl sizce nasıl ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byblack58 -- 23 Ocak 2024; 10:3:59 >
  • Daha yeni daha ufak daha az sorun çıkaracak araç almanı tavsiye ederim. Bu paraya alacağın eski arabaya ya çok para harcayıp düzgün parça ve iyi usta ile "adam edeceksin" ya da yan sanayi parça yüzünden ayda 2-3 kere sanayiye düşeceksin ve seni yolunmuş kaza çevirecekler. O yaşta o parayı özel ilgin yoksa, bütçen yoksa alma, üzer adamı.


    Arkadaşımda çok temiz bir w124 var mesela, araca hiç tüp takılmamış, trimlerinden teybine kadar orijinal. Bu arabayı 700-800 bin versen de alamazsın mesela. Bahsettiğin bütçelere ise anca yıkık olanını bulursun o da maddi olarak üzer.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.