Şimdi Ara

Volvocu Arkadaşlardan Yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Volvo s40 kullanıcısı arkadaşlardan ricam 2010 2011 s40 d2 dizel düz vites veya yine aynı yıllar otomatik benzinli konusunda olumlu olumsuz görüşlerinizi alabilirmiyim?

    Ayrıca araştırma yaptım , benzinli otomatik vites s40 için lpg uyumu konusunda bilgisi olan var mı ?

    Teşekkürler , iyi forumlar.

    Dipnot ; araba alma arifesindeyim sırasıyla golf , a3 seçeneklerini eledim (kronik nedenlerden ötürü , otomatik şanzuman olanlarda)

    Şu an ya düz vites dizel s40 veyahut otomatiği konusunda olumsuz yorum göremedim bu nedenle otomatik benzinli modeli (lpg uyumuna göre) ve son olarak mazda3 (otomatik benzin/lpg) seçenekleri elde kaldı.

    Son çare de dizel otomatik ceed var. Kararsızım arkadaşlar mümkünse yardım bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serjohn_1905 -- 16 Eylül 2015; 16:00:03 >



  • 2012 düz vites S40 D2 sahibiyiz merak ettiğiniz bir şey varsa cevaplandırabilirim ancak benzinli otomatiği hakkında hiç bir fikrim yok karşılaştıramıyorum ne yazık ki.

    Dizel düz vites hakkında düşüncelerim:
    - kalkış ve ikinci vitese geçiş eğer debriyajı çok dikkatli kullanmazsanız sarsıntılı oluyor. Şehir içinde biraz yorucu ama şehir dışı için çok ideal bir araç.
    - süspansiyonlar biraz sert. Bu durumda konforu biraz düşük ama yol tutuşuna katkısı vardır muhtemelen.
    -araç ilk çıkışı itibariyle biraz eski olduğu için donanım anlamında çok güncel değil hill-holder yok mesela veya cruise control sadece en üst pakette var.
    - Yol bilgisayarı çok kullanışlı değil mesela ortalama tüketimi sadece tek bir çeşit ölçebiliyorsunuz(genel ortalama ve kısa mesafeli ölçüm yok yani sıfırlayınca sıfırlanıyor komple)
    - ön ve yan camlardan biraz fazla rüzgar sesi alıyor. Bu saydıklarım şu an aklıma gelen eksileri.
    Bunların hiç biri araçtan vazgeçirecek seviyede değil bence ama bilin istedim.

    +Bunların yanında yakıtı kullanımınıza bağlı olarak düşük tutmak mümkün sakin kullanımda şehir içi 5.5 - 6 lt arası gezersiniz.
    +üstünden onca yıl geçmesine rağmen tasarımı benim çok hoşuma gidiyor
    Artılara çok bir şey yazamadım ama genel olarak tavsiye ettiğim bir araç. fiyatına göre sunduğu kalite ve güvenlik gayet yüksek bence. Eğer benzinli otomatiği lpg uyumluysa ve otomatik şanzımanı sorunsuzsa ben olsam öncelikli olarak otomatik tercih ederdim.
    EDİT: şimdi baktım da bahsettiğimiz yıllarda (2008den sonra) 1.6 dizel veya benzinli olarak otomatiği yok. sadece 2.0 dizellerde otomatik var az miktarda. Zaten bir üst cümlemde dediğim gibi otomatiği olsa biz tercih ederdik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaikaZede -- 16 Eylül 2015; 1:03:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Özellikle olumsuz yönleri tek tek yazdığınız için teşekkürler. Tercih ederken çok yardımcı olacak. Kullanan olarak bu şekilde bilgi vermeniz yol gösterici gerçekten.

    Açıkçası konfor ve süspansiyonun böyle olduğunu sizden öğrendim. Daha iyi noktada olmasını umut ediyordum. Rüzgar sesi konusunda da ilk kez öğrenmiş oldum.

    Sarsıntı sizin aracınızla , gaz vs. ayarları ile de alakalı olabilir mi acaba , yoksa tüm araçlarında aynı sıkıntı mı oluyor ? (motor gücü , kasa ağırlığı ile alakalı mesela ?)

    Şu otomatik ve özellikle otomatik lpg'li kullanan bir arkadaşa da ulaşıp , sizin gibi cesursa yazdırabilirsek çok güzel olcak :)

    Ayrıca ben de sizin gibi tasarımını çok beğeniyorum. Ağır ve asil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaikaZede

    EDİT: şimdi baktım da bahsettiğimiz yıllarda (2008den sonra) 1.6 dizel veya benzinli olarak otomatiği yok. sadece 2.0 dizellerde otomatik var az miktarda. Zaten bir üst cümlemde dediğim gibi otomatiği olsa biz tercih ederdik.

    Ben şu şekilde bir ilan görmüştüm , ona istinaden sordum ;

    http://www.arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-volvo-s40-s-40-2-0-powershift/orjinal/5763008?ref=bu




  • 4,5 yıl 1.6D kullandım. Daha büyük bagaj ihtiyacı doğduğu için değiştirmek zorunda kaldım. Rüzgar sesi 120 den sonra klimayı bile kapatıp sol aynaya eğilince duyabiliyordum( takıntılıyım sese) , kesinlikle yaltımı iyi. Arka taraf biraz dar ve basık ancak koltuklar çok çok kaliteli ve rahat. Ses sistemi çok güzel. Benim için tek eksisi bagajıydı. Zaten bir arkadaşım satın aldığı için ara sıra kullanıyorum halen:) güzel arabadır, alın bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımlarınız ve görüşleriniz için teşekkürler. Kısmet olursa yarın krediye başvuracağım. Elimde bir miktar nakit var üstünü tamamlayıp karar vermeye çalışacağım.

    Dün gece sabaha kadar çalışıyordum epey araştırdım. Genel olarak memnun kalınan (tabi isteklere de bağlı) bir araç. Fakat yukarıda verdiğim link gibi otomatik benzinli olan modelini kullanan birisi denk gelse keşke. İki model arasında karar verme konusunda çok yardımcı olacak bu husus.

    Ayrıca dün otopark adlı arkadaşların s60 1.6 dizel powershift model aracın test sürüşünü izledim. Tek olumsuz (baya olumsuz) aracın çok hantal kalıp gitmemesi hususu var.

    Tabi manuel dizel daha atiktir (tabi kasa ağırlığı s60'a oranla da daha düşük) diye düşünüyorum.

    Tekrar yorumlarınız için teşekkürler , iyi günler.
  • Serjohn_1905 kullanıcısına yanıt
    otomatik benzinlisini hatta lpg lisi arkadaşımda var ara sıra binerim 1.9t ama sizin istediğiniz yıl aralığında degil :) arkadaşımdaki 1998 model eski olmasina rağmen hayranım arabaya konforu gidişi güvenliği inanılmaz bir araç
    bir ara alacaktım ondan ama çevre baskısı yüzünden alamadım (volvo alinmaz parçası pahalıdır cart curt )

    bence fazla uğraşmayın alacağınız araba güvenlik sağlamlık olarak kendini kanıtlamış paranız varsa alın bakmayın sağa sola

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet o şekilde bir ön yargı var insanlarımızda. Fakat pek kulak asmıyorum :)

    Yorumlar için teşekkürler. Fazla uğraşmayın demişsiniz de benim ikilimde kaldığım düz dizel ile otomatik benzinli modeli :) Bunu netleştirince zaten gerekeni yapcaz inşallah :)



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Konu disi olcak ama ilerde alabilirsem, 2010 civari dizel bi s40 almak istiyorum. Tipi asiri hosuma gidiyor.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 2001 s40 kullaniyorum suanda. 2011 d2 de kullandim. Konfor olarak koltuklarina asik olabilirsiniz ama suspansiyonlarin sertligi bozuk yollarda biraz can sıkıyor. Ruzgar sesi benim aracimda 110dan sonra sunroof acikken geliyor onun disinda sol aynadan az da olsa ruzgar sesi geliyor. Guvenliginden bahsetmeye gerek yok guzel bir tercih olur sizin icin.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Eski aracım 2004 model Peugeot 206 idi. Süspansiyon sertliğinden aşırı rahatsız oluyordum. Acaba eş değer mi sertlik iki araç arasında. Korktum sert süspansiyon diyince. Teşekkürler yorum için.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • by_MuKa kullanıcısına yanıt
    Yorumlar için teşekkürler. Dediğiniz gibi yapıcam sağa sola bakmayacağım fakat şu dizel veya benzin/lpg otomatik arasında tercih yapmam gerekiyor. Hala umutla kullanıcısından yorum ve tavsiye bekliyorum :) (son s40 kasası için)
  • Yönetici arkadaşlardan ricam (kendi hatam farkına vardım , fakat yeni yeni başladım forumu kullanmaya mazur görülür umarım) konuyu Volvo bölümüne taşıma imkanı var ise eğer daha çok görülüp destek alacağımı düşünüyorum , ayrıca konu da doğru yerde olmuş olur. Saygılar , iyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.