Şimdi Ara

VPN ile İlgili Bir Kaç Soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: AVSEQ01.DAT Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şirket olarak bir proje üzerinde çalışmaktayız. Çalıştığımız projede bize çok fazla değişik ip gerekmekte an itibariyle. Yazdırdığımız program sınırsız VPN bağlantı desteğine sahip. Örnek vermek gerekirse çıkış yapacak "1. sayfa " 1 numaralı ip'den diğer sayfa 2. numaralı ip'den bağlanabiliyor. Ve aynı ip'den çıkış yaptığında ise karşı tarafın güvenlik nedeniyle bizi 1 saat civarında engelleme durumu oluşuyor.
    Bu kısa açıklamadan sonra; bu akşam VPN satışı yapan siteleri baya bir dolaştım ve gördüm ki 10 dolardan aşağı fiyat veren yer yok. Ve bunlar tek ip.
    Bunu kendi bünyemizde bir software yada hardware ile tek ip üzerinden farklı ip oluşturma şeklinde bir yöntemle çözebilir miyiz?
    Bilen arkadaşların bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum. Kısacası bir bilgisayara maximum adet ip nasıl alınabilir?



  • Bir bilgisayara alabileceğin IP'nin bir kısıtlaması yoktur. Bilgisayara itersen yüzlerce IP alabilirsin ancak bunu servis sağlayıcın ile halletmen gerekiyor. Eğer ki VPN size 1 adet IP veriyor ve bununla internete çıkartıyorsa sizin de 1 adet IP'niz olur. Bunu herhangi bir yazılım veya donanımla çözümü yoktur. Bu işlem için sadece proxy kullanılabilir.
  • Bugün yine vpn sitelerini dolaştım çok daha avantajlı siteler buldum. Burada misal 31 ülkede ki ipleri kullanmama izin veriyor. Bir hesaplama yaptığımda bir account ile 70 civarı ip ye sahip olabiliyorum. Bunu klasik kurulumla yaparsak farklı ip ile ve 70 ayrı browserla dışarı çıkış yapmam mümkün mü? Olabilirliği var mı?
  • Yanlış anladıysam düzelt.

    Demek istediğin sen bir ip üzerinden GET istegi yapacaksın. Ama 70 ip adresinden yapılmış gibi görünecek.

    Eğer bunu yapmak istiyorsan sanırım olabilir, ama buna niye ihtiyaç duyacaksın ki?

    Bana sorarsan öyle program yazmaya v.s. ye kasmasaydın keşke, Mikrotik router üzerinde PPTP OpenVPN v.s. bir sürü sunucu geliyor. Ver ip aralığını cayır cayır çalışır.
  • Hidemyass'ın vpn ini aldım, dediğine benzer birşey. Ama tek bir ip çıkışına izin veriyor. Bizim program ise kendi içinde bir çok işlev yapan sayfalardan oluşan bir yapı içeriyor. A clienti ne xxx b clientine yyy ip ini vermemiz gerek yoksa karşı taraf ( server ) ayrı yapılan işleri tek ip den alıyor ve güvenlik için ip yi blokluyor.
    Ben açıkcası yine işin içinden çıkamadım. Bu lokale bir VPN sunucusu kurarsak sorunu çözer miyiz? Ama duyduğuma göre vpn'inde bant genişliğine ihtiyacı varmış.
  • İlk olarak Vpn de extra bir bant genişliğine ihtiyaç yoktur. Mevcut veriyi sadece encrypt eder, boyutu değişmez. Ama LZO gibi alt protokol kullanırsan kazanç bile sağlarsın.

    Kusura bakma ama halen ne yapmak istediğini anlamış değilim. O yüzden bildiklerimi yazayım.

    Diyelim bir makine OpenVPN kurdun, ve 50 istemci buraya bağlandı. İstersen mevcut ip class içinden DHCP server ile ip dağıtabilirsin ve her istemcinin ayrı ip adresi olur. Veya 50 istemci birden tek ip üstünden nete çıkar.

    Ama sanırım senin yapmak istediğin virustotal.com daki gibi birşey, oraya bir dosya gönderdiğinde o dosya aslında 25 30 sunucuya birden gidiyor, ve analiz edip her biri raporunu yolluyor. ( bunlar sanal veya gerçek sunucular olabilir bilmiyorum )

    Sanırım sende bir GET isteği yapıp 70 küsür ip den cevap almak istiyorsun.

    Öğrendiğim bazı şeylerin arasında, en önemli şey hiçbir şeyin imkansız olmadığıdır. Fakat üst satırda yazdığım şeyi istiyorsan, bu baya maliyetli bir iş olabilir.

    İstersen PM olarak msn adresini at detaylı konuşalım. Kolay gele

    Edit;----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Örnek olması açısındanhttp://just-ping.com/ dünya üstündeki 50 farklı sunucudan ping atıp istatistiği alabiliyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nulkarp -- 13 Temmuz 2011; 22:45:16 >




  • tıklama üzerine pazara kazandıran .d reklamlar için hazırlanmış bir yapıya benzettim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byruen

    tıklama üzerine pazara kazandıran .d reklamlar için hazırlanmış bir yapıya benzettim


    Yok yanlış benzetmişsin:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.