Şimdi Ara

VPS Sunucular Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben bu VPSyi daha önce bilmiyordum. Fakat şuana kadar da kullanmış değilim. Şimdi bunların normal kiralık sunucunun 1/4'ü olduğunu söylüyorlar. Yani bir kiralık sunucunun %25i gibi bişey. Normal hosting'e göre de performansları daha yüksekmiş ama bazı webmaster ark.lar da verim alamamaktan şikayetçi. Benim aylık 90gb harcayan bir sitem vardı ve sırf hosting problemleri yüzünden daha hızlı çözüm bulmaya karar verdim ama kiralık sunucuların fiyatları malumunuzdur ki çok pahalı. (aylık 130ytl den başlıyor...) VPSler kiralık sunucuların %25i imiş yani 4 müşteriye bölüyorlarmış kiralık sunucuyu ve aylık 39ytl den başlayan fiyatlarla veriyorlar. Kimi yerler (niobeweb.net) trafiği de sınırsız yapıyor.

    VPS hakkında yeterli bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa memnun olurum.

    VPSyi önerir misiniz? Önermesseniz neden? Önerirseniz neden?



  • Merhaba,

    Bence VPS kullanmak başlangıç aşamasında hem çok akılcıdır hem de ekonomik bir çözümdür. VPS sunucular, yüksek trafik yüzünden problem yaşayanlar, özel uygulama çalıştırmak isteyenler, web tasarımı yapan ve sitelerini tek yerden kontrol etmek isteyen webmasterler ya da e-ticaret siteleri, dedicated hosting hizmeti için idealdir. Kurumsal web siteleri yani web ve mail hizmetleri için uygundur. Özelliklerine göre kullanım amacı olmalıdır. Hosting hizmeti vermek isteyenlere özellikleri itibari ile yetmeyebilir. Günümüzde yüksek trafikli ve 40, 50 ve 60GB gibi disk alanı olan, 256, 512 hatta 1024MB Ram kullanılan VPS sunucular bulunmaktadır.

    Dedicated sunucuda olsa VPS sunucuda olsa bazen bazı siteler CPU tüketimi yüzünden sunucuda problem yaratabilirler ya da bazı web siteleri aynı anda çok fazla ziyaretçi aldığından ya da sunucu harici uygulama ya da veri kullandığından VPS sunucudaki 10MB port yetmeyebilir.

    Şikayet veya memnuniyet kullananlara ya da kullanılan uygulamalara göre değişiklik gösterir. VPS üzerinde 100'ün üzerinde domain barındırdığı halde problem çıkmayan sorunsuz hizmeti kullanan olduğu gibi sadece 5 site barındırdığı halde verim alamayan, bir türlü istediği performansı alamadığını söyleyenlerde olmuştur.

    Aylık ortalama 90 GB kullanıyorsanız ziyaretçi sayınız yüksektir, size başlangıçta VPS sunucu kullanmak çok uygundur. Önce önünüzü görmekte fayda vardır. İleride Dedicated sunucuya rahatlıkla geçebilirsiniz.

    Linux VPS sunucular 256 veya 512 RAM ile iyi çalışır ancak windows VPS ise en az 512 olmalıdır hatta 1024 olursa çok iyi olur. Genellikle VPS sunuculara en az 100 GB aylık trafik zaten veriyorlar. Kontrol paneli ise işletim sistemlerine göre değişiyor. Görsel arayüzü, kullanım kolaylığı, yaygın desteği nedeni ile windows ve linux için Plesk, işlevselliği ile linuxta WHM, güvenlik derseniz ise yine Linuxta Direct Admin öneririm.

    Not:Yanlışlık ve eksiklik varsa kusura bakmayın




  • win için helm ve hosting controller panellerini de araştırmanız yararınıza olacaktır. ben de vps alacaktım fakat sonra vazgeçtim dedicated alacağım. çünkü özel hat almaya karar verdim, bazen havuz bağlantı insanı delirtebiliyor:)
  • @yalle geniş bilgi için teşekkür ederim.

    @aspci neden havuz bağlantısı insanı bazen delirtir? site mi yavaşlıyor, ne oluyor?


    Ayrıca bildiğiniz desteğine ve hizmetine güvenilir olan, VPS çözümü sunan hosting şirketleri varmı ?
  • Cappystarjoe;

    Bu iş neredeyse "ev alma komşu al" mantığı ile aynıdır. VPS'lerde ortak olarak sistemi kullandığınız komşularınızın neler yaptığı direkt olarak sizi etkileyecektir.

    Diyelim ki aynı özellikteki 2 farklı sunucu var. Her 2 sunucuda da 50 adet domain var. Bunlardan bir tanesinde 40 tane forum sitesi, 10 tane kişisel blog vs var. Diğerinde ise 40 tane firma sitesi 10 tane blog vs var. Hangisinde olmak isterdiniz ?

    VPS yada Hosting te ne yazık ki ne aldığınızın tam olarak farkında olamazsınız. Tamamen şans işi olabilir diyebilirim.
    Sanırım aspci nin de anlatmak istediği bu idi. Yanılıyor isem kendisinden özür dilerim.
  • VPS için birçok yerde iyi şeyler söylemiyorlar. Yani hakkaten şans işi. İşi şansa bırakmıcam Dedicated alıcam. Fakat bi süre beklemem gerekecek. Pahalı iş bu dedicated.

    yardımcı olan ark.lara teşekkürler.
  • ben vps kullanıyorum. çokta memnun değilim :=) ilk başta hosting almıştım. sonra reseller şimdide vps birazdaha toparlarsam dedicated alacağım.

    hepsinde bi üst seviyeye çıktıkça büyük fark gördüm. dedicated de göreceğime inanıyorum. ama biraz tuzlu :=)
  • arkadaşlar bende upload yapmak için kullanacağım,istediğimiz programları çalıştırabilirmiyiz filezilla ve remote pc ye bağlanınca internet tarayıcısı açıp r@pidshare vb sitelerden download yapabilirmiyiz acaba?
  • Üsteki arkadaşların güzel yorumlarının altına bir iki kelamda ben eklemek isterim. VPS aldığınız da diğer kullanıcıların sizi etkilememeleri çok önemli bir ayrıntıdır. VPS in asıl amacı 1 tane dedicated server ın maliyetini düşürüp yaptığı işi aynen yapması da diyebiliriz. Maliyeti de düşürebilmesi için, 3-5 kişinin beraber kullandığını düşünebilir. Tabi ki sadece donanımsal olarak aynı ama yazılımsal olarak tamamen farklı olmak kaydı ile. Bu durumda ortaya çıkan konu ise, VPS i paylaştığınız komşularınızın önemi. İçlerinde çok fazla hit alan, CPU yu harcayan kişiler var ise, aldığınız VPS tamamen kabus olacaktır. Genelde VPS amaçlı kullanılan server larda en az 2 en fazla 8 - 10 arası paylaştıranları görmekteyiz. Dikkat etmeniz gereken konu, az kişi ve az hit alan komşulardır. Tabi bu bilgileri hiç bir zaman doğrudan VPS sağlayıcınız size vermeyecektir. Şahsen verdiğim VPS ler de müşterilerimize sorun çıkartmamak için, dedicated mantığıyla veriyoruz. Yani burada hattı paylaştırmadan, VPS başına dedicated hat veriyoruz. Buda müşterinin hat konusunda problem yaşamasını engellemiş oluyor. Aynı zaman da, VPS üzeride ki komşuyu kontrol edip, server kaynaklarını tek başına kullanmaması için gerekli önlemleri alıp diğer kişilerin haklarını gasp etmesini engelliyoruz. Bu çerçeveler altında daha fazlada bilgi almak isterseniz özelden de görüşebiliriz.


    quote:

    Orjinalden alıntı: pudinkk

    arkadaşlar bende upload yapmak için kullanacağım,istediğimiz programları çalıştırabilirmiyiz filezilla ve remote pc ye bağlanınca internet tarayıcısı açıp r@pidshare vb sitelerden download yapabilirmiyiz acaba?


    Yazılımsal olarak tamamen sana ait olduğundan istediğin programalrı yükler istediğin işleri tabi ki yapabilirsin. Ancak bulunduğun havuz hattın performansının nasıl olduğunu bilmeden upload yada download konusunda nekadar verim alabileceğiniz konusunda birşey söyleyemeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phidias -- 20 Mart 2009; 16:31:18 >




  • cevap için teşekkürler sizin fiyat ve sunduğunuz hizmetleri bana özelden iletirseniz ve bir site adresi verebilirseniz sevinirim.ve birde alacağım remote serverda winrar,filezilla,vb windows işletim sistemi gerektiren programlar kullanacağım,linux tabanlı bir işletim sisteminde bunları çalıştıran bir program varmı?
    linux tabanlı işletim sistemi kullanan uzak sunucularla windows kullanan sunucların birbirine karşı avantajları dezavantajları nelerdir?100mbps gibi hızlarda windows işletim sistemlerinin yavaş kaldığını söyleyen arkadaşlar var siz ne diyorsunuz bu konuda?ve fiyat farkı ne kadar olur?
    ____fiyat farkı ve program vb nedenler göz önüne alındığında sizce ben hangi işletim sistemini kullanmalıyım?
    arkadaşım bir shared kullanıyor ancak sanırım diğer kullanıcı fazla ortalarda yokmuş torrentlere upload ediyor 10mb upload/download gördüğünü söylüyor,debian linux işletim sistemi kullanıyormus uzak sunucu,tabi onda winrar,filezilla gibi programlara ihtiyaç duymadığından bir sorun olmuyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.