Şimdi Ara

VT6420 sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hmm.. Sorum biraz teknik olacak o yüzden gerçekten cevap alabilir miyim emin değilim.. Neyse bir denemek lazım..

    Öncelikle sistem özellikleri:
    XFX 680i LT
    Core 2 Duo E6600
    MSI NX8800GT T2D512E OC
    2x2 GB Geil DDR2 Ram..

    Anlatmaya başlayayım.. Benim sistemimde toplam 5 HDD ve 1 DVDRW var. Eski sistemimde herhangi bir problem yoktu yalnız yeni sistemde çok büyük bir problemle karşılaştım.. Nedeni ise şu:

    XFX üzerinde 1 PATA ( 2 IDE cihazı ) ve 6 SATA girişi bulunuyor.

    Yalnız bendeki HDD'ler: 200 GB IDE + 250 GB IDE + 250 GB IDE + 500 GB SATA + 500 GB SATA şeklinde.. Bir de buna DVD yazıcıyı eklediğinizde elimde 4 IDE 2 SATA sürücü var. Önceki sistemimde tam bu şekilde olduğu için problem olmuyordu ancak XFX'te tüm HDD'leri kullanmak için ya SATA çevirici alacaktım ya da IDE kartı.. ki ben de 2.sini yaptım, yani bir expansion kart aldım.

    Aldığım kart, Via VT6420 işlemcisine sahip ve üzerinde 1xPATA ve 2xSATA yer alıyor. Yani IDE HDD'leri buna direk bağlayabiliyorum.

    Sonuç olarak XFX üzerine 200+DVDRW ile SATA HDD'leri bağladım ve expansion üzerine de 2x250 GB HDD'leri bağladım.. Diyeceksiniz e sadede gel diye..

    Sorunum bu kartın sürücüleri ile ilgili..
    Sistemde XP/Vista x64 ortak olarak kullanmak istiyorum. XP'yi 200 GB'lık sürücüye kurdum ardından da Windows içinde expansion kartının sürücülerini tanıtarak diğer IDE disklere erişebildim..

    Ancak bu sisteme Vista kuramıyorum.. (SATA diskleri işin haricinde tutalım..)

    Neden derseniz 1-FDD yok (Yani ilave SCSI/SATA/PATA sürücüleri ancak HDD/USB'den aktarabiliyorum) 2-Vista x64 sürücüsünü zar zor bulabildim, ancak kurulum esnasında HDD'leri göstermiyor.

    Tabii bu durumda ben de XP'yi 250 GB disklere kurayım Vista'yı 200 GB'a kurarım diye düşündüm.. Ancaak:

    -XP'nin de aynı şekilde PATA sürücüsü olmasına rağmen kurulum başladığında F6'ya basarsanız direk sizde A sürücüsüne disket istiyor.. Eh tabii böyle bişi olmadığı için görmüyor.
    -Başka bir metod denedim ki o da txtsetup.sif dosyasına VT6420'nin PATA sürücüsüne ait satırı yerleştirme şeklinde.. Ne yazık ki bu da sonuç getirmedi.

    Sonuç olarak 2 IDE diske bu iki işletim sistemini kurabilmenin bir yolunu bilen varsa lütfen yardımcı olsun... Yukarıda daha önce belirttiğim gibi SATA diskleri ayrı tutun, onları bir ara RAID'e bağlayacağımdan dolayı içlerine herhangi bişi kurmak istemiyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.