Şimdi Ara

Vücut Geliştirme ve Kabızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar.yumurta-tavuk-et süt kahve vs. derken hep katı yiyecekler.bu 1 ayda 2 kez kabız oldum ve gerçekten hayat motivesini dibe çekiyor.


    Çözüm yol"ları" nedir arkadaşlar?




  • lifli gıdalar(yulaf hergün en az 50 gr tüketmeye bak) ve bol bol su

  • asrin43 A kullanıcısına yanıt

    teşekkürler yorumun için hocam.


    yulafı biraz daha arttırdım ama bugün gerçekten bu kabızlık beni mahvetti ölüm gibiydi resmen..


    definasyondayım ve karbonhidratı düşük tutuyorum karın kası için, lifli gıdalar olarak yulaftan başka alternatif neler yiyebilirim definasyona uygun olarak?

  • mrtilhano333 kullanıcısına yanıt

    Lifli gıdalar genelde yüksek karbo içeriyor haliyle definasyona uygun pek değil

    en uygunu elma havuç mısır

    siz en iyisi su tüketimini baya arttırın

  • asrin43 A kullanıcısına yanıt

    Hocam sağ olun yorumunuz için, yüksek karb tan kastınız ben mesela definasyon döneminde 100 gram karbonhidrat alıyorum bence iyi bi rakam gibi duruyo


    Tavuğun yanında nohut,mercimek,fasulye üçlüsünden birini yiyorum lif alabilmek için ama salçasız çok az zeytinyağlı haşlamamsı misali yapıyorum baklagili azıcık domates ekliyorum tat versin diye,


    baklagil,yulaf,sabahları 3 tane kuru kayısı üstüne su,2 yeşil çay , nadiren define dönemindede olsam arada sırada öğün yerine 300 350 gr badem yiyorum ondada lif oluyo tuvalet sıkıntısı maşallah iyi durumda artık :D


    Herşey karın kasları için....


    Bu arada kilo verme düzeyim 2 günde bir 100 yada 200 gram aşşağı iniyorum iyi gibi ne hızlı ne çok yavaş

  • Sporculukta özellikle bizim türkiye stili amatör sporculukta süt kilit nokta oynuyor . Mesela çoğu kişi proteinli süt içiyor , lor tüketiyor , kahveye süt basıyor gibisinden . Kilo alma döneminde gainer yerine cicibebe yiyor e yanına da süt . Bol yumurtalı krep yapıyor gene süt koyuyor .

    Süt neden problemli . %80 oranlarda laktoz intöleransı olan bir milletiz . Yediğimiz içtiğimizin kalitesi de zamanla biraz düştü .

    Buna en güzel çözüm sütü güzel bir şekilde azaltmak + laktozsuz süt kullanmak . Aynı kullanayım laktozsuz süt kullanayım gene pek olmuyor ama deneyebilirsiniz . İlk tavsiyem süt kullanımı .

    İkinci olarak da sebze tüketmeyi sevmiyoruz . Basitçe sebze hazırlamak önemli . Brokoli , karnıbahar , domates , 3-5 yeşillik , mısır , nar ekşisi , zeytinyağı ( zeytinyağı önemli katmak ) hem doygunluk seviyenizi arttıracak . Hem mineral vitamin deposuyla kaslarınızın yenilenmesini hızlandıracaktır . Kilo verme dönemlerinde kesinlikle eksik etmeyin .

    Diğer önerim de çorba içmek . Gene basit bir şekilde 1 gün çorba yapılıp ufak porsiyonlara bölünerek sabah kahvaltısında 1 kase akşam yemeğinde 1 kase şeklinde 2 gün idare edebilir . Her gün değil ama haftada en az 1 en fazla 2 olacak şekilde çorba pişirmeniz pratik olacaktır .

    İyi sporlar dilerim . Sakatlanmadan kaza beladan uzak keyifli basmalar :)




  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt

    Üstad harika açıklamışsın çok teşekkür ederim öncelikle, ilk olarak sütü kestiğim an zaten problemim çözülmüştü.Laktozsuzda olsa gene sorun yapıyor ve hayatımdan tamamen çıkardım işimede yaradı açıkçası hedefim aynı zamanda karın kası çıkarmakta olduğu için deri kalınlığı problemimde kalkmış oldu bir yandan.


    Sebzeyi genellikle akşam evde yeşillik ve domates olarak yiyorum ve olabildiğinde lifli beslenmeye çalışıyorum tuvalet sorunundan dolayı.Birde bu aralar şunu anladım definasyon döneminde karbonhidrat düşman yağ dostmuş gerçekten.


    Şuan 183 184 boy 77 kilodayım karnımın üst ü yok ama altında hala bi tabaka var inşallah yakında gidicek haftanın 4 veya bazen 5 günü tüm vücut fullbody + hiit şekilde kardio yapıyorum, iki günde orta şeker misali karın çalışıyorum inşallah hedefime ulaşıcam:)


    Birde birşey sorucam 2 haftada bir cheat yapmak mantıklımı?Çok fazlada abartmıyorum açıkçası bi serpme kahvaltı mesela bi tabak mantı bide bir iki dilim pasta





  • mrtilhano333 kullanıcısına yanıt
    Süt konusunda kendinizi güzel analiz etmişsiniz umarım verim de alırsınız .

    Sebze işini yeşillik ve domates şeklinde görüp salata vari yemek aslında doğru . Fakat brokoli gibi şeylerle çeşitlendirmeniz ciddi anlamda kolaylık olacaktır . Hazırlaması da çok pratik .

    Protein , karbonhidrat ve yağ konusunda çok büyük çelişkiler var . İnsanlar şimdi şişmanlıyor mesela çok yağlıyım oluyor . Fakat zayıflayınca da çok kaslıyım oluyor . Yani yağa hep bir negatif bakış var . Yağlar aslında inanılmaz değerli . Genel olarak sporda ise değerli olan şey proteinin aksine yağ ve karbonhidrat dengesidir . Bunu da şöyle açıklamak istiyorum . Mesela sağlıklı olmayan yağlarla her gün kızartma tavuk yiyen biriyle haşlama tavuk yiyen arasındaki fark gibi düşünebilirsiniz . Fakat sağlıklı yağlar çok iyi . Mesela sabah domates haşlanmış yumurta peynir gibi sade bir öğüne hafif miktarda zeytinyağı gezdirmek size hoş bir miktar yağ aldırır sindiriminizi kolaylaştırır .

    Cheat sorunuza gelecek olursak da tamamen beklentinizle ve yaşadığınız hayatla alakalı . Mesela bu işle meslek olarak uğraşan biri için belki çok mantıklı olmayabilir ama benim için çok mantıklı .

    Mesela ben bir dönem fazla miktarda dışarda bulunuyordum . Bazen de arkadaşlarla ya da bilmediğim konumlarda oluyordum . Tavuk pilavcı yok veya tavuk pilav satılan bir yerde olmuyordum . Ben de seçeneklerden en iyisini tercih etmeye çalışıyordum . Mesela hamburgerciyse bazı yerlerde protein burger oluyordu onu yiyordum vs . Aslında cheat oluyor ama bazen de öyle yapmak zorunda kalabiliyor insan . Bu yüzden cheati olabildiğince mantıklı yapmak lazım . Mesela pastayı hem şu an hem de ilerisi için hayatınızdan çıkarmanızı tavsiye ederim . Ben tatlıcı yerlere gittiğimde bir çay falan içiyorum . Onun yerine aynı sizin gibi arada bir serpme kahvaltı , güzel bir kebap ya da sağlam bir hamburger yiyerek cheat yapıyordum . Çünkü şeker net olarak sağlık düşmanı bir öge . Hafif sağlıksız yağ bana biraz daha iyi geliyor . Ama size gelmiyor olabilir sizin tercihinizdir . Onun dışında da 2 haftada 1 gayet iyi bir süre . Bu dirençle sağlamlıkla yapabiliyorsanız bana okey gibi geldi . Fakat kendinizi de bu kadar katı dirençlerle sınırlamayın derim . Çünkü 2 haftadaki o bir günü beklemek sizi psikolojik yıpratabilir .




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.