Şimdi Ara

Vulkan vs DirectX - Linux ve windows performans farkı --> (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
1
Favori
4.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cevap alamayınca defolup gidecek allahın 3. sınıf trolü.
  • zehir tukuren kobra kullanıcısına yanıt
    Hiç bir zaman yüzde 2 üzerine çıkamaz mı? Araştır bakalım dünyada en çok kullanılan kernel ne imiş. Dünyanın en güçlü 30 bilgisayarının 30u da hangi işletim sistemini kullanıyormuş
  • Toriko kullanıcısına yanıt
    Beslemeyin trollü kardeşim niyeti bozuk amacı sorun çıkartmak birşey bildiğinden değil.
  • Bu arada geliştiriciler istedikleri zaman linuxten windowsa oranla daha fazla performans alabilirler. Hem arkaplanda çalışan tonla servis yok, hemde vulkan dx12'den daha performanslı. Oyun geliştiricilerinin vulkana olan ilgisi arttıkça hem vulkan kullanan oyunları wine ya da proton ile çalıştırmak çok daha kolay olacak, performans kaybı sıfıra yakın olacak hem de oyunları native olarak portlamak çok daha kolay olacak.

    Linux tarafında kalan 2 sorun var. Birinci dizüstü kullanıcılarını ilgilendiren nvidia optimus teknolojisi bir diğeri ise X serverı. Nvidianın linux için gpu offloading destekleyen bir sürücü hazırlığında olduğuna dair bir forum postu dönüyor, umarım en kısa zamanda gerçek olur.

    Xorgun ise Wayland adında çok daha temiz yazılmış ve client ile hardware arasında daha doğrudan bir iletişim sağlayan ve bu yüzden daha güvenli ve hızlı olan bir rakibi var. Kendisini daha bu sabah denedim, ve çok beğendim. Gerçekten denildiği kadar varmış. Ancak şöyle bir sorun var ortada. Linux için geliştirilen görsel arayüzlü programların neredeyse hepsi Xorg baz alınarak geliştiriliyor. Xorg 30 yıldan daha uzun zamandır kullanılıyor ve ne yazık ki artık bir standart haline gelmiş durumda. Yine wayland geliştiricilerinin geliştirdiği xwayland katmanı, X uygulamalarını Wayland üzerinde kullanmak için sorunsuz ve performans kaybı olmayan bir çözüm sunuyor ama XWayland kullanıldığı takdirde X'in tüm güvenlik açıklarına tekrardan maaruz kalmış oluyorsunuz çünkü gerçekten arkaplanda Xorg çalışıyor. Bu durumda da Wayland'in bir anlamı kalmıyor ne yazık ki.

    Ben kendi adıma linux kullanmaktan oldukça memnunum, gerek bir yazılımcı adayı olarak gerekse son kullanıcı olarak, her işimi yerine getirebiliyorum ve bilgisayarım üzerinde "mutlak" bir hakimiyete sahip olmaktan hoşlanıyorum. Wayland çok güzel bir gelecek vaad ediyor, daha fazla uygulamanın wayland'e port edileceği günleri, Waylandın X11'in yerini alacağı günleri sabırsızlıkla bekliyorum.

    Bu arada yanlış anlaşılmasın Xorg ile hiçbir sıkıntım yok. Çıktığı zaman göz önüne alındığında çok işlevsel ve başarılı bir çözüm ancak ne yazık ki eskide kaldı ve temel kodu hiç zaman güncellenerek yeniden yazılmadı.




  • Toriko kullanıcısına yanıt
    Wayland gerçekten muazzam bir masaüstü kullanımı sağlıyor. Aşırı fazla iyi lakin nvidia nın eglstream ile çalıştıramadım. Zamanla gelişecektir umarım
  • Max_Damage kullanıcısına yanıt
    Sendin dimi gcc ile program geliştiren hayatımda ilk defa compilerla program yazan gördüm dur biraz sindireyim. Ne çok programcı var bu sitede bir hesap makinası yazın da görelim bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 13 Mayıs 2019; 22:32:0 >
  • Max_Damage kullanıcısına yanıt
    evet nvidia sürücüsünü bir bug yüzünden kuramadım noldu hayatında hiç bug görmedinmi ? Sen nasıl bir saçmalıksın. bu arada başlıkta çözüldü yazıyo farkettin mi? hah onu debug eden de benim google falan değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 13 Mayıs 2019; 22:43:1 >
  • Max_Damage kullanıcısına yanıt
    Nvidia nın sürücüsünü ben mi yazacaktım? sen bu ezik ezik konuşan kobranın arkadaşı falansın bu durumda en az onun kadar saçmalıyosun çünkü.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Farkında mısın adamın 9 mesajı var çünkü bu arkadaş = kobra bu kadar basit. Ban yemeyi yedirememiş anlaşılan
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Hemen şikayet edelim
  • Max_Damage kullanıcısına yanıt
    Sen hakaretlerine devam et bu hesabını da engellemek çok zor değil yakında ban yer zaten
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.