Şimdi Ara

VW CC almak üzereyim DSG aklimi karıştırıyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
125
Cevap
1
Favori
21.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğer kafada soru işareti varsa başka bir araca yönelmek daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsg sorunsuz deme hic VW kendisi kabul ediyor sorunlu olduğunu. Oradan buradan Duyduklarına inanma dsg her zaman risk

    Edit. Mesajları okuyunca dayanamadım editliyorum. VW fanboylari neyi savunuyorsunuz arkadaş. Vw diyor ki dsg sorunlu siz yok öyle bir sey pes valla. Arkadaşlar gerekli kanıtlarla size sürekli cevap yazmis yine uslanmamissiniz. Buradan o arkadaşlar i saygıyla selamlıyorum. Bir markayi savunmak kadar gereksiz bir şey yoktur su dunyada. Mesela ben astra kullanirken astra nin sorunlarin dan dolayi sürekli elestirirdim. Keza hala astra h i elestiriyorum. Su an ki focusumun bir sorunu olsa hic acimam yine elestiririm. O kadar para verecegim bana sorunlu mal satacak ve ben bunu savunacagim öyle mi? Çok şükür zeka geriliğim yok. Ama siz de haklisiniz 6 ay sira bekle sürekli zam ye değeri düşmesin diye cirpiniyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhdmr -- 27 Ocak 2016; 11:06:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niyeyse kapali profillerin actigi konulara suphe ile yaklasiyorum. Neyse profiliniz kapali hangi sehirdesiniz bilmiyorum. Eger istanbulun binlerce dur kalklı sehirici trafiginde kullanacaksaniz dsg 50 bini gormeden bozulur. Ama trafigi az bir sehirde veya agirlikli uzun yol kullanacaksaniz sıkıntı olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilhdmr kullanıcısına yanıt
    Bizim tum aile vw kullaniyor ama asla savunmam. Babamin oglu degil. Savunan arkadaslar komisyon aliyordur belki vw den



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 27 Ocak 2016; 11:12:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1984 kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni araçlarda güvenlik nedeni ile dalgakran olmadığını duymuştum. Bu sorun pek çok c sınıfı araçta var. Golf forumlarında aratırsanız onda da olduğunu göreceksiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    :)
    Hocam benim focus sanziman i motoru vs sorunlu olduğu ortaya ciksin forumlarda yerden yere vururum. Yıllarca alin teri döküp aldigim bir seyin kusurunu savunamam. Öte yandan dsg konusuna gelirsek vw almis olsam "beğendim aldim kimseye kalmamış ama dsg sorunlu bir sanziman patladigi yere kadar kullanirim" derdim.

    Bu arada makyajli c4 ve yeni 308 in motor otomatik sanziman uyumu ve sorunsuzlugu(eat6 otomatik sanziman + bluehdi) üzerine tanimam. Evladiyelik olacaklar sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reallist55

    Arkadaş DSG sorunlu diyenler bozukplak gibi aynı şeyi deyip duruyor.
    Son 3 yıldır DSG lerde kronik bir sorun yok. Servislere gidip sorabilirsiniz.

    Adamlar yüzbinlerce araç satıyor bunlar salak mı bozuk aracı satsın ?

    Her araç arıza verebilir.
    Adam hayatında CC nin yada passatın direksiyonuna geçmemiş gelmiş burda ahkam kesiyor.

    Araç satış adetleri ile arızalar eş güdümlü gider. Bi ara. 10bin satmıştır bin arıza vermiştir diğer araç 100bin satmıştır 10bin arıza vermiştir.şimdi yüzbin araç satan sorunlu on bin araç satan sorunsuz mu oluyor ??

    o uyduruk pejo ve toyota yerinden kalkmıyor araç vites değiştirirken resmen problem çözüyor o araçlar bile sorunsuz statüsünde.

    Valla bu forumu anlamak zor.
    Şimdi biri çıkıp bana fanatiklik yapma der ama olay bu.

    birincisi dsg sorunlu diyenler derken dsg gerçekten sorunlu bir şanzuman bunu biz söylemiyoruz sorunlu bir şanzuman olduğunu en yetkili ağızdan yani kullanıcı yorumlarından biliyoruz..biraz araştırsan görürsün..sen passat aldın diye gerçeği kabullenmek istemiyorsan(ki genelde böyle olur yeniyken kabullenmek zordur) sorunsuz diyebiliriz ama oda deve kuşu misali kafanı kuma gömmek olur...


    ikincisi dsg neden sorunlu dersek adamlar avuç içi kadar baskı balata koyuyor..sistem zaten çok hızlı çalışıyor ve karışık..fazla yük biniyor baskı balataya bu yüzden çabuk ısınıyor..bu tip aşınmaya müsait mekanizmaların en büyük düşmanı sıcaklıktır..haliyle ısınınca kararsızlıklar çatlaklar patlaklar kaçınılmazdır.. avuç içi kadar baskı balata koyacağına koy daha kaliteli ve büyük şöyle yemek tabağı gibi bişey sorun falan kalıyor mu..


    üçüncüsü son 3 yıla gitmeye gerek yok..son bir hafta netten biraz araştır 2014-2015 model araçlarda ki dsg arızalarını görebilirsin...hele ki bol dur kalk trafikte kullanıyosanız bu aracı risk çok daha fazladır.. daha 20 gün önce 2014 model caddy sahibi bir arkadaşım balıkesirden izmire gelirken 3.viteste takılı kalıyor araç...servise soruyor onlarda araç hareket ediyorsa o şekilde gelin diyorlar..adam 50 km hızla taaa balıkesirden izmire kadar o şekilde geliyor..garantiden falan yapmışlar ama işkence gibi kardeşim...arkadaş esnaf şimdi adam uzun yola gitmeye korkuyor..


    dördüncüsü kimse ayranım ekşi demez..hangi servis "evet hocam ya dsg arızalarından geçilmiyor haftada en az 3-5 araç düşüyor" der...


    beşincisi bu adamlar salak mı bozuk araç satsınlar diyosun ya nasılsa alın memnun satan memnun..millet sıraya da giriyor.. iyileştirme yapıp arge çalışması yapacaklar maliyeti var bir sürü enayi mi..ne zaman sizin başınıza geldi mi başlarsınız ağlayıp sızlanmaya..ne zaman Türkiye"de de yurt dışında olduğu gibi 8-10 sene garanti verirler ozaman tamam derim..ama 2 sene normal servis garintisi bir kereye mahsus iyi niyet garantisi peki ya sonrası..senin benim yabancılardan ne farkımız var..onların parası para da bizim kisi marul yaprağımı..

    son olarakta biri çıkıp fanatiklik yapma falan der diyosun ama sen daha aracını almadan bildiğin fanatik olmuşsun...bunu yazdığın mesajlardan anlamak çokta zor değil.. umarım sen sorun yaşamassın...ama sorun yaşamasan bile her zaman tedirgin olmak,ulan acaba bişey olur mu yolda kalırmıyız demek,bunun stresiyle yaşamakta pek hoş olmasa gerek..son olarakkedi uluşamayacağı ciğere mundar dermiş tarzı çocukca yorumları bırakın..hem yakışmıyor hemde komik oluyor..


    neyse hocam sen az önce baktım bana özelden 2 hafta kadar önce dsg almak istiyorum ama saatli bomba olduğu için cesaret edemiyorum diyen arkadaşmışsın pardon.. _____________________________




  • fat304h kullanıcısına yanıt
    Spn kararınız nedir bilmiyorum ama son nesil dsg lerde arıza kranları epey düşürüldü, 2014 şubatta aldığım Golf Dsg şanzıman ve herhangi bir sıkıntısı yok çok şükür, aracı alın keyfinize bakın, forumun lafına baksanız herkes mazda 3 övüyor ama satış rakamları ortada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 model 2.0 tdi 209.000 km de 6 ileri dsg passat aldım. Şuan bir sıkıntı yok ama geçmişte olmusmu bilmiyorum. Önermem çünkü sorun yasayan çok şans işi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel padsattan sonra yakıt üzer.
    Pişman olursan da kendi araban gibi araba zor bulabilirsin diye düşünüyorum. Tabi son karar senin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar herkese tesekkur ederim. Vazgectim. O kadae para verio DSG yaptirmak insana koyar. Yaptirilan DSG nin tekrar ariza yapmayacagida mechul..

    Dsg yi gectim yakit çok geldi. Hali hazirda dizel Passatimdan memnunken belami aramayayim diyorum ama insallah dogru diyorumdur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi modelin forumuna giderseniz kafanızı karıştırıp o modelden sizi soğutacak bir yığın mesaj görürsünüz. Ben de aracımı satarsam BMW F30 3.20 ied almayı düşünüyorum ama forumlara bir bakıyorum, yok direksiyonu titriyor, yok her yerinden çıtırtı geliyor, yok az bi sudan bile geçse sıkıntı çıkıyor, yok sürekli camı kırılıyor v.s. v.s. Ben beğendim ve almak istiyorum.

    Ama ne hikmetse kendi segmentinde en çok satılan araçlardan biri F30, diğeri de Passat veya onun spor modeli CC. Yanlışım varsa uyarın!

    Her neyse, ben Aralık 2014 te 1.4 TSI VW CC mi aldım. Ankara için yazın Global ortalamam 7.5 tu, kış başlayınca 8.3 oldu. İnanmayanlar için ekran görüntüsünü çeker buraya koyarım veya daha da olmadı gelip kendiniz görebilirsiniz
    10-15 lt yakanların nasıl araç kullandıklarını anlamam çok zor değil. Malum hergün İstanbul yolu trafiğine çıktığımda görebiliyorum.

    Sonuç olarak, Geniş, Uzun, Güçlü (160 hp bana yetiyor en azından!), Spor, 4 kapı, Aile aracı...

    Vazgeçtiğinizi belirtmişsiniz ama yine de yıl sonuna kadar garantisi devam eden aracıma bakmak isterseniz ilan numaramı özelden atabilirim. Donanımlı bir araçtır ve henüz 19500 km. de

    Bir de size burada tavsiye edilen araçları araştırın, eminim onlardan da sizi soğutacak karşı yorumlar alacaksanız.

    Allah gönlünüze göre versin.




  • fırtına333 F kullanıcısına yanıt
    Bizimki 9-10 lt altını görmedi henüz hocam. Güzergahta önemli tabi.

    Düzeltme: Bi süredir binmiyordum 8.4 olmuş 😁



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 9 Şubat 2016; 17:10:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • baba0392 kullanıcısına yanıt
    Benim günlük güzergahım, Batıkent-İvedik-Çakırlar-İstanbul Yolu-Şaşmaz-Sabancı Blv ve tersi. Sabah-akşam iş trafiği ile. Ama tabi İstanbul Yolu ve ve Sabancı Bulvarında genelde dur kalk olmaz ama bilenler için diğer güzergahlar sıkıntılıdır.

    Ben genelde sakin kullanırım ve ne kendimi ne de aracı sıkıştırmam, çok acelem varsa 110 120 leri görürüm çok nadir. Toplamda da 3-4 bin km civarı şehir dışım vardır. (araç 19500 de)

    Yalnız dediğim gibi yaz-kış arasında yaklaşık 1 lt fark oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırtına333 -- 9 Şubat 2016; 17:17:37 >
  • vW cc 1.4 TSI 160 hp. bunun şanzımanı 7 ileri. 1.7 litre de yağ alıyor, tork dayanımı da 240nm.

    ee araba 250 tork üretiyor. ileride sıkıntı çıkarabilir mi?

    yoksa dsg 6 ileri 350 nm'lik şanzımanı mı takmalıydı. 6.5 litre yağ var bunda da.
  • İyi niyet garantisi olmasa bile
    Tamiri 1500
    Değişimi 3500

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T.SERTAÇ

    vW cc 1.4 TSI 160 hp. bunun şanzımanı 7 ileri. 1.7 litre de yağ alıyor, tork dayanımı da 240nm.

    ee araba 250 tork üretiyor. ileride sıkıntı çıkarabilir mi?

    yoksa dsg 6 ileri 350 nm'lik şanzımanı mı takmalıydı. 6.5 litre yağ var bunda da.

    Bu şanzımanların (kuru tip DSG) çıkardığı arızaların tork dayanımı ile direkt ilgisi yok. Eğer alıp da yazılım falan arabayla oynar 300 üstü nm tork değerlerine çıkarıp, sürekli 1-2 vites kalkış zorlarsan şanzımanı kırarsın, o ayrı durum. Asıl arızalar yazılımsal ve çeşitli mekanik hataların kombinasyonu neticesinde oluyor, mesela çok dik bir yokuşta tam tur sağa veya sola doğru kalkış yaparken ASR patinaj yapasın diye tek teker gücü kesince, bütün tork tek tekere biniyor ve hem kasnaklar hemde kavrama birden ısınıp aşırı zorlanıyor. Bir iki defadan bişey olmuyor ama yüzlerce kullanım koşulu, durmadan vites değiştirmeler, yüklü, aşırı sıcak havalarda yoğun yokuşlu trafik sürüşleri vs bu şanzımanların heralde doğasına aykırı. Daha ağır yağlı tip DSG'lerde bu tip çeşitli günlük koşullarda olabilecek durumlar yumuşatılıyor, yağ ile soğuyor şanzıman, havaya ihtiyaç duymuyor. Kavramanın çalışması da çok daha sağlıklı yağlı DSG'lerde, zaten onlarda sorun yüzdeleri de son yıllarda iyice düştü artık.

    Ben 2012 VW CC ile daracık yolda sollarken şanzımanı 7'de takılı kalmış adamım, kontağı açıp kapatınca düzeldi, yol boyunca 3-4 kere de yaptı, her defasında sol kulakçıktan küçültüp çıktım. Arabayı geriye takardım ileri giderdi, ileri alırdım geriye giderdi. Doğuşta teknisyene verdiğim anda düzelirdi, ben neyse yapınca gösteririm diyip giderdim, evin önünde yine yapardı. Titremesi de vardı arada, 4000tl'ye garantiden bişeyler değişti de düzelmişti sonradan. Şimdiki modellerde düzeldi mi veya iyileşme var mı en azından bilmiyorum ama bir üretici taa 2003'de kullanmaya başladığı bir tip şanzımanda 10 sene bir arpa boyu yol alamadıysa mühendisliğine tükürürüm öyle markanın.

    Velhasıl, CC hoş arabadır, klas arabadır zevklidir ama sıfır alınıp 2 sene de garantisi uzatılacak, 3. sene de satılacak arabadır. CC evliyadan ikinci el olsa alınmaz. 1.4 Tsi 160hp'lik motorun sorunlarına girmiyorum bile. Kimse kusura bakmasın, CC tam kullan at otomobili bence.




  • http://m.iihs.org/mobile/ratings/mobileratings/photos/volkswagen/cc-4-door-sedan/2016

    Cc almak için tek engel dsg ise alın gitsin canınızdan bile geçtiyseniz para hiçbir şey zaten.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adieu

    http://m.iihs.org/mobile/ratings/mobileratings/photos/volkswagen/cc-4-door-sedan/2016

    Cc almak için tek engel dsg ise alın gitsin canınızdan bile geçtiyseniz para hiçbir şey zaten.

    ooo bunu görmemiştim. facia yahu.

    alcohol06 hocam saol bilgiler için. yakında arıza yapacak gibi o zaman.
  • 2016 model 150 beygirlik olanından var. yakıt konusunda basarsam bile (140-180 arası) ortalama şehir dışında 8 lt yi geçmeyen. evimden işim ankara 30 km mesafelik yolda yaşlı amca gibi kullanırsam 4,8lt yakan arabam. çok memnunum. satıp ne alacağım. sattığım fiyata sıfır polo vermezler. bir yere gittiğimde arabayı beğennelerin ilginç bir şekilde kötülemeye çalışmasını da bir türlü anlamıyorum. yaw passat işte bu araba ve sadece design farklı ve bir iki özellik daha var o kadar. yok basıkmış içi darmış, motor aliminyummuş çabuk bozuluyormuş (bu ne demekse), piyasadan çıkmış, ses alıyormuş, şanzıman bozuluyormuş... dsg sıkıntılıymış. double clutch i kullanan kaç marka var biliyor musunuz? Kuru kavramada kullanıma bağlı olarakda kavrama sorunları olabiliyor. O zaman git tork konverter şanzıman lı araba al ve çok yaksın. yav geçin bunları. canafar gibi araba işte. hiç de bir sorunu yok. az yakıyor, oturaklı, güçlü, arıza veren kronik sorunu yok, gemi gibi araba işte.

    ---

    vw in cc yi iptal etmesinin sebebi passat dan daha pahalı, sport bir araba ve o kadar satılmayınca kendi içinde rakip oluşturdu. arayı daha da açarak luxuries kategorisinde arteon u çıkardı. o kadar.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.