Şimdi Ara

Vw Golf 1.6 Fsi Plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle araç bu!
    Bugün boş boş dolaşırken araç dikkatimi çekti fazlasıyla.İçi oldukça geniş ticarileri aratmıyor.Golf serisinin dış tasarımını sevmem normalde ama bunun tasarımı baya hoşuma gitti.

    Pek gördüğümüz bir model de değil.Biraz araştırdım fsi tavsiye edilmiyor.Lpg tam uyumlu değilmiş.60 kuruşa inmişken dizel benzin farkı yakıtı çok can yakar mı ki?Kaç litre yakar şehir içi şehir dışı.Otomatik olması yakıtı ne kadar artırır?Bu fiyata bu araç nasıl olur,ne yakar özellikle fsi motor kullananlardan yardım ve tavsiyeler bekliyorum.Şimdiden teşekkürler..







  • Selamlar,

    Bizde 2005 Eylül' den beri 1.6 FSI Comfortline Tiptronic var, ilk kullanıcısıyız. Aracı daha çok eşim kullansa da ben de baya km yaptım. Aracın pek fazla görülmemesinin nedeni piyasaya girdiğinde 1.6 benzinli düz ve FSI motordan başka bir şeçeneğinin olmayışı. Dizel veya TSI seçeneği gelmediği için çok yaygınlaşmadı. Bir de bizdeki Golf algısı genelde spor araç olduğundan bu araç Golf imajına da pek oturmadı aslında. Daha sonra da Doğuş yeni motorlardan getirmedi diye biliyorum. Türkiye' de satılmasa da yurtdışında hala ufak makyajlı haliyle aynı kasa ile satılıyor.

    Ben neden tercih ettim dersek o zamanlar otomatik vites-güvenlik-teknoloji-konfor olarak bundan daha iyisi Mercedes-BMW- Audi dışında yoktu. O zamanlar saydığım premium modeller dışında diğer tüm markalar standart 4 ileri otomatik sunarken (Yeni Astra 5 ileri Easytronic ile gelmişti, ancak bununla ilgili birçok problem vardı), Golf Plus' ta 6 ileri tipronic olması beni cezbetmişti. Ayrıca FSI motor düz motora göre az da olsa daha güçlü ve verimliydi. Aracı ilk gördüğümde içinin yüksek tavandan ötürü inanılmaz derecede ferah oluşu; ve bagajının arka koltukları yatırmadan sadece öne kaydırarak (rakamı net olarak hatırlamasamda yaklaşık 100 litre civarı) genişliyor olması hoşuma gitmişti. Bu özelliği birçok defa inanılmaz işime yaradı.

    Aracın eksileri neler derseniz bu araçtan günümüzdeki TSİ motorlar kadar performans veya dizeller kadar ekonomi beklerseniz sizi üzecektir. Ancak şunu da belirteyim, günümüzde 0 araçlarda sunulan atmosferik motor+otomatik vites seçeneği ile karşılaştırıldığında halen performans ve ekonomi olarak günceldir. Yani turbo veya dizel düşünmüyorsanız bu motor sizi tatmin edecektir. Bir de klasik ikinci eli hareketli değil olayı var, eğer hızlı bir şekilde elden çıkarayım derseniz normal golf kadar hızlı müşteri bulamayabilirsiniz. Son olarak da biz o zamanki en üst modeli almış olsak da ESP standart olarak sunulmadığı için araçta ESP yok. İleriki modellerde geldi mi onu net bilmiyorum. Bunların dışında benim gördüğüm başka bir eksisi yok.

    Aracın yüksek sürüş pozisyonu, yüksek tavanı, arka koltuklarının diz mesafesi, birçok eşya saklama gözü ile sunduğu konfor ve ferahlık bu aracın en büyük artısı. Bu araca alıştıktan sonra basık bir araca bindiğinizde farkı anlıyorsunuz. Yakıt tüketimine gelirsek sakin kullanım tarzınız varsa manuel bir araçtan daha az sarfiyat yapabilirsiniz. Aracın normal kullanım modu eğer hızlanma gerekmiyorsa aracı mümkün olan en yüksek viteste tutmaya programlanmış. Yani sabit hızda gidiyorsanız 60km/saat hızda araç 6. vitese geçiyor. Benim şehir içi kullanım değerlerim kısa mesafede bile genelde 9litre/100km ' yi geçmemiştir. Genelde 8,5litre/100km civarı gerçekleşir. Uzun yolda 90km civarı giderseniz düz yolda 5,5-6litre/100km, 120 civarına çıkıldığında 7litre/100km tüketir.

    Yıllık 10-15bin km yi geçmeyecek, şehir içi kullanım için otomatik, konforlu ve güvenli bir araç arayanlara öneririm. Yüksek sürüş pozisyonu özellikle bayanlar için ideal. Bagajın kısmen veya tamamen genişlemesi de esneklik sağlıyor, herhangi bir hactback araca sığdıramayacağınız bagajı bu araca rahatlıkla sığdırıp üzerine hala arka koltuklara diz mesafesi sorun olmayacak kişileri oturtabiliyorsunuz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.