Şimdi Ara

Vw Passata acemiliğimi nasıl atarım tecrübeli abiler tavsiye verin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2010 vw passat 1.6 benzinli/lpgli aracımız var. Ehliyetimi geçen yıl aldım. Arac D segmenti büyük bir araç aracı park etme olsun dar yerlerden geçme olsun sıkıntı yaşıyorum. Ailem alışmamı söylüyor. Ne yapmalıyım nasıl geliştiririm kendimi normal kullanıyorum onda bir problem yok. Ama yoğun bir trafiğede girmedim aracın cüssesinden dolayı çekiniyorum.
    Ne yapmalıyım.



  • Böyle şeyler sürekli sürerek aşılır. Sıkıntı yaşadığın şeyleri aksine daha çok yapıp başlarda sıkıntı çekmelisin. Zamanla usta olursun. Ancak Passat büyük araba illa park sorunu yaşatır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafikten çekiniyosan gir abi trafiğe,bol pratik yap.1-2 kere stop ettirirsin,yavaş yavaş alışırsın.Zaten kendine güvenin geldikten sonra sabahlar olmasın,açarsın müziğini mis gibi kullanırsın arabayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafiğe gir derken arkadaşlar eksik söylemiş,trafiğe gir ama öyle zambadan keşmekeşin ortasına atma kendini. Sonra hem kendini hemde bizleri üzersin.

    Hiç beceri yoksa en pratiğini söyleyeyim sana, evinizin oto parkında alıştırma yap park konusunda. En azından sürtersen sahibini bulacağın arabalar olur.
  • Bol bol sür arabayı,bu sıkıntı pratik yaparak atlatılır,ben ilk ehliyetimi aldığımda kaza vs. Yaparım diye ucuz bir serçe almıştım ve hergün kullanmıştım 3 ay sonrada gidip 406 almıştım,sercede gaz-fren debriyaj-vites direksiyonu geliştirdim,406'ya bindiğimde ise çok rahat kullanmıştım...

    Bu arada serçe ile 2 kez kaza yaptım ,birinde geri geri gelirken solumdaki diregi gormedim ve vurdum ,vurmaklada kalmayıp heyecanlanıp gaza bastım ve aracın sol tarafı komple gitti,sonrada parketmiş motora vurup durdum...

    2.sinde ise trafik ışığında duramadım ve öndeki araca arkadan vurdum,bu kazada benim kusurum kadar arabanında kusuru vardı,yerler ıslak olduğundan ani frenlemede araç kızakladı ve kaymaya başladı ,sonrasıda malum zaten.

    -acemiyken ;takip mesafesi,aracın hızı,ne mesafede duracağı,virajın nasıl alınacağı pek kestirelemediğinden bu tip kazalar olabiliyor...
    Not:ehliyeti alalı 14 yıl oldu,bu iki kazadan başka kazamda olmadı,inşallahta olmaz...

    Düzeltme :407 değil 406 olacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo84 -- 24 Ekim 2016; 12:15:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fazla abartılıyor araç boyutu. Kardeşim sende gözünü korkutma araca hakimiyet sağladığın an boyutun pek bir önemi yok. Ha passat ha polo. Önemli olan hakimiyeti saglamak. Gözünde büyütme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler.
  • Yapacak birşey yok, sürdükçe öğreniceksin.
  • Arabanın önünün ve bagajının sınırlarını öğren daha rahat parkedersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıkıntı yok sürmeye devam , stres yapmayın yok acemiliği atacam falan kafanıza takmayın sadece çok süratli gitmeyin . şu an en azından süper tedbirli araç kullanırsınız . ama acemiliği üzerinizden atıpta ---eeee işte ben iyi sürücü oldum ---dediğiniz an tehlike başlar unutmayın mezarlıklar usta şoförlerle dolu usta yada acemi diye bir şey yol tedbirli veya tedbirsiz sürücü var .
  • Dört tane damacana bulun, boş bir alanda aracın boyundan biraz daha büyük olacak şekilde dizin. İçine park etmeye çalışın. Damacana içerisine birazcık su koyup dalgalanmasına bakarak dokunup dokunmadığınızı anlayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende corsa babamda ise passat var.Passatı kullanmak inanın corsada daha kolay(sıkışık sokaklar hariç)Park sıkıntısına gelince,o zamanla kullandıkça alışacağın bir durum.Ben ilk zamanlar corsayı zor parkederken şimdi 2 arabayıda çok rahat parkediyorum.Velhasılı kelam kullandıkça alışırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omer_Faruk.

    Bende corsa babamda ise passat var.Passatı kullanmak inanın corsada daha kolay(sıkışık sokaklar hariç)Park sıkıntısına gelince,o zamanla kullandıkça alışacağın bir durum.Ben ilk zamanlar corsayı zor parkederken şimdi 2 arabayıda çok rahat parkediyorum.Velhasılı kelam kullandıkça alışırsın

    Passatın sürüş rahatlığı kolaylığı çok güzel ama boyutları iyi bilmek gerekiyor. Cevap ınız için teşekkürler
  • Acemi arkadaslar icin en uygun yer surucu adaylarinij calistigi alan. Sitede calis desek çoluk cocuk var allah korusun, direk trafige dal desek hafif bir yokus gelir kaldiramazsin, 2.denemende de kaldiramazsin cunku seni oyle bir psikolojiye sokuyorlar ki, o korna basanlarin hepsi hayatinda hic stop ettirmemislerdir sanki.. en uygun yer surucu adayi parkuru

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oksemus O kullanıcısına yanıt
    İstanbul parka gel full depo yeni lastikler ile

    Çalışalım

    Sonra hafta içi Eminönüne gidiyoruz dar yolda park etme yapıyoruz

    En son esentepenin dik yokuşlarında geri geri gidiyoruz

    Bu iş tamam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 24 Ekim 2016; 18:47:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kullandıkça kendinizi geliştirirsiniz. Ayrıca parketmeden önce kafanızda passat büyük ben bunu parkedemem düşüncesini oluşturarak giderseniz parkedemezsiniz. Kendinize güvenerek kullanırsanız çok kısa sürede gelişir araç kullanımınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 24 Ekim 2016; 18:51:26 >
  • Hocam acemiyim dediysem yokuşta falan kaldırıyorum. aracın boyutları ile sıkıntım var.
  • Bende ayni aracin ayni kasanin farkli modeliyle acemiligimi attim.2007 Passat fsi otomatik.

    Sanziman konusunda tamamen pratik olay,arada isin yokken gireceksin kavrayacaksin o noktayi.

    Arabanin boyutlarina gelince,o konuda bir sure sikinti yasayacaksin,parka ugrasirken az korna yemeyeceksin ama ugrasmadan da olmaz.Gece cik sokaga gozunu kestirdigin yerleri dene,paralel parkin prensibini biliyorsundur zaten,internette bolca simulasyon mevcut.Ama emin ol bizim araclarin manevra kabiliyeti boyutlarina gore cok iyi.Harbiden kivrakligi var zaten bazi yerlerden u donusu yaparken de farketmissindir bunlari.

    Ben 1.5 yildir soforum 18de aldim ehliyeti,aldiktan sonra universiteye basladim,istanbulda okudugum icin tatillerde geldigimde bende aracin boyutuyla ilgili parkederken falan 1 hafta sikinti yasiyorum,sonra bitiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.