Şimdi Ara

W11 KAPALI LAPTOP ŞARJININ AZALMASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 😅😅


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu Asus Türkiye'nin de yardımıyla batarya kalibrasyonu yaparak çözdüm. 2 farklı batarya kalibrasyon yöntemi önerdiler ben ikisini de yaptım.


    1. Cihaza bağlı tüm kablolar USB..vb. şarj kablosu dahil sökülmüş durumda iken bilgisayarı Bios ta açıyoruz ve şarj tamamen boşalıp bilgisayar kapanıncaya kadar bekliyoruz. Tamamen kapandıktan sonra tekrar açmaya çalışıyoruz açılırsa tekrar biosa alıp yine kapanmasını bekliyoruz bu işlemi artık hiçbir şekilde bilgisayar açılmayana kadar tekrarlıyoruz. Sonra bilgisayarı kapalı konumda ve sadece adaptörü bağlı olarak 4-6 saat şarj ediyoruz işlem tamam.
    2. Windows ortamında şarjı tamamen bitiyoruz bilgisayarın kendini kapatması ardından tekrar açılmadığından emin olana kadar bu işleme devam ediyoruz. Hiç açılmayacak duruma geldiğinde bilgisayarın güç tuşuna 40 saniye basılı tutuyoruz sonrasında yine kapalı konumda ve sadece adaptör bağlı olacak şekilde 4-6 saat şarj ediyoruz.


    Ben bunlara ilaveten Microsoft batarya sürücülerini de manuel güncelledim (microsoft surface acpi-compliant control method battery) çünkü otomatik güncellemede sürücüleri güncel gösteriyordu.


    Sonuç olarak sorunum çözüldü.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.