Şimdi Ara

w124 devamlı stop edıyor...basına gelen varmı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
15.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu sorunun neden oldugunu anlayan varmı




  • Biraz daha bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım..

    w124 nedir araç? e200 mü? 200e mi?

  • lpg varmı birde araç nasıl stop ediyor soğukenmi yolda giderkenmi yoksa ayağını gazdan çektiğin andamı yani kronikleşmiş bişetmi sorun.
  • Arkadaşım soruyu soruyosun,arkadaşlar yardımcı olacak ortada yoksun.
  • arkaşım w124 üm var deyip kesip atmışsın.. zahmet olacak ama aracın manuel mi otomatik mi? benzinli mi dizel mi? lpgli mi değil mi? kaç kmde hangi senenin modeli?

    bu tür bilgiler olmadan sorunun çözülmesi imkansızdır.


    LÜTFEN ARAÇLARINIZLA İLGİLİ BİLGİLERİ EKSİKSİZ OLARAK VERİN.. VERİN Kİ ADAM AKILLI YARDIM EDELİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteg -- 27 Ocak 2009; 0:59:32 >
  • arkadaşlar merhaba,
    ben pazargünü w124 kasa mercedes 200e 86 model otomatik vites lpg'li araç baktım ve h.içi alacağım.
    kafama takılan bişey war.
    araç ilk marşta çalışmadı, uzun süreli basınca çalıştı, aracı lifte kadırmıştık, dükkandan çıkartana kadar 3 kes daha stop etti.
    ayrıca bana deviri yüksek geldi, bana dedikleri kış olduğu için ilk marşta alması için yapılmış
    araç 65000 km önce sıfır motor yapılmış.
    bu konudaki düşünceniiz alabilirmiyim. şimdiye kadar olduğunu sölemedi alacağım kişi.
  • merhaba arkadaşım,

    şimdi ilk kontrol edilmesi gereken kısım karbüratördür.. karbüratörün ayarsız oluşu veya lpgye uygun ayarlanamaması bu stop etmelerin sebebidir.ilk önce karbüratörün adam akıllı bir şekilde elden geçmesi ve ayarlarının yapılması gerekir. karbüratör aracın soğuk-sıcak doğru şekilde çalışmasından sorumludur. daha sonra bujiler ve benzin pompası kontrol edilmelidir.


    eğer tüm işlemler düzgün yapılırsa araç ilk günkü gibi olur.

    (motor yenilemeyi kim nasıl yapmış bilemiyoruz o yüzden düzgün yapılmış olduğunu varsayıyorum ama eğer düzgün yapılmadı ise sürekli sorun yaşarsınız)
  • cevap için teşekkürler, bu arada aracı aldım h.sonu karbüratörüne baktırayım.
    dediğin gibi.
  • arkadaşlar bende w124 kasa 300 ce var araba hızlı giderken boşa aldığımda arada sırada stop ediyor lpg takılı.sebeb ne olabili rolanti biraz düşük 7.
  • arkadaşım 300CE den menunmusun, birde aşağı yukları ne aralıklarla satılıyor, internetteki fiyatlar çok yüksek. bilgin varmı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: merso300ce

    arkadaşlar bende w124 kasa 300 ce var araba hızlı giderken boşa aldığımda arada sırada stop ediyor lpg takılı.sebeb ne olabili rolanti biraz düşük 7.



    mercedes in rolantisi normaldede düşüktür. aracın lpg de stop etmemesi için ya gaz ayarı biraz daha yükseltilecek. yada hava filtre kapağı hava almayacak şekilde bantlanacak.. tabi bant operasyonundan sonra araç benzin ile düzgün çalışmaz. çok yakar tıkanır aksırır falan :) mercedes lpg yi sevmiyor bendede 200e var.
  • aradan baya bir zaman gecmis ama ben yine de yazayım w124, 102 motor ile ilgilenenler için. bende de 1991 model otomatik 200 e var. mercedesten anlayanların imrenerek baktıgı bir araç. benim de aracımda ki sorunlar da benzer sorunlar. zaten baska hicbir sıkıntısı olmadı 5 yıldır. buaraclar kronik sorunları; ilk calısma da duzgun calısmama, calısmaya calısırken patlatma, calıstıktan sonra rolantideki duzensizlik, rolantide ki duzensizlikten dolayı soguk havalarda ısınana kadar ayagın gazdan cekilmesi durumunda stop etmesi..ilk calısma olayını cok da sorun etmiyorum artık ama soguk havalarda hareket halındeyken stop etme olayı ozellikle otomatiklerde cok buyuk problem. zaten stop edince tekrar calıstırmak da zor. evet rolanti yuksek seviyelerde tutularak bu stop etme olayı birazcık da olsa hallediliyo ama rakıma gore rolanti devamlı degisiyo ve bu sebeple yakıt ekonomisi diye birsey kalmıyo. benim tek carem 3 yıl once sokulen rolanti ayarlayıcısını tekrar taktırmak. montajıyla beraber 400 TL. Kesin duzelecegini bilsem 1.000 TL de veririm. W124'ler gerçekten binilecek araçlar temizi olduktan sonra. Ama hallolmazsa satacağım bir daha da bulaşmayacağım. Kimsenin de bu arabalara bulaşmasını istemem. Bu yonden sorunlu araçlar ve ben sorunsuzunu gormedim. Cunku bu sorunlara care bulacak usta yok. Yetkili mercedes servisinde bile dunya bi para harcadım ama hicbirsey degismedi. Fikirleri ve tecrübeleri olan arkadaslar olursa dinlemek isterim.




  • Bendede 92 modeli var, otomatik. Çalışmasında, rolantisinde bir sorun yok şeytan kulağına kurşun. Benimkinin sorunlarıda elektrik aksamları ile ilgili. Kliması çalışmıyor, gösterdim bi kaç ustaya biri motor dedi, biri tuş takımı dedi. Tuş takımı 250TL falan çıkma hemde. Garantiside yok çalışacak mı çalışmayacakmı? Kaloriferde bi küçük motor var, suyu devirdaim ediyor, oda bozuldu, onsuz idare ediyorum, sorsan sıfırı yoktur, çıkması bilmem kaç paradır. Arabada bir sürü küçük elektrikli aksam var, hangisi, ne zaman, nerden bozulur belli değil, nerden bulunur, hangi usta takar büyük sorun artık. Araba alırken tüm aksamlarını kontrol edip almak lazım, klimanın gazı yok dediler öyle aldım, ama arıza varmış işte, başına geçince yaklaşık 1000 lirayı yiyecek, arabayı ilk alırken 1000-2000 lira fazla verip sorunsuz olanını almak en mantıklısı.
  • Selamlar

    Aracım 1986 model w124 - 200e - otomatik vites - lpg/benzin


    Aracı 6 ay kadar önce aldım. şimdiye kadar lpg de kullanılmış. ben de şimdiye kadar lpg de (sıralı sistem değil-manuel geçiş yapıyorum) kullandım. benzinle kullanmak istiyorum. ilk denememde araba çalışmadı. ustaya gittim, elektrik bağlantısı sökülmüş. taktı ve çalıştı. o usta lpg benzin geçişlerinde her zaman kumandadan 0 pozisyonuna getirip aracın kendiliğinden stop etmesini bekleyip sonra diğer yakıta geçmemi söyledi. bu şekilde uygulayınca gerçekten de başarıya ulaşıyor fakat belli ki bir sorun var ve üzerini örtüyoruz.


    ben doğrudan benzine geçtim çalıştı. fakat normal şekilde stop ettikten sonra ne benzinde ne de lpg de çalışmadı. ayrıca benzinde çalışırken benzin kokusu geliyor.


    sorunun ne olabileceği hakkında bilgisi olan var mıdır?


    sağlıcakla kalın.

  • Arkadaşlar aracın rölanti kaybı manifota doğru hava filtresinin altinda yukarı çıkan hortum var kalın o çıkmış oluyor genelde yerinden hava alıyor bu yüzden hem araç stop ediyor hem rölanti düşüş yapıyor onu kontrol et


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede aynı sorun oluyor 86 model 230e var otomatik bendede şuan sorunu anlattığım şekilde çözdüm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozanmirza -- 5 Nisan 2022; 17:28:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.