Şimdi Ara

W213 MERCEDES E SERİSİ ANA KONU (71. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.410
Cevap
46
Favori
130.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • E220d'yi iyi paraya satıp, E300 aldım ama tabi ki bayiden alamadım. Bir tane al-satçıdan aldım sıfır km, adam satamamış 1 ay acil para döndürdüğü için sıkışmış ve neredeyse bayi fiyatına aldım, ancak bu makyajlı kasa beni memnun etmiyor. CLS'den sonra tat vermiyor, dönüş ve manevrası bile eski Mercedes'ler gibi CLS gibi değil. Dar yerlerde gerçekten sorun yaratıyor. 3 litrenin altı E-F segment araçlar pişmanlık gerçekten ama CLS'ye uçuk fiyat çektikleri için almadım. Önce ki araç bir de arıza yapmıştı midem bulanmıştı.


    Ayrıca makyajlı kasalarda ekranın üstünde LED olmaması da ayrı bir sorun, 2016-2019 modellerde var bu. Kaput içini gri alüminyum yapmaları da tuhaf ve itici yine. Araç komple siyah motor etrafı alüminyum ham gri.

  • Merhaba , e220d ne kadar sure kullandiniz ? W213 kasa sorunlu ve malzeme kalitesi ile ilgili olumsuz yorumlar okudum. Siz genel olarak yalitim ( ozellikle ruzgar sesi ) ve diger konularda bilgi verebilir misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boltman34 B kullanıcısına yanıt

    1.5 sene kullandım 2021 sonbaharında almıştım. Kalitesi ile ilgili yorum yapanlara inanma ve takılma. Segmentinin en sessiz aracı. Hastane gibi içerisi camlar kapalıyken, dizel motora rağmen en ufak ses yok. Eski Mercedes kalitesi arıyorsanız, o yok işte. W218 CLS'den sonra beni tatmin eden bir araç olmadı orası ayrı ama yine de gayet konforlu ve sessiz bir araç.


    Geçen hafta arkadaşın EQA aracını kullandım, araba çok güzel ve eğlenceli ama malzeme kalitesi ve yalıtım olarak E serisinin çeyreği etmez. Elektrikli olmasına rağmen kabin içine çok ses alıyor.

  • Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. E220d ve suan kullandiginiz E300 arasinda motor farki disinda yalitim ve malzeme kalitesi olarak fark var mi ? E200d kiralasam performans disinda E220d veya E300 malzeme kalitesi yalitim kalitesi ile ilgili bilgi sahibi olabilir miyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boltman34 B kullanıcısına yanıt

    Aralarında 300 kiloya yakın ağırlık farkı var zaten, E300'ün yalıtımı daha iyi. En sessiz E serisi yani dizeller içinde ki. Çalıştığı zaman dışarıdan bile dizel motormuş gibi titreşimli bir ses vermiyor çok. Kaliteden çok donanım olarak daha zengin. Yoksa kokpit kaplamaları vs... hepsi aynı.

  • Bunu isyan etmek için yazıyorum. Gerçekten aklım almıyor.


    E200d facelift modelini aldım daha dün geçti elime.


    -Araçta anahtarsız giriş çıkış yok. E serisi ve exclusive. 2022 model bi araçta bu nasıl olmaz? 2012 yılında kullandığım megane aracımda bile bu vardı.

    -Araçta ne şerit takip ne distronic var.

    -Kablosuz şarj var ama kullanamıyorsun çünkü kapağı kapatınca telefon ısınıp uyarı veriyo (İphone 14 pro max)

    -Kablosuz şarj olmasına rağmen kablosuz carplay ve kablosuz android auto yok. O zaman kablosuz şarjı niye koydunuz? Kablosuz carplayın tek şartı kablosuz şarj olmasına rağmen bu koyulmamış.

    -Carplay ve Android auto koskoca 12 inçlik ekranın sadece 6 inçini kullanıyo

    -Navigasyon navigasyon diyoruz 2020'den kalma bi harita var parayla bile yükseltemiyolar zaten trafik bilgisi falan hikaye asla hiç bir işe yaramıyo.

    -Yine carplayde haritayı ayarladığında bu sefer sürücü ekranına bu ilgi aktarılmıyo

    -Carplayde müzik açtığında medya tuşları çalışmıyo.

    -Araçta tuhaf trim sesleri var.

    -Dokunmatik ekran çok uzakta dokunarak kullanmak direkt eline telefonu almaktan çok daha tehlikeli.

    -Hey mercedes ile söyleyebileceğiniz çoğu şeyi sistem anlamıyor

    -Joyistik gerçekten çok kötü. Sistem zaten genel olarak çok yavaş ve dün yolda gelirken navigasyon sürücü ekranında kilitlenip diğer ekranda normal çalışmaya devam etti.

    -Aracın özelliklerinin çoğu çalışmıyo. Mercedes me adaptoru vermişler takıyorum aktifleştiremezsiniz çünkü kapanacak diyo.

    -Wifi özelliği için internete bağlanmaya çalışıyorum bir bug yüzünden kullanılamıyo.


    2023 yılında artık araçlar direksiyon ve gaz pedalından ziyade akıllı cihazlar haline geldi. Bana sorarsanız bu araç tam anlamıyla bir skandal. Bu sorunların çoğu yeni C serisi ve 2023 faceliftli CLA ve A serisinde düzeltilmiş. Konfor olarakta inanılmaz anlar yaşattığını söyleyemiyorum. 18 inç jantı neye takarsan tak aşağı yukarı bu konforu alabileceğine eminim. Ayrıca 2 farklı aracım daha var biri i8. Spor bir araç olmasına rağmen ne rüzgar sesi ne konfor kat kat üstün. Bunun yerine daha hafif bir araç alsaydım muhtemelen çok daha şehir içinde rahat edecektim. Lütfen tüketiciler olarak Türkiye'de bu tarz araçlar satılmasına tepki gösterelim. Dünyanın neresinde bu kadar boş bir E satılıyor gerçekten çok merak ediyorum. Aracın parasını 5 kat ödüyoruz ama aracın yarısı çalışmıyo.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakgon -- 21 Mayıs 2023; 17:14:13 >




  • zotacing kullanıcısına yanıt

    ne oldu senin üyeliğe?

  • burakgon kullanıcısına yanıt

    Bize gelen E serileri almanyadaki boş paketten daha dolu. keyless go, distronic vs bunlar hep opsiyon normalde.

  • haberelectro kullanıcısına yanıt

    Yakında üyeliğimi silip forumdan gideceğim. Artık çekilir bir yanı yok. Ne kadar malum partili fetö'cü varsa forumda, onlara ceza verilmiyor ''A'' diyince bizlere ceza veriliyor. Gerek yok yani.

  • burakgon kullanıcısına yanıt

    Teknoloji anlamında sıkıntılı bir kasa W213 haklısın. Bu parayı verince her şey olsun istiyorsun ama Almanya'da Focus'dan 10.000€ pahalı olduğunu düşününce de, bizim ülkede abartılan bir segment ve para olduğunu anlayınca Mercedes'e de hak veriyorum.


    Özellikle dolu diye satılan E200d'lerin alayı boş aslında, anahtarsız giriş yok, şerit takip yok, kablosuz şarj yok, navigasyon yok, ön koltuk soğutma yok, arka koltuk ısıtma yok, masajlı sürücü koltuğu yok yok da yok.


    2012 CLS'de saydıklarımın hepsi vardı.

  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.