Şimdi Ara

W215, MJU-9000, IXUS 870 IS, S710 seçim konusunda tecrübesizim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,
    olduuuuukça uzun bir süre sonra sanırım DH'de yeniden konu açıyorum. Vermiş olduğum ara dönem süresince konu açmasam da açılan konuların ve haberlerin takibini bırakmamıştık. Neyse geçmiş dönemlerde maddi, manevi bazı sıkıntılardna dolayı dijital fotoğraf makinesi olayına girememiştim ancak son yaptığım küçük çaplı seyahatte fark ettim ki W810'un kamerası çok da işlevsel değil, elimde IXUS Z70 var ama aps film derdi ile uğraşmak ve ışık ayarı biraz zahmetli. Bunun üzerine yeni bir makine alalım dedim. Ancak fazla bilgim olmadığı için dikkat etmem gereken şeyler için ufak çaplı bir araştırma yaptım. öncelikle kamera üreticisi, ardından lens üreticisi ve son oalrak da f/ değerine göre sınıflandırmalardan sonra 4 modelde karar kıldım. Tabi ki bu yaptığım sınıflandırma ne kdr doğru bilmiyorum. Öncelikle kullanım amacımdan bahsedeyim. Aşırı bilgili, tecrübeli ya da profesyonel fotoğrafçı değilim, çekimlerim ağırlıklı olarak manzara, açık alan, gezi - hatıra, kapalı mekanlarda eğlenirken, deniz kenarında güneşlenirken, kar yağdığında her yer bembeyazken... sanırım abarttım kısaca all condition gibi bişi olacak. yani tek bir amaç için kullanmayacağım her zaman elimin altında olsun istediğim zaman çekeyim. onun için tabi ebatları küçük modeller tercih ettim. marka olarak sony, canon, nikon, olympus, ricoh gibi markalar arasında dolaştım. lens olarak carl zeiss, nikkor, olympus, schneider kreuznach gibi seçimler yaptım. uzaktan manzara resimleri gibi çekimler yapacağımdan f/ değerinin geniş aralıklarda olmasına dikkat ettim. elimde makineyle bir anda bir kare yakalayabileceğimden ya da gezip, tozup, koşup, yüzüp makineyi sabit tutacak dermanım kalmadığından bir çekim yapabileceğimden resim sabitleyicisinin olmasına dikkat ettim. kameranın manual ayarlarından ya da daha sonra yazılımla fotoğraf işlemekten pek anlamam. yakından çiçek, böcek çekmem yani makro çekim önemli değil. sanırım min 3x optik zoom yeterlidir diye düşündüm. zaman zaman kapalı mekan çekimleri olabilir ancak iso değeri konusunda pek bilgim yok. yani yüksek iso iyidir ama ne kdr iyidir. fiyat aralığı için 500 - 1000 tl civarı bi bütçe ayırdım ve ayırdığım bütçe çok mu fazla bilmiyorum. çünkü çok fazla araştırma yapmamıştım. 1000 sabit sınır değil tabi ki 950 verip de 1040 vermicek değiliz. ± 80 - 100 tl fiyat için esneyebilirim. taksitle alacağım için hepsiburadadan bir kaç inceleme yaptım ve aşağıdaki modelleri ayırdım. sizce bunlar ihtiyaçlarımı karşılar mı ve seçimi hangi yönde yapmalıyım?

    SONY CYBERSHOT W215 - şu an için 5442 TL ancak normal fiyatı 665 TL

    OLYMPUS MJU-9000 - 870 TL

    CANON DIJITAL IXUS 870 IS - 903 TL

    NIKON COOLPIX S710 - 982 TL







  • bu makina ccd sensörü onların hepsinden büyük makina ve foto kalitesi iyi makina ve fiyatıda onlara göre çok uygun
    bir inceleyin.
    http://www.webdenal.com/store/fujifilm-f47fd-turkce-menu-hediyeleri-ile-super-fi_fiyat.htm?idProduct=85199&idCategory=132&topnavCategory=35
    edit-ccd sensörden bahsediyoruz diğer makinalar pikseli kare halinde alırken fujinin ürettiği özel sensör 6 gen şeklinde alıyor buda daha iyi keskinlik ve renk doygunluğu demek.ve büyük ccd
    fujinon objektifte yabana atılcak lens değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 9 Haziran 2009; 11:03:49 >




  • f47fd'nin sensörü özelliklerde 1/1.16" olarak geçmiş ancak benim belirtmiş olduğum makinelerden sadece s710'un sensörü 1/1.72" diğerlerinin sensörleri 1/2.3"
    yanlış bir bilgiden bahsetmiyorum, ccd görüntü algılayıcı sensörden bahsediyoruz değil mi?
  • 1/1.16 degilde 1/1.6 demek istedin galiba. Neyse soruna cevap vermek istiyorum 1/1.6 ,1/1.72 den daha buyuk sensordur. 1 i 1.6 ya bolersen 0.625 eder. Diger yandan 1 i 1.72 ye bolersen 0.581 eder. Dogal olarak 0.625 buyuktur 0.581 den.
  • opsss
    baştaki 1/ kısmına pek dikkat etmemişim. peki sensör boyutundaki bu fark satın alma kararını değiştirmek için gerekli ve yeterli mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: showtime_0

    opsss
    baştaki 1/ kısmına pek dikkat etmemişim. peki sensör boyutundaki bu fark satın alma kararını değiştirmek için gerekli ve yeterli mi?

    fuji ıso ve keskin fotoda kalitesi belli marka
    arkadaşa bu makinadan aldırdım. bu fiyata kalmadan bu fırsatı kaçırmayın derim. goldda 500 ,600 tl
  • f47 için araştırma yaparken f50'den bahsedildiğini de gördüm. peki f50 için ne diyebiliriz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: showtime_0

    f47 için araştırma yaparken f50'den bahsedildiğini de gördüm. peki f50 için ne diyebiliriz?

    f50 olursa daha iyi olur f50'de manuel ayar vardır.yada f200



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 9 Haziran 2009; 13:09:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.