Şimdi Ara

Wake on Lan ve Wake on Wan hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Bir süredir bilgisayarımı uzaktan açılmaya hazır hale getirmekle uğraşıyorum ve yaşadığım birkaç sorunu aktaracağım. Amacım, gerektiğinde ev ağı dışından bilgisayarımı başlatmak ve uzak masaüstü ile kullanmaktı. BIOS'tan PCI cihazları ile uyandırmayı açtım, Windows'tan Realtek bağdaştırıcımın wake on magic packet ayarını açtım, modemden bilgisayarıma her zaman aynı IP vermesini sağladım, gerekli port yönlendirmelerini yaptım, public IP adresimi dinamik DNS ile bağladım (CGN sistemine dahil değilim). LAN üzerinden hiçbir sıkıntı olmadan bilgisayarımı açabiliyorum fakat sıra WAN üzerinden açmaya gelince bilgisayarımı kapattıktan kısa bir süre sonra uzaktan açamaz oluyorum. Araştırmalarım sonucu iki ihtimal olduğunu düşünüyorum, sorun ya ARP tablosunun güncellenmesiyle bilgisayarımın bilgileri modemden siliniyor ve uyandırma komutu bilgisayarıma ulaşamıyor ya da uzaktan başlatma bilgisayarın tam kapalı olmasıyla uyumsuz (uyku modundan sorunsuz çıkartabiliyorum). Sorun ARP tablosuyla ilgiliyse bu konuda rehber bulamadım, yardıma ihtiyacım olacak. Yok sorun ARP değil de bilgisayarın tam kapalı olması ise LAN üzerinden neden hiçbir sorun olmadan açabiliyorum?


    Modem: ZTE ZXHN H298A V1.0 (Türk Telekom'un FTTH kullanıcılarına verdiği modem)

    Anakart: Msi X570-A PRO

    Uzaktan başlatmak için kullandığım Android uygulama: WolOn








  • 1 yıl sonra soruna çözüm buldum. Sorun bahsettiğim gibi arp tablosyula alakalıymış. OpenWRT ile çalışan bir router kullanmaya başladım ve açmak istediğim cihazın ip adresiyle mac adresini arp tablosunda kalıcı olarak bağladım. Diğer gerekli ayarları önceden yaptığım gibi yaptım ve sorun ortadan kalktı. Bilgisayarı 8 saat sonra dış ağ üzerinden açmayı denedim ve sorunsuz açıldı. Tek sorun bilgisayarın elektrikten kesilmesi, eğer böyle bir durum olursa ne wan üzerinden ne de lan üzerinden cihazı uyandıramıyorum.

  • Konuyu daha önce okumuş olsaydım size yardımcı olabilirdim ama kendi kendinize çözmenize sevindim. Aynen dediğiniz gibi router'ın belirli bir süre sonra, uyandırmak istediğiniz cihazı arp tablosundan kaldırması neticesinde wake on lan özelliği kullanılamıyor. OpenWRT kurduğunuz cihaz hangisi?

  • Xiaomi mi router 4a giga version kullanıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla ilgili ben de aynı sorunu yaşıyorum. WOL her zaman sorunsuz çalışırken Wake on Wan bilgisayar kapandıktan kısa bir süre çalışmıyor. Router kullanmaktan başka bir çözümü var mı, modemin Arp tablosunu güncellemesi kapatılabilir mi? Aynı modemi kullanıyorum @FatalERROR! @FreshCloud




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makaramasuko -- 16 Kasım 2022; 20:51:13 >
  • FreshCloud F kullanıcısına yanıt

    uyandıralım o zaman. geç cevap oldu kusura bakma.  



    wintips.org - windows tips & how-tos
    How to setup your computer to auto Power On after power outage. - wintips.org - Windows Tips & How-tos
    https://www.wintips.org/setup-computer-to-auto-power-on-after-power-outage/
  • makaramasuko kullanıcısına yanıt

    Türk Telekom'un verdiği router üzerindeki ayarlar çok kısıtlı. Telnet ile cli kullanabilirseniz belki arp tablosu ile ilgili gerekli ayarları yapabilirsiniz ama ben zamanında denediğimde yapamamıştım. Herhangi bir rehber de bulamadım. En kolay çözüm openwrt destekli bir router kullanmak. Openwrt ile ilgili desteği forumlarda kolayca bulabiliyorum.

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Bu şekilde istemediğim zamanlarda da açık kalmış olabiliyor. Belirli aralıklarla arp tablosuna girdi yapan bir komut sayesinde elektrik kesintilerinden de etkilenmemiş oluyorum.

  • FreshCloud F kullanıcısına yanıt

    shutdown -s -f -t 3600


      (3600 saniye)



    süreyi istediğin gibi ayarla ve başlangıça ekle. login olduktan sonra en kötü durdurursun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 19 Kasım 2022; 23:45:30 >
  • FreshCloud F kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim cevabınız için hocam. Baktım olmayınca başka bir yöntem aklıma geldi akıllı priz aldım. Üstteki arkadaşın dediği gibi biostan restore on powerloss'u on yapıp uzaktan prizi açtığımda otomatik bilgisayarı açabiliyorum. Biraz dolambaçlı bir yol oldu ama sorunsuz çalışıyor  Kaç watt çektiğini de gösteriyor uygulamasından ve Turknete statik ip ücreti de vermek zorunda kalmıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makaramasuko -- 20 Kasım 2022; 3:32:13 >
  • Dışardayken evdeki pcyi, wolon uygulamasını tablete kurarak uyandırabiliyorum ağ üzerinden. Evde kullandığınız bir tablet varsa wolon uygulamasını kurup, pc yi tanıtın ip üzerinden. Dışarı çıktığınızda anydesk programından tablete bağlanıp.. tablet üzerinden de pcyi açabilirsiniz.

  • en azından ZTE ZXHN H298A V1.0 modeli için uzaktan Wake on Lan problemini şu şekilde çözdüm


    Sezgin Açıkgözyoutube
    Permanent ARP Entry Registerer(Otomatik entry ekleme) https://github.com/sezgynus/permanent-arp-entry-registerer Root kullanıcısını aktif etme: https://www.youtube.com/watch?v=G1BrJW67SMQ ZTE Config Utility:(Config dosyası decode etme) https://github.com/mkst/zte-config-utility
    https://www.youtube.com/watch?v=vuDeCseHWLg
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.