Şimdi Ara

Walkera QR X350 Premium ilk ucus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaslar,
    X350 Premium'un (ultimate olarakta geciyor) ilk ucusunu gerceklestirdim.Acemilikten ayaklarini ilk etapta yerden kesmek zaman aldi.Bu ilk deneyimimi anlatmadan önce özelliklerinden biraz bahsedeyim.
    Komple paket olarak aldigimdan aracta ortalama meraklisinin arayip isteyecegi hersey mevcut;
    Gps sistemi
    Bluethooth Datalink ile android tlf yada tabletten baglanma
    Compass Barometre vb. mevcut
    Fail Safe (baglanti koptugunda return to home)
    RTH (dogal olarak)
    Tek tusla otomatik kalkis.
    Follow Me (henüz bluethooth ile baglanmadim.Galiba Bluethooth ile oluyor.)
    Position Hold Modu
    2D Gimbal ve ilook Kamera (12 mp)
    Kisa ve uzun (Kamerali kullanim icin) ayaklar
    F12E Kumanda (gorüntü ve telemetri özellikleri olan 5 inc ekrani var)F12 demisken farkettim ,paketteki tek eksiklik F12 nin aküsünün olmamasi.Ben ekstra olarak pakete ekletmistim.Galiba 11.4 volt 2200 mAh lik 3s
    X350 akü 29.6 V 3000mAh 8s
    Sanirim eksik bisey kalmadi.
    Kumandayi ve X350 yi actiktan sonra compass ayarini yaptim.Kafamda ilk olarak otomatik kalkis modunda kaldirip sonra gps modunda yada manuel ucurup rth ile indirme plani yaptim.Ama acemilik ya,olmadi.Compastan sonra ilk olarak motor kilidini acmak gerekiyor.F12 de gerekeni yaptiktan sonra ben X350 nin göstergesindeki yanip sönen kirmizi ledin sönüp mavi olmasini beklerken meger motorun otomatik tekrar kilitlenmesini bekliyormusum.:-) Dolayisiyla olayi cözmem biraz zaman aldi.
    Yeri gelmisken kurulum ve kulanim kulavuzundaki yönerge ve anlatimlarin cok genel oldugunu belirteyim.Dil olarakta ingilizce ve kisa/özet anlatimli Almanca olmak üzere iki klavuz var.
    Neyse Otomatik kalkisi bir türlü basaramadim sanirim gaz cubugunu %50 de tutmak gerekiyor.Manuel ve gps modlarin da kaldirip headless modunda biraz gezindikten sonra RTH modu ile ve sonraki denemelerimde manuel olarak inis yaptim.Maalesef kalkis/inis alaninin hafifte olsa egimli olusundan ve yere konduktan sonrada motorlarin kisa bir süre calismasindan dolayi arac yan yatti yada ters döndü.Pervanelerde kirilma olmadi ama bir seferinde pervanenin birinde kücük bir bükülme oldu.Ancak düzeltincede ayni formunu buldu.
    Ucus süresi yaklasik 25 dk diye yaziyor.Buna biraz daha deneyim kazaninca bakacagim.Cünkü model marka secerken ucus süresinin uzunlugu öncelikli tercihlerimden birisiydi.
    Kamera ve gimbal de eksiksiz calisti.
    Son olarak daha ögrenmem gereken galiba cok sey var.Ögrenmesi tabiki mesele degil ama deneyimli arkadaslarin yardimlarindan yoksun, deneme/yanilmayla ögrenmenin sonuclari kötü olabilir.

    DB.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 2 Temmuz 2015; 23:27:29 >







  • hayırlı olsun kırımsız uçuşlar.
  • onboardx O kullanıcısına yanıt
    Tsk ederim.
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Merhaba,ilk denemeyi yaptiktan sonra x350 yi bir kac kez daha ucuracak zamanim oldu.Bleutooth ile Smart Tlf/tabletten baglanma disinda hemen hemen tüm özelliklerini denedim ve hepsi de basariliydi.Akü zayiflayinca mesela uyari verip havalandigi noktaya otomatik geri dönmesi iyiydi.Objekt round fly da öyle.Fail safe i denemek icin aklimdan havadayken kumandayi kapamak geciyor :-))) ama sonucunu kestiremedigim icin yapmiyorum,belki daha iyi fikri olan vardir.
    Ucus süresini kaba bir ölcümle 18 dk cikardim, kamera ve gimbal takiliyken tabi.
    Bleutooth ile baglanmayi ise kitapciginda anlatilanlari aynen uygulamama ragmen basaramadim.Telefonum ve Tabletim (samsung galaxy s4/ samsung note 4) bir türlü cihazi görmedi.
    Daha önce Bleutooth ile kullanmis olan varsa deneyimlerini paylassa cok yararli olacak.
    Bütün bunlar disinda, yasadigim yerde bu tür aletlerin kullanimindaki yasal zorunluluklarida ögreniyorum.Dogrusu aleti alincaya ve tanimadigim bir adamin uyarisiyla karsilasincaya kadar bu tür seyler aklimin ucundan bile gecmemisti.Dogrusu bilseydim almazdim.
    Birkere kücük büyük ne tür olursa olsun,hoby amacli bile kullansaniz, o araci kaza ve verebilecegi her türlü zarara karsi sigortalatmak zorundasiniz.Bende kalkip bu saatten sonra aractan vazgececek degildim,dolayisiyla sigortasini yaptirdim.
    Bu tür araclar hoby olarak kullanildiginda hava alanlarindan en az 1.5 km uzakta kullanmak zorundasiniz.Kullandiginiz yere göre 30m yada max.100 m yükseklikte ucurabilirsiniz.Kamera/Foto lu kullanimda pekcok noktaya dikkat etmeniz gerekiyor;bireysel hayatin/haklarin,özel mülkiyetin korunmasi gibi konular tahmin edeceginiz gibi.Yine insanlarin yada otoban yada ana caddelerin üzerinde ucurma hakkiniz yok vb. vb. daha bunlar gibi pekcok sinirlama dogal olarak kullanacaginiz alanlari sinirlamis oluyor.Ha bunlari yapabilirsiniz ancak bunlar icin önce egitim sonrasinda süreli bir kullanim ruhsati ve yine kullanacaginiz yer icin yine süre sinirli kullanim ruhsati almaniz gerekli.
    Neyse iste bu konulardada bilginiz olsun dedim.Mutlaka Türkiyede ve baska ülkerde de böylesi yasal zorunluluklar vardir ve dolayisiyle dikkat etmek gerekir.
    Herkese iyi güvenli kazasiz belasiz ucuslar diliyorum..
    D.B




  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    siz yurtdışındasınız sanırım? Türkiye'de sigorta firmaları hobi amaçlı kullanılan ürünü sigortalamıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    siz yurtdışındasınız sanırım? Türkiye'de sigorta firmaları hobi amaçlı kullanılan ürünü sigortalamıyorlar.

    Iste bu düsündügünüz zaman cok riskli;kontrol edemediginizi ve birisinin arabasinin üzerine cakildigini düsünün,bütün zarari üstlenmek zorundasiniz.Burada temel sigorta zorunlu ve ayrica isterseniz full kasko yada kismi kasko da yapilabiliyor.
  • Birkac resimde ekleyeyim.Ilerde video da eklerim.[simage][/simage]
     Walkera QR X350 Premium ilk ucus Walkera QR X350 Premium ilk ucus Walkera QR X350 Premium ilk ucus Walkera QR X350 Premium ilk ucus Walkera QR X350 Premium ilk ucus




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.