Şimdi Ara

Watchmen (2009) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
2
Favori
16.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Warner , Legendary , DC , Paramount bir araya gelmiş güzel.

    100 Milyon Dolar BÜTÇE
    bekleyip görelim
    Son Dönemlerin Heroic Film dedikleri Batman'le başlayan furyaya bu da katılabilecek mi.
  • IMDB Top 250 ye girebilir mi sizce?
  • Beyler çizgi romanı efsanedir hayret kimse duymamış kaç yıldır çekilmesi beklenen ama bir türlü çekilemeyen bir seri. Romanına tapanlar vardır ve filmde benim için aynı şeyi yapacağına eminim çok harika olmasada bence müthiş bir film olacak inşallah.
  • arkadaşlar yeterince araştırdınız mı bilmiyorum ama çizgi romanı time dergisinin belirlediği en iyi 100 temel eser arasında yer almış ve hugo ödülü almış (Hugo Ödülü, her yıl bir önceki yıl yapılan en iyi bilim kurgu çalışmalarına çeşitli kategorilerde verilen ödül). yeterince araştırmadan ve konusunu bilmeden afişlerle filmleri yargılamayın zira çizgiromanı son derece politik gerçekler içeriyor ve çizgiromanda devrim olarak görülüyor.
  • Güzel olur umarım. Şöyle bol efektli.
  • Ortalık men doldu..
  •  Watchmen (2009)
     Watchmen (2009)
     Watchmen (2009)


     Watchmen (2009)
     Watchmen (2009)
     Watchmen (2009)


     Watchmen (2009)
     Watchmen (2009)
     Watchmen (2009)


     Watchmen (2009)
     Watchmen (2009)
     Watchmen (2009)


     Watchmen (2009)
     Watchmen (2009)
     Watchmen (2009)


     Watchmen (2009)
     Watchmen (2009)
     Watchmen (2009)




  • banada kıytırık bir film gibi geldi...
  • Lost'un reklam arasında izlemiştim fragmanı , bayağı fantastik bir şeye benziyordu efektler havada uçuşuyordu. Nedense bu filmden umutluyum, kahramanları kendime çok yakın hissettim
  • Eğlenceli ilginç bir film olabilir,en azından effect ler için izlenebilir.
  • Runtime: 163 min

    baya uzunmuş... bu film 3 boyutlu olarak da izlenebilecek mi ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: musandia

    IMDB Top 250 ye girebilir mi sizce?

    IMDB'yi bu kadar takmayın ya.
  • çizgi-roman harika imiş denilene göre.. filmi de spider man gibi kötü olmaz inş. batman filmleri( özellikle batman returns ) tarzında işlenir-şehrin karamsarlığı ki 1985 te geçmesi bunu destekler bence-
  • Ekşide Şubat sonu - mart başı gibi Çizgi romanın Türkçe yayınlanacağı yazıyor, ne kadar doğru bilmiyorum.
  • HELLBOY,Tarzı Bişeyle Karşılaşmam Umarım
  •  Watchmen (2009)


    WATCHMEN KİMDİR? NEDİR?

    Peki bu “Watchmen” çılgınlığının arkasında ne yatıyor? Bu soruya cevap vermek gerçekten çok kolay değil. Eylül 1986′da DC Comics tarafından ilk sayısı yayınlanan ve 12 sayı süren “Watchmen” serisi çizgi roman (belki de grafik roman demek daha doğru olacaktır) dünyasında büyük yankı uyandırdı. ”Watchmen”in hikayesi çok sayıda karakterin, çok uzun süreli bir tarihçesi üzerine kurulmuştu. 1953 İngiltere doğumlu yazar Alan Moore, “Watchmen”de alışılmışın dışında bir süper kahraman dünyası çiziyordu. Esasında bu durum Alan Moore için ne bir ilk ne de bir sondu. Yarattığı vforvendettaorijinal eserlerden bugüne kadar “From Hell”, “The League of Extraordinary Gentlemen” ve “V for Vendetta” beyazperdeye aktarılmıştır. Ayrıca 1985 senesinde Superman ve 1986 senesinde de Batman için yazdığı hikayeler serinin en iyileri arasında sayılmaktadır. 17 yaşında LSD sattığı için okuldan atılan Alan Moore’un gönlünden çizer olmak geçiyordu ama gösterdiği performans onun yazarlıkta uzmanlaşmasını sağladı. 1949 İngiltere doğumlu çizer Dave Gibbons’ın çizgileri ile hayat bulan “Watchmen”de “9 kare” tekniği kullanılmıştı. Bu teknikte temel olarak bir sayfa üç eşit satıra ve her satır da en fazla 3 resim karesine ayrılıyordu. Bu durum çizgi romanı okurken düz bir akış sağlanmasını kuvvetlendiriyordu. Bir rivayete göre Alan Moore ilk sayı için Dave Gibbons’a tam 101 sayfadan oluşan yazı göndermişti.

    1955 senesinden beri edebiyat dünyasında bilim kurgu ve fantazi eserlerinin ödüllendirildiği Hugo Ödülünü bugüne kadar kazanan tek çizgi roman “Watchmen” olmuştur. “Watchmen”in detaylarına girmeden önce çizgi romanın nasıl olduğunu merak edenler için DC Comics’in internet sayfasından serinin ilk sayısını ücretsiz olarak indirebileceklerini de belirtmek isterim (ilk sayıyı indirmek için buraya tıklayınız). “Watchmen”in sinema filminin çekimlerine başlandıktan sonra Temmuz 2008′de çizgi romanın sesli anlatımlı videoları da İTunes üzerinden satışa çıkarıldı. Süreleri 22-24 dakika arasında değişen ve 12 videodan oluşan seride, her bölüm serinin bir sayının resimlerinden oluşuyordu.



    Şimdi sıra “Watchmen”in hikayesini daha detaylı anlatmaya geldi. Hikaye 1985 senesinde başlıyor (Amerika ile Rusya arasında soğuk savaş olan bir dönem). Edward Blake isimli bir adam evinde öldürülmüş olarak bulunuyor ve polis bu cinayeti araştırıyor. Birden karşımıza pardesülü, maskeli ve daha sonradan ruh sağlığının çok yerinde olmadığını gördüğümüz Rorschach çıkıyor. Rorschach yaptığı araştırma sonunda Blake Edward’ın Comedian(Komedyen) olarak bilinen bir süper kahraman olduğunu tespit ediyor ve diğer süper kahramanları ziyaret etmeye başlıyor ve bu ziyaretlerinde Comedian’ın ölümünü “Birisi maskeli kahramanları öldürüyor” şeklinde aktarıyor. Her ziyaretinde geçmiş ile ilgili bazı anılar anlatılarak karakterler arası ilişkiler çizilmeye başlıyor. Ayrıca süper kahramanların ya emekli olduklarını (veya olmak zorunda kaldıklarını) yada devlet adına çalıştığını(Dr.Manhattan ve Comedian gibi) anlıyoruz. Anlatılanlar doğrultusunda süper kahramanların geçmişini öğreniyoruz. Süper kahraman kavramı ilk olarak 1938 senesinde Hooded Justice ile başlamış ve daha sonra ona başka kahramanlar da katılmış. Toplumu kötülerden kurtarmayı amaçlayan bu kahramanlar(Silk Spectre, Nite Owl, Captain Metropolis, the Comedian, Silhouette, Dollar Bill, ve Mothman) ilk olarak 1940 senesinde Minutemen ismini verdikleri bir topluluk olarak biraraya geliyorlar. Daha sonra yaşanan evlilik, doğum ve ölüm gibi olaylar sebebiyle Minutemen 1949′da dağılıyor. İlerleyen zamanlarda (1960larda)yeni çıkan süper kahramanlar çeşitli ortamlarda bazen biraraya geliyorlar. Hatta bazı konularda farklı ekipler oluşturarak da çalışıyorlar. Geçen zaman içerisinde bazı kahramanların yerlerini yenileri de almaya başlıyor (Night Owl ve Silk Spectre’de olduğu gibi). 1977 senesinde ise senatör Keene, süper kahramanlara yasaklar getiriyor.

    Hikayeyi genel hatları ile yukarıda anlatmaya çalıştım. Hikayede geçen karakterlerin derinliğini ve ilişkilerini daha iyi yakalayabilmek için her çizgi romanın sonunda genelde 4 sayfalık günlük vb. yazılar konulmuş. Bu yazıları okuduğunuz zaman çizgi romanda yaşanan bazı olayları daha iyi anlamanız sağlanıyor.



    Aşağıda hikayenin ana karakterlerinin resimleri yeralmaktadır.

    Edward Blake / The Comedian: Süper kahramanlar arasında yeralmasına rağmen hikayenin en acımasız kahramanı olduğu kesin. Gerçekleştirdiği tecavüz ve kişisel cinayetler hikayede anlatılıyor. Dr.Manhattan ile Vietnam’da hükümet adına da çalışmış.

     Watchmen (2009)


    Jon Osterman / Dr. Manhattan: Genç bir bilim adamıyken yaşadığı kaza onu hikayenin en güçlü adamı yapıyor. Herşeyi moleküllerine ayırabiliyor (mekan değiştirebiliyor, çoğalabiliyor gibi). Çocukken babası gibi bir saatçi olmak istiyordu.

     Watchmen (2009)


    Dan Dreiberg / Nite Owl II: İkinci jenerasyon Nite Owl oluyor. Halen ilk Nite Owl ile iyi bir arkadaşlığı var. Comedian ile onun da ortak çalıştığı olaylar olmuş.

     Watchmen (2009)


    Adrian Veidt / Ozymandias: Hikayede daima zekası ile övülüyor.

     Watchmen (2009)


    Walter Kovacs / Rorschach: Sorunlu bir çocukluktan sonra paranoyak duygular içerisinde gözünü kırpmadan şiddet kullanabiliyor.

     Watchmen (2009)


    Silk Spectre / Laurie Juspeczyk: Annesinin yerini alan Laurie’nin Dr.Manhattan ile 16 yaşındayken başlayan bir beraberliği de bulunuyor.

     Watchmen (2009)




    Kaynak




  • Alan Moore tarafından yazılan, Dave Gibbons tarafından çizilen kült eser Watchmen nihayet Türkçe olarak okurların karşısına çıkmak üzere. Gerekli Şeyler tarafından yayınlanacak Watchmen hakkındaki tanıtım bilgilerini görmek için aşağıdaki resmin üzerine tıklayın.

     Watchmen (2009)


    Kaynak: Grafikroman




  • Öncelikle Watchmen karakterlerinin tanıtımı için bana ait olan yazının kaynak belirtilerek kullanılmasından dolayı teşekkür ederim. Film ile ilgili önemli bir noktanın sinemada seyredeceğimiz "Watchmen" filminin sonu ile çizgi romanın sonunun aynı olmayacağıdır. Bu durum çizgi romanı okuyanlar için filmi daha merak edici hale getirmeyi, çizgi romanı filmi seyrettikten sonra okuyacaklar için de aynı durumu yaratmayı amaçlıyor. Hatta Zack Snyder inkar etse de filmin devamı şimdiden konuşuluyor.
  • Özel güçleri kendilerine ait has özellikleri yoksa tırt film sarmaz hiç.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hover_Craft

    Özel güçleri kendilerine ait has özellikleri yoksa tırt film sarmaz hiç.

    Bazılarının var galiba.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.