Şimdi Ara

WD Caviar Black Performans Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar WD Caviar Black 500 GB 32 Mb Cache HDD kullanıyorum. Ama ürün beklediğim gibi çıkmadı gereğinden yavaş çalışıyor veri aktarım hızı olsun yazma hızı olsun... Hatta Win 7 den baya düşük bi puan aldı.. Bu normal mi potansiyeli bu kadarmı bu diskin?

     WD Caviar Black Performans Sorunu



  • Bende ayni diskten iki adet raid 0 olmasina ragmen puan 5,9...daha fazla olmasi gerekirdi sanirim raid olunca...
  • hdtune ya da hdtach testi yapıp paylaşınız. 5,9 düşük bir puan değil normal, raid için normal değil fakat bakmanız gereken windows deneyim dizini puanı değil. Eğer illede bu puanı yüksek görmek istiyorum derseniz tekrar bu dileğinizi paylaşınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark Energy

    Merhaba arkadaşlar WD Caviar Black 500 GB 32 Mb Cache HDD kullanıyorum. Ama ürün beklediğim gibi çıkmadı gereğinden yavaş çalışıyor veri aktarım hızı olsun yazma hızı olsun... Hatta Win 7 den baya düşük bi puan aldı.. Bu normal mi potansiyeli bu kadarmı bu diskin?



    Hdtune ile test etmenizi tavsiye ederim bende. Windows 7 nin o performans derecelendirmesi sağlıklı sonuçlar vermiyor. Mesela, bende 4870x2 var, sizin 4850 ile 7.4 puan aldığınız grafik ve oyun grafiklerinde, ben 7.1 alıyorum.
  • Windows 7 mekanik disklere 5,9'dan fazla vermiyor. Zaten sadece windows 7 ssd diskleri başka bir disk olarak algılıyor ve diske ona göre davranıyor. Vista ve XP ssd'lere herhangi bir mekanik bir disk gibi davrandığı için bu durum SSD'ler için zararlı olabiliyor. Mesela vista'da disk birleştirme hizmetinin ssd'ler için de uygulanması gibi. Halbuki SSD'lerde böyle birşeye gerek yok.

    Velhasıl kelam microsoft ve intel elele vermiş ssd olayını yaygınlaştırmaya azmetmiş diyebiliriz.


    Bu puanlandırma marka pc satanların çanına ot tıkayacak. O bakımdan sevdim ben. Marka PC'lerde ekran kartlarının ne kadar dandik olduğu; her bileşene ayrı puan verilmesi ve en düşük puanın mavi renkli kutucukta koca koca yazılması ile iyice netleşecek.

    Dört çekirdekli işlemcisi 4 gb rami, 1 gb ekran kartı var diyerek son kullanıcıyı aldatmaları zorlaşacak diye düşünüyorum.




  • quote:

    Dört çekirdekli işlemcisi 4 gb rami, 1 gb ekran kartı var diyerek son kullanıcıyı aldatmaları


    Acaip canımı sıkan bi olay bu gerçekten.. Milleti resmen söğüşlüyolar...
  • Coupant'in de dediği gibi Windows puanlamasında mekanik disklerden 5,9'dan fazla alamazsınız hatta Veloci Raptorlara da 5,9 veriyor Windows. Bunun yanında Raid yapan arkadaşın daha yüksek alması gerekiyor çünkü raidle 7 küsür alanlar var forumda. SSD kullanıyorsanız onlardan 7 küsür alabiliyorsunuz ancak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.