Şimdi Ara

WD-HDD // Bozuk Harddisk Tamiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çalişirken 2 metreden uçuşa geçen Wester Digital - 2TB my book HDD malesef bitkisel hayatta, pcye takiyorum pc taniyor ancak hdd nin içine giremiyorum.

    Kutusunu açip içinden HDD yi çikardim içinden gelen sesler netteki bozuk hdd ses örnekleri gibi degil daha çok sanki kafa takilmiş gibi düşmenin etkisiyle, ki her koşulda değişmesi gerekicek o kafanin ancak servislerin fiyati çok yüksek geldi bana 500tl den kapi açiyolar - veri kurtarma merkezleri 450$ ile 5000$ dolar arasinda fiyat veriyor. Bunlar benim için yüksek fiyatlar.

    Benim verileri içinden almam gerek bunun içinde en azindan sorunsuz bir diger HDD ile parça değişimi yapmam gerekicek. Daha önce böyle birşey yapmadim ancak kaybedicek bişey yok denemem lazim.

    İnternette birçok kaynağa rastladim bu değişimi anlatan ancak aramizda daha önce böyle bir işlem yapmiş birileri varsa tecrübelerini duymak çok yardimci olacak. Veya nette bu konu hakkinda bilgi alabileceğim bir kaynak önerecek olan varsa çok çok iyi olur.


    * İnternette birkaç forumda rastladiğim kadariyla HDD yi kasaya bağlarsam çalişirmiş, evde masaüstü pc yok HDD de 3,5" oldugundan deneyemedim haliyle (bana mantiksiz geldi ama oladabilir açikcasi, siz ne düşünüyosunuz ? )

    * HDD için ikinci el parça nerden bulurum?

    * 2TB lik HDD nin içinde kullanilan diskleri üzerindeki kol ve kafayi çikarip onun yerine atiyorum 320GB lik bir HDD den çikardiğim kolu ve kafayi kullanilabilir miyim ? (disk sayisina göre değişeceğinden muhtemelen kullanilmayacaktir ancak bilgisi olan var mi hangi kapasitedeki bir disk benim 2TB lik HDD için uygun kol ve kafa içeriyodur? )

    * İstanbulda ikinci el HDD en ucuz ve güvenilir nerden bulabilirim (yazici için fikir vericekler direk dükkan ismi yada tarifi yaparsa çok iyi olur)



    Vereceğiniz hertürlü bilgiye ve yardima ihtiyacim var lütfen akliniza gelenleri yazmaktan çekinmeyin.







  • hdd medya kısmı yani disklerin olduğu kısımda sorun varsa geçmiş olsun kardeş basit bir tamiri yok kaldıki bunu bir çok pc tamircisine götürsen bile yapamazlar. içindeki veriyi kurtarmak profesyönel birimlerin yapacağı iş.sırf veri kurtarma üzerine çalışan şirketler var.tabi baya pahalıdır. hdd evde açmayı denemeni tavsiye etmem. ama eğer medya deilde hdd kart ile ilgili bi sorun varsa aynı tip bir hdd kartıyla açmayı deneyebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axelfoly

    hdd medya kısmı yani disklerin olduğu kısımda sorun varsa geçmiş olsun kardeş basit bir tamiri yok kaldıki bunu bir çok pc tamircisine götürsen bile yapamazlar. içindeki veriyi kurtarmak profesyönel birimlerin yapacağı iş.sırf veri kurtarma üzerine çalışan şirketler var.tabi baya pahalıdır. hdd evde açmayı denemeni tavsiye etmem. ama eğer medya deilde hdd kart ile ilgili bi sorun varsa aynı tip bir hdd kartıyla açmayı deneyebilirsin.

    Genelde medya kismindaki arizada zaten actuater arm ve baglantili oldugu head kisminda oluyor bu ariza giderilebiliyor, o kol değişecek tamamiyle ve HDD yine bozulacak ama o arada verilerin büyük bir kismi yedeklenebilir

    zaten veri kurtarma şirketlerinin yaptiğida çoğu zaman bu, yeni bir kol takip veriyi yedeklemek ve HDD yi çöpe göndermek, bu yapilabilir bişey ben bundan bahsediyorum

    eğer disklerde zarar gördüyse diskleri tek tek çikarip üzerinde işlem yapiyolar ki fiyati artiranda bu, bu kadar değerli degil içindeki bilgilerim ki zaten temiz oda falan yok evimde oturup o teknolojiyle işlem yapamam, bu çok aşikar =)

    Boardda bir ariza olsaydi eğer HDD yi hiç çaliştirmamasi lazim olmaz mi? yani dediğim gibi HDD pc ye bağlaninca aygit olarak algilaniyor ancak diskleri okunmadiğindan HDD nin içine giremiyorum





    Arkadaşlar çok rica edicem

    Klasik "tavsiye etmem, HDD yi açarsan bitersin valla, haci biri açmiş HDD havaya uçmuş" falan gibi kulaktan dolma bilgileri zaten BOZUK olan bir HDD için yazmasaniz da olur açikcasi, yani HDD zaten bozuldu ben de farkindayim ilk mesajda da yazdiğim gibi tutup çöpe atmak yerine kaybedecek bir durum olmadiğindan bunu bir projeye çevirip denemek istiyorum %90 olmicak mi , olmasin denemek istiyorum sadece, bu yönde bir fikri tebrübesi olan yapici arkadaşlari dinlemek benim için çok öğretici olucak

    Dediğim gibi bunu bir proje gibi düşünebilirsiniz, hertürlü tavsiyeyi deneyebilirim




  • Arkadaş bilgilendirici güzel cevap yazmış tşk.



    Konu biraz eskimiş bilgi amaçlı yazıyorum. Yere düşme sonucu okuyucu kafa plağa çarpar ve kırılır. Okuyucu kafanın değiştirilere veri kurtarma işlemi yapılması gerekiyor. En iyi veri kurtarma firmaları istanbuldadır araştırabilirsiniz. Rasgele bilgisayarcıya verirseniz hiç kurtarılamaz iyice bozulur.



    Clear room temiz odası olan veri kurtarma firmalarına göndermeniz gerekiyor. Benim Tavsiye firma burası .



    Bu tür arızalarda size tavsiyem sadece kartı değiştirin düzelmezse içi açılıp fiziksel müdahale yapılması gerekiyor.



    **Veri çok önemliyse hiç müdahale etmeden veri kurtarma firmalarına gönderin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.