Şimdi Ara

WD Scorpio Black WD5000BEKT 2.5' İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Western Digital Scorpio Black WD5000BEKT

    Vatan Bilgisayar'ın Web Mağazasından Bayram Öncesi Sipariş verdigim ve Bayram sonrası teslim aldıgım.. "2.5 lik HDD'min Kargo paketinden başlayalım ilk önce aşağıda da resimlerini gördüğünüz gibi HDD güle oynaya ve hoplaya , zıplaya gelsindiye ne bir strafor nede baloncuklu kagıt tarafından darbelre karsı önlem alınmamış kendinden baya bi buyuk kolinin içine bırakılmış.. bu özverili davranıından dolayı vatan bilgisayarı kutluyorum hele kargo bölümdekilerinde gözlerinden öperim..

    Kargo aşaması ve Unpacking

     WD Scorpio Black WD5000BEKT 2.5' İnceleme
     WD Scorpio Black WD5000BEKT 2.5' İnceleme
     WD Scorpio Black WD5000BEKT 2.5' İnceleme
    Evet şimdi bakalım acaba kaç tane "BadSector"'müz var... umudu ile acıyoruz... neyse ki çıkmıyor .. hayret... şimdilik

    HD Tune Tesleri Test Platformu N61JQ & Akasa Hdd Case esat&usb 2.0

    HD TUNE USB 2.0
     WD Scorpio Black WD5000BEKT 2.5' İnceleme


    HD TUNE .. ESATA
     WD Scorpio Black WD5000BEKT 2.5' İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMORYSTICK -- 30 Nisan 2011; 18:43:27 >







  • hakkatten kargo çok komik olmuş
  • Bende diger magazalara nazaran bilgisayar parçaları hakkında daha bilgili oldukalarını dusundugum için gereken itinayı gösterirler diye vatandan verdim ama sonuc ortada siz siz olun sipariş vermeden önce tedbirinizi alın ... ama nerdeyse tüm oline magazalardan sipariş vermisim bunların içinde en iyi kargo paketi yapan hepsi buradaydı.. onların paketleme bolumunu tebrik etmek lazım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MEMORYSTICK

    Bende diger magazalara nazaran bilgisayar parçaları hakkında daha bilgili oldukalarını dusundugum için gereken itinayı gösterirler diye vatandan verdim ama sonuc ortada siz siz olun sipariş vermeden önce tedbirinizi alın ... ama nerdeyse tüm oline magazalardan sipariş vermisim bunların içinde en iyi kargo paketi yapan hepsi buradaydı.. onların paketleme bolumunu tebrik etmek lazım...


    Vatan'ın bu kadar özensiz HDD sevkedeceğini düşünemezdim, sözde teknoloji mağazası! Yuh diyorum

    5-6 yıl kadar önce Hepsiburada'dan 3.5" IDE HDD almıştım. Aynen böyle göndermişlerdi onlar da. Mail atıp kendimce azarlamıştım, elemanlarımızı uyardık diye de cevap gelmişti. Fakat daha sonra sitelerindeki kullanıcı yorumlarından, bu ciddiyetsizliğin devam ettiğini gördüm seneler geçmesine rağmen. Sizin mesaja bakılırsa demekki son zamanlarda eleştirileri göz önünde bulundurmaya başlamışlar.

    Benim merak ettiğim konu, bu diskin gürültü seviyesi ve güç tüketimi (Performans zaten yeterli görünüyor).

    Yabancı forumlarda bazıları diskin sessiz çalıştığını, bazıları ise uğultulu olduğunu ve arama yaparken fazla ses çıkardığını yazmışlar. Sizin gözlemleriniz nasıl?

    Ayrıca bu diskin "Automatic Acoustic Management (AAM)" destekli olup olmadığını kontrol edebilirmisiniz. Gürültülü çalışıyorsa biraz performanstan feragat edip, ayarı orta seviyelere çekmek düşünülebilir, destekliyorsa tabii (Geçen sene aldığım WD 3.5" 1 TB Caviar Black sesli çalıştığından bu şekilde ayar çekmem gerekmişti).

    Güç tüketimi konusunda her ne kadar WD bu diskin 5400RPMlik bir disk kadar güç tükettiğini iddia etse de, incelemeler o kadar iyimser değil gördüğüm kadarıyla.

    Ancak çoğu kişi bu diski SEAGATE ST9500420AS'ye tercih ediyor, en azından yurtdışında.

    Ben de bu diski almak ya da 640-750GBlık yeni bir modeli beklemek arasında kararsızım. (Packard Bell VR46'da kullanmak için)




  • Evet ne yazık ki paketleme de özen gösterilmiyor, kumanya doldurur gibi elektronik esya paketliyolar.. Cahil desem ? işlerine mi gelmiyor desem ? O bölümde hangi kalifiye personel çalısıyor desem daha iyi :)) ,, Hepsi buradayı ornek verdim o da bi kaç kez online siparisim olmustu hatta biri LCD monitordü adamlar normal korumalı kabı bile, balancuklu kagıda sarmıslaslar 4 kat.. artı baska bi kolinin icine yerlestirmisler.. helal olsun dedim .. :),, Bu vatanın aynı hadisesi Goldbilgisayar da dabasıma geldi.. Suan Kullandıgım Laptop'un arka kapagın bi çentiği cıkmıstı artık sarsıntıdanmı yoksa acılıp kapatılıyorken mi tam kapagı yerlestirememisler bilemiyorum.. neyse

    "Automatic Acoustic Management (AAM)" destekliyor,, ben 5400RPM lere nazaran biraz sesli ama ,, rahatsız edici bi ses duymadım su ana kadar .. ne kadar enerji tukettigi konusuna gelirsek üretici firmanın yaptıgı acıklamaya gore 5400 rpm lik disklerle aynı oldugunu ifade ediyor.. zaten performansta kullanmak isterseniz dizüstü bilgisayarınızı zaten fişe takılı kullanmak zorundasınız ,, biliyosunuz performans ile bataryanızın ömrü ters orantılı .. ne kadar performans isterseniz batarya ömrü o kadar kısalacaktır.. ..

    Aslında bende SEAGATE ST9500420AS dusunuyordum fakat yabancı forumlarda bi çok kişi anlık donma sorunlarıyla karsılasmıs o yuzden tercihimi bu yonde kullandım suan memnunm..

     WD Scorpio Black WD5000BEKT 2.5' İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMORYSTICK -- 7 Aralık 2010; 18:59:06 >




  • AAM destekliyor olması güzel bir ayrıntı, gerektiğinde sese müdahale edilebilir böylece.

    Bilgilendirme için teşekkürler
  • WD5000BEKT şu anda alınabilir bir ürün mü arkadaşlar?Dizüstü bilgisayara sabit disk arıyorum, bu ürünü kullananlar yorum yapabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 17 Ocak 2011; 1:35:02 >
  • Arkadaşlar bende bu diskten aldım ve bugün format atıp kullanmaya başladım önceki diskim Samsung 5400rpm 320GB idi. İkisini karşılaştırma gereği hissettim önceki diskimde performan sorunu yaşıyorum gibi geldi ve bazı testlerden sonra 7200rpm iyi gelir diye almaya karar verdim. Nedendir bilinmez 2 hdd performans olarak sanki aynı gibi geldi bana acaba daha yeni format attığımdanmıdır? malum formattan sonra sistem daha stabil çalışır. Ya da diğer hdd çok da kötü değildi ki farkı anlayamadım. Her iki diskinde benchmark testi aşağıda aslında ikisi arasındaki fark ortada ve ben bu farkı sanırım zaman içinde hissedeceğime inanıyorum sistem daha yeni format yedi ve oldukça stabil her formattan sonra olduğu gibi. Bir başka merak ettiğimde diskin sessiz olup olmadığıydı evet laptop başında iken diskin dönüş hızını duyabiliyorsunuz ama bu kesinlikle rahatsızlık verecek türden değil zaten verdiği sese odaklanırsanız o ses kulağınızdan hiç çıkmayacaktır, yazı yazarken çıkardığı sesi bazen hiç duymuyormuş gibiyim bana sessiz geliyor ve rahatsızlık vermiyor bu konuda sorun yok, yukardaki bir arkadaş AAM destekliyor demiş ama ben baktım desteklemiyor 2 programlada baktım bir sonuç alamadım firmware araştırıp bakacağım artık. Benden bu kadar...

    Yeni aldığım hdd
     WD Scorpio Black WD5000BEKT 2.5' İnceleme


    Eski hdd
     WD Scorpio Black WD5000BEKT 2.5' İnceleme




  • bu diskten ben de almayı düşünüyorum.

    daha önce seagate'in 7200.4 modelini kullandım, 320 gb olanı. titreşimi bilgisayarı, hatta masayı bile titretiyordu, sürekli bir kısık "vınnnnn..." sesi duyuyordum. bu diskte öyle bir durum var mı?

    ayrıca bu diskin 320 gb modelinde mevcut olan free fall sensor teknolojisi 500 gb modelde mevcut değil diye okudum, bunun aslı var mı?

    ve 500 gb olanın 320 gb olan modele göre daha sesli çalıştığını ve daha çok ısındığını da okudum.

    bu konularda yorum yapabilir misiniz?
  • @Crosshair

    Birinsici evet titreşimi hissediyorsunuz benim masa plastik bir masa ama normal bir masada hiç hissetmiyorsunuz yani dediğiniz kadar bir titreşim elbelteki yok.
    İkincisi free fall sensor bu diskin özellikleri arasında hiç görmedim.
    500 ile 320 arasındaki çıkardığı ses konusunda bişey diyemeyeceğim ama 500gb kimi zaman çalıştığını hiç hissettirmiyor, diskimin ısı değeriyse sobalı sıcak bir evde 41 dereceyi geçmiş değil...
  • teşekkürler, bu akşam aldım diski :)
  • Haydi hayırlı olsun...
  • seagate ile bunun arasında kararsız kaldım bendebir inceleme de seagate 10 derece daha fazlaydı ısı olarak o yüzden buna daha yakın duruyorum.uygun bir zamanda alabilirim.
    Merak edenler için seagate incelemesi :http://forum.donanimhaber.com/m_42690673/tm.htm
  • Teşekkürler testler için @denizkadarderin.Eski aldığınız hdd ile farkı anlayamadım demişsiniz, zamanla fark belirgin hale geldi mi?
  • @Black_Wolf14
    Valla şuan için performansdan memnunum bi sorunum yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizkadarderin

    @Black_Wolf14
    Valla şuan için performansdan memnunum bi sorunum yok...

    Sağ olun cevap için, ben de almayı düşünüyorum ama önce parayı denkleştirmek gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 1 Şubat 2011; 16:45:49 >
  • HDD AAM (Automatic Acoustic Management) desteklidir. Ama hardiskiniz bu ayar etkin olarak gelmez kapalıdır (default) HDDScan programı ile bu ayarı etkinlestirebilirsiniz.. zaten yukardaki resme dikatli bakarsanız Everst programınında aynı secekleri gorursunuz..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Hard disk geldi.Performansından memnunum şu ana kadar.
    Eski Hard Disk;
     WD Scorpio Black WD5000BEKT 2.5' İnceleme
    Western Digital Scorpio Black WD5000BEKT;
     WD Scorpio Black WD5000BEKT 2.5' İnceleme




  • Aşağıdaki konuda göreceğiniz üzere, Segate 7200.4 ile WD Scorpio Black arasında kaldım ve oyumu her ne kadar daha sesli olarak adı geçse de, uzun vadede sorun yaşamayacağıma inandığım için WD'den yana kullandım.

    http://forum.donanimhaber.com/m_46864210/tm.htm

    Ses ile ilgili yukarıdaki konuda yazdığım mesajı buraya da yapıştırıyorum. HDTune ile okuma testi sonucu da aşağıda.

    quote:

    Evet, bu akşam WD Scorpio Black diske Win7 64bit kurdum, ses konusunda ilk izlenimlerimi yazayım.

    Öncelikle WD, benim dizüstü bilgisayarımda söylendiği gibi sesli çalışmıyor. Hatta hiç sesli çalışmıyor. Tıkırtıları ancak kulağımı kasaya dayarsam veya en fazla 5 cm. mesafeye eğilirsem duyabiliyorum. Halbuki bugün sabaha kadar kullandığım 5400rpm Fujitsu diskte tıkırtılar çok daha belirgin.

    WD'nin motor dönüş sesini de normal kullanım mesafesinde duyamıyorum. Tabi bunda dizüstü'nün fanının çalışmasının etkisi olabilir. Ancak motor sesini de ancak kulağımı yakınlaştırınca duyuyorum ve 10 cm'den sonra motor dönüş sesi de duyulmaz hale geliyor.

    Yalnız şöyle bir durum var. Muhtemelen WD'nin sesli çalıştığını söyleyenlerde de bu durum var. Dizüstü bilgisayarı Ikea'dan aldığım basit (sunta) masanın üzerine koyduğum zaman, WD'nin dönüşü dolayısıyla masadan derinden bir uğultu sesi geliyor. Fakat dizüstü'nü elime aldığımda bu ses kesiliyor ve ellerimi dizüstü üzerine koyduğumda herhangi bir titreşim hissetmiyorum. Bilgisayarı dizlerimin üstüne koyduğum zaman da uğultu veya titreşim yok.

    Ayrıca bilgisayarı daha büyük ve et kalınlığı fazla olan yemek masası üzerinde, ahşap sehpa üzerinde, plastik bilgisayar masası üzerinde denedim; hiçbirinde bu uğultu sesini yapmadı. Dolayısıyla burada sadece WD'ye kabahat bulmak doğru olmaz diye düşünüyorum. Zaten WD dolayısıyla bilgisayardan gelen bir ses olsa, sadece tek bir masa üzerinde değil, her ortamda yapması gerekir.

    Performans ile ilgili şimdi birşey söylemem için erken. Ancak 5400rpm önceki diskime göre şimdilik belirgin bir iyileşme var. SSD'nin yeri ayrı tabi ama, WD'den memnun kalacak gibiyim.


    HDTune ile okuma testi sonucu:

     WD Scorpio Black WD5000BEKT 2.5' İnceleme




  • Kargo konusunda ozellikle wd yi kutlamalıyız o sekilde hdd yi posetleyip veriyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.