Şimdi Ara

WD7500AAKS problem devam ediyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4-5 aylık WD7500AAKS 750gb western digital diskim dün 2. kez sorun çıkardı. Bilgisayar kullanımdayken sistem kilitlendi ve restart sonrası bios diski önce göremedi sonra gördü ama sistem açılmadı vs.. Kabloları takip çıkartınca sorun düzeldi. Bundan 1-2 ay önce windowsda disk bir kere daha kaybolmustu. Restart sonrası düzelmişti.
    Kopyalabileceğim kadar datayı kopyaladım ama disk ağzına kadar dolu olduğundan az birşey kaldı. Şimdi bu disk ölüyor mu acaba panik yapmalı mıyım, yoksa iyimser olup sata kablosundandır falan diyebilir miyiz? Bad sektor goremedim ama detaylı bir kontrol yapmadım daha.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onefootingrave -- 8 Nisan 2009; 9:09:53 >



  • Hele bir test yapın bakalım Hd tune vb programlarla...
  • Beni seagate'ten nefret ettiren sorun wd'yi mi de vurdu yoksa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lizardkingx -- 6 Nisan 2009; 19:00:19 >
  • Sanırım kabloymuş sorun.
    İlk önce hd tunela bir test yapmaya çalıştım daha testin başında disk kayboldu, windows görmüyordu artık diski vs.. Sonra dvd nin kablosunu taktım hd tune testini bitirdim hata falan vermedi. Sata kablosunu da alırken dikkat etmek gerekecek artık demekki.. e de bunun kalitelisi nerde satılır ki..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onefootingrave

    Sanırım kabloymuş sorun.
    İlk önce hd tunela bir test yapmaya çalıştım daha testin başında disk kayboldu, windows görmüyordu artık diski vs.. Sonra dvd nin kablosunu taktım hd tune testini bitirdim hata falan vermedi. Sata kablosunu da alırken dikkat etmek gerekecek artık demekki.. e de bunun kalitelisi nerde satılır ki..


    Anakartların içinden çıkan kaliteli oluyor özellikle gigabyte anakartlarınki gayet kaliteli teknik servis'te çalışan arkadaşın varsa ayırtabilirsin. Ayrıca akasa'nın sata kabloları var kalitelidir.
  • sorun kablo değilmiş.. sanırım bir anlığına düzeldi.. başka bir iki kablo denedim ama farketmedi..

    şu anki sorun; windowsun her açılışında diske check disk yapıyor istisnasız, ama birşey bulamıyor. diskin içindeki bilgilere ulaşmada bir sorun yaşamıyorum. windowsun event log unda da ntfs file system is corrupt gibi bir hata logluyor. Fikri olan?
  • overclock var?

    tam hata mesajını unuttum. aksam bakınca tekrar yazarım.
  • Evet hata mesajı ona işaret ediyor gibi ama bence yanlış uyarı gibi bir durum var..
    Çünkü MFT bozulmuş olsa dosyalara erişimde de problem yaşamam gerekmiyor mu ?
    HD Tunela full test yaptım bad sektor gozukmedi.. başka bir program mı denemeliyim acaba..
  • O HDD LowLevelFormat'ı Hak Ediyor !
  • "The file system structure on the disk is corrupt and unusable. Please run the chkdsk utility on the volume E:." her restartta bunu loglamaya devam ediyor.. Smart bilgilerinde de sorun gozukmuyor.. extended-smart testi diye birsey var onu da yapacagım ama bişey cıkacagını sanmıyorum. Belki formatla düzelecek bir sorundur sadece ama format atmam mumkun degil icindeki herseyi kopyalayacak yerim yok ve yeni bir disk alacak param da yok. Eger para bulana kadar hayatta kalırsa ne ala.. ama tabi her windows acılısındaki check disk sinir bozmaya devam edecek...
  • saol dostum hatanın ne anlama geldigini biliyorum, command prompt dan denemedim de zaten windows arayuzundeki repair secenegi check disk /f yapıyor diye biliyorum öyle yapmıstım ben hic bir sorun gozukmuyor. hd tune da da normal.. hatta dun gece hd sentinel diye bir program indirdim ve onunla extended smart check yaptım.. 3 saat kadar suruyor. onda da hata cıkmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.