Şimdi Ara

WEb Oyun mantigi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar ben biseyi merak ediyorum bir php ile yapilmis site olan tecrims[dot]com danda ornek vermek istiyorum simdi arkadaslar adamlar var ve onlari soyuyoruz ordan soydugumuzda da para geliyor ve bu paralar surekli degisik degisik oluyor yani hepsi de farkli miktarla saldirdiginiz zaman bunlar sizin gucunuze gore ya siz kazaniyorsunuz ya da kaybediyorsunuz ve hastahaneye dusuyorsunuz.
    Benim ise burda merak ettigim iki sey var
    1.o paralar nasil her seferinde farkli oluyor yani o saldir butonuna tikladiginizda nasl save oluyor
    2.bu gucunuze gore kaybetmek nasil oluyor bilen arkadaslar su mantigi anlatirlarsa sevinirim



  • web oyunlarındakı mantık oyunun alogarıtmasına baglıdır oyunun yapımsıcı burda oyunun alogarıtmasını acıklamadan kımse sana bu sorunun cevabını veremez ok ?
  • oyunun belli bir mantığı vardır.. genel konuşacam .. oyunda üstünlük sağlatan şey nedir sorusunun cevabına bağlı olarak belli kıyaslamalar yapılır ona göre bir sonuç oluşturulur.. bir değerin her seferinde farklı olması yapılan işlemlere bağlı olduğu gibi kullanılan random fonksiyonlarına da bağlıdır..

    bu fonksiyonlar nasıl işlev görür ???

    sayıyı belirlerken bir aralık oluşturulur.. diyelim ki elimizde zar var sen zarı attığında 1-6 arasında sayılar gelecektir.. (sallıyorum) sen zarı orta ve baş parmaklarınla 3 ile 5 i tutacak şekilde 45 derecelik açıyla atarsan zarın 4 gelme ihtimali yüksek olacaktır..

    oyundaki üstünlük sağlayan şeyleri zarı tutma şeklin.. kazanılan parayı da zarın üstündeki sayılar olarak düşün.. bu zarı her attığında başka bir sayı gelecektir...


    programlamada döngüler vardır.. oyunlarda en çok kullanılan döngü "EĞER" döngüsüdür.. şöyle düşün.. bir makine olsun.. makineye elma koyduğunda sana muz veriyor.. armut koyunca avakado veriyor..

    EĞER meyva elmaysa
    -> armut ver
    EĞER meyva armutsa
    -> avakado ver

    gibi...

    yapılan işlemlere göre EĞER döngüleri çalışıyor ..


    umarım yeterince açık olmuştur




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.