Şimdi Ara

Web Site İşinden Yüzde Kaç Pay Almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, tasarımı ve kodlamasıyla beraber web site yapıyorum ajanstan tanıdığım teklif etti gel bize çalış diye ama bu işin piyasasını bilmiyorum. Onlar sadece iş getirecek ve sitenin tüm yapımı bana ait yüzde kaç pay almalıyım?



  • Bence olaya pay olarak bakmamalısın.En azından bu konuda bir fikir veremem ben. Tavsiyem; bir site yapıyorsan mesela kaç gün ayırıyosun o işe? senin günlüğün ya da saatlik o iş için ücretin ne olabilir(Piyasa ve kalite bunu belirleyen faktörlerdir)? o iş için başka masrafların var mı? mesela domaini hostingi falanda sen alıyorsundur onları da yaz. bunları toplayınca çıkan değer senin o iş için alman gereken para sana işi getiren kişiden de bunu talep et. Bence en mantıklı olanı bu şekilde. Zaten tüm işletmelerde ürün/hizmet fiyatını belirlerken bu yöntemi kullanarak fiyat belirlemesi yaparlar.
  • Ajanslar genelde fazla fiyat çeker sitenin içeriğine bak nasıl bir şirket ona gore 600-750 den başlarsın çalıştığım kurumsal bir firmada sitesi için gelen teklifler 6-7 binden 12 bine kadar vardı diyeceğim senden istenen firmaya bak yarıdan biraz azını talep et, ortagının önerebiliceği fiyatı dusunerek bu firmadan isteyeceği .Bu arada iş çoksa eğer bende site yapıyorum free olarak.Ajansa önerebilirsin.
  • Sen belirli bir pay karşılığı anlaştığında, şirket müşteriden tam olarak ne kadar alacağını söyleyecek mi?
    10.000 TL anlaştığı iş için 2.000 TL alacağız diyebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.