Şimdi Ara

Web sitesi arayüz ekranı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba... benim kafama takılan soru şu:
    Diyelim ben web sayfamı 22 inç bilgisayarımda hazırladım. Bu siteyi açan bir kullanıcı 24 inç bilgisayar kullanıyorsa onun ekranında dağılmalar olur mu? Yani bu başıma daha önce geldi. Şöyle ki:
    Hoca ödev veriyor ve evde yapıyordum, sonra okuldaki bilgisayarda çalışmamı açınca bi yazı bi tarafa diğeri diğer tarafa kaymış, resimler kaymış halde karman çorman hale geliyordu. (Benim pc:22 inç, okuldaki pc 19 inç)

    Yani demek istediğm: Bu sayfayı host aldığım siteye yükleyince direk o hatalar düzelip herkese düzgün görünür mü? Yoksa o hataları biz mi düzeltcez? Eğer ikinci sorduğum gibiyse çok saçma...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi id-trancer -- 6 Nisan 2016; 16:59:29 >



  • id-trancer İ kullanıcısına yanıt
    Bu işe her yeni başlayan kişinin başına gelen ve bu soruları sorduran bir konudan bahsetmişsiniz.Öncelikle sorunuzun yanıtı, o hataları (aslında hata değiller) kendimiz düzeltmemiz lazım.Nasıl yapıldığına gelecek olursak (hocanın sizin yaptığınız sayfa üzerine, neden böyle olduğundan bahsetmesi gerekirdi.) siz divleri hazırlarken, sabit değer vermek yerine yüzde kullansanız bu sorunun olmadığını göreceksiniz.Buna responsive tasarım deniyor.Türkçesine duyarlı tasarım diyebiliriz.Kısaca, her çözünürlüğe uyacak şekilde tasarlanan temalar.Örneğin bir taslak çıkartalım;

    <div class="dis">
    <div class="ic_sag">Yazılar</div>
    <div class="ic_sol">Menü</div>
    </div>

    .dis {height:100%;width:100%;float:left;}
    .ic_sag {height:250px;width:70%;background-color:#eee;float:left;}
    .ic_sol {height:250px;width:30%;background-color:#ddd;float:left;}

    Şöylede linki vereyim, daha iyi anlamanız için:https://fiddle.jshell.net/Ljay9b6j/1/ Buradada göreceğiniz gibi, genişlik değerleri yüzde ile ifade edildiği için çözünürlük artsa yada azalsa bile tasarımda bir bozulma meydana gelmiyor.Aslında bundan bahsetmek için erken mi bilmiyorum ama, bu iş için kütüphaneler var.Bunlardan biride, bootstrap kütüphanesi.Bunlar sayesinde yüzdeleri kafamıza takmadan tasarımımızı oluşturabiliyoruz.Çünkü bizim düşüneceğimiz kısmı adamlar baştan yapıp hazır hale getirmişler.Biz sadece gereken kodları yerinde kullanıyoruz ve her çözünürlüğe hitap eden bir tasarımımız oluyor.Umarım kafanızdaki soru işaretleri kalkmıştır.




  • Çare bootstrap
  • MOLİVER kullanıcısına yanıt
    Evet, kafamdaki soru işaretleri gitti. Çok teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • id-trancer İ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.