Şimdi Ara

Webform'dan Mvc'ye geçiş kolay mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,

    Ben web sitesi yaparken webform kullanıyorum. HTML ve CSS kullanarak site templateleri de hazırlıyorum. HTML konusunda sıkıntım yok yani. Çok vakit alır diye MVC'ye geçiş yapmadım. Sizce webform'dan mvc'ye geçiş zor mu? Öğrenmek için günde 3-4 saat ayırsam webformlarla yaptığım tarzda haber ve kurumsal site tarzı siteleri kaç gün veya ayda mvc ile yapmaya başlarım. 1 ayımı felan alırsa ona göre bir plan yapacağım daha fazla süre alırsa ona göre bir plan yapacağım. Yani önceliklerimi ona göre düzenleyeceğim.



  • Zaten html css ve arayuz bilginiz iyiyse webform izdirap olabilir.

    Mvc ve webform asagi yukari aynidir. Aspx sayfasini view, .cs dosyasini controller ve design.cs yi de model olarak dusunurseniz daha kolay anlasilir.

    Mvc takim calismasi , cliente daha yakin calismasi, daha maintanable olmasi acisindan su anda webformdan daha populer.

    Misal arayuzcu modeli ve viewi olustururken siz datamodeli ve controllerde datayi setleyip sayfayi ayaga kaldirabiliyorsunuz. Ayni dosya veya sayfada calismadan ayni isi 2 3 kisi bir arada yapabiliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet aynen öyle, ızdırap olduğu için webformu bırakmak istiyorum. Gridview, datalist vs. kullanmak canımı sıkıyor. Bu kontroller nedense benim web mantığıma hiç uygun gelmiyor. Sırf bu yüzden php mi asp.net mvc mi öğrensem diye kararsız kaldım. Eğer mvc öğrenmek php ve webform öğrenmek kadar zaman alacaksa öncelikli olarak php öğrenmeyi tercih edebilirim. Eğer mvc öğrenmem php'den daha kısa sürecekse mvc benim önceliğim olacak. HTML, css jquery vs. kullanarak web sitesi yapıp daha sonra hiçbirini kullanmadan webform ile yazılım yapmak bana işkence gibi geliyor doğrusu.
  • MVC mantıgı cok farklıdır asp.net den sonra sudan çıkmıs balık gibi olursun :) surukle bırak hic birşeyin olmıyacak tek dostun foreach :) ama bir kere alısırsanda çok rahattır zaten MS her tanıtımında ve ısrarla MVC kullanıyor zira sayfalar mobil için artık ve gereksiz hiden ekleri istenmiyor,MVC arama motoru dostu ve sen ne istersen sayfanda sadece o olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 7 Temmuz 2014; 11:51:55 >
  • Php yerine mvc öğrenmeyi tercih edersen çoğu kişinin bir adım önünde olursun.
  • fsh77 bende zaten sürükle bırak yöntemini hiç kullanmıyorum. html template hazırlarkende aynı şekilde, webform ile yazılım yaparkende aynı şekilde sürekli kod yazarak siteleri yapıyorum, css, html, yazılım farketmiyor hepsini elle yazıyorum. Gridview'i bile elle kod yazarak oluşturup iç kısmını dolduruyorum. Kapsamlı bir siteyi 1 ayda bitiriyorsam sadece birkaç kez dizayn kısmını açıyorum o da eventları tetiklemek için. Zaten bu yüzden bana işkence gibi geliyor. Cllyldrm birkaç yere daha sordum genelde sizlerin dediği gibi mvc öğren demişler. MVC dökümanlarını aldım onu öğrendikten sonra php'ye geçerim o zaman. Freelance olarak php scriptler yazıp satmayı düşünüyorum Türkiyede freelance işlerde daha çok php kullanılıyor gibi geliyor asp.net veya windows hosting ile kimse uğraşmak istemiyor.
  • Bildiğiniz MVC ile hazırlanmış e-ticaret sitesi var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oturkmen

    Bildiğiniz MVC ile hazırlanmış e-ticaret sitesi var mı?

    nopCommerce
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.