Şimdi Ara

Western Digital My Book 3.0 2 TB USB 3.0 İncelemesi. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
5
Favori
27.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde USB 3.0 flash disk aldım arkadaşlar. Paylaşmak istediğim bir konu var. Bu cihaz için ya da 16GB'lık flash disk'ler için geçerli değil.

    Bildiğiniz gibi USB 3.0 geriye uyumlu, yani USB 2.0 portlarıyla da çalışmakta. (Düşük hızda olsa da) Mesela 64GB'lık USB 3.0 flash disk gibi çok güç tüketen bir cihaz aldınız. Bu cihazı çalıştırmaya USB 2.0 portun verdiği güç yetmeyebilir. Dolayısıyla Y-kablo ile 2 USB 2.0 portu kullanmanız gerekebilir. Bu da tüm cihazlarında USB 3.0 olmayan biri için pek uygun bir durum değil.

    USB 3.0 cihaz alırken (özellikle adaptörsüz) bu hususa dikkat edin. Güç tüketimini kontrol edin. Sonradan mağdur olmayın.
  • wd
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faux Carnival

    Geçenlerde USB 3.0 flash disk aldım arkadaşlar. Paylaşmak istediğim bir konu var. Bu cihaz için ya da 16GB'lık flash disk'ler için geçerli değil.

    Bildiğiniz gibi USB 3.0 geriye uyumlu, yani USB 2.0 portlarıyla da çalışmakta. (Düşük hızda olsa da) Mesela 64GB'lık USB 3.0 flash disk gibi çok güç tüketen bir cihaz aldınız. Bu cihazı çalıştırmaya USB 2.0 portun verdiği güç yetmeyebilir. Dolayısıyla Y-kablo ile 2 USB 2.0 portu kullanmanız gerekebilir. Bu da tüm cihazlarında USB 3.0 olmayan biri için pek uygun bir durum değil.

    USB 3.0 cihaz alırken (özellikle adaptörsüz) bu hususa dikkat edin. Güç tüketimini kontrol edin. Sonradan mağdur olmayın.



    evet bende bu konuyu merak ediyordum..benim 3.0 usb bağlantım yok fakat ileriye dönük olarak bende wd nin bu modelini almayı düşünüyorum..merak ettiğim konu şu bağlantıyı usb 2.0 üzerinden sağlayacağım için dosya aktarım hızı nasıl olur..normal bir usb 2.0 bağlantılı hard disk in bağlantı hızından da düşük olur mu..?




  • Bende bu cihaza karar verdim sonunda aldım,daha 2 gün oldu,fakat laptop'umda usb3.0 olmasına rağmen hız oldukça düşük,usb 3.0 update'te yaptım daha yeni,bilemiyorum sebebi ne...pc'imde iyi bir model,sony f13m.Sizce sebep ne olabilir?
  • Ayrıca günler öncesi sorduğum soruya cevap vereyim,400mb civarı bir software'le geliyor,istenirse kurulmaz,fakat bu durumda bir handicap var,smartware denilen software'i kurmazsak,açma kapama tuşu çalışmıyor!Bunun çözümü var mıdır?
  • @istanbulication

    Öncellikle sana teşekkür ederim. Sayende büyük bir yanlıştan döndüm. Ben ürünü Essential sanıyordum halbuki Mybook 3.0 mış. Kutusuz gelince karışıklık olmuş

    Hız değerlerini paylaşırsan yorum yapabirim.

    Essential ile my book arasında sadece program farkı var. O yüzden software soruna cevap veremeyecem.
  • güzel inceleme olmuş eline sağlık
  • istanbul, aktarım hızları nasıl? Ona göre bir yorumda bulunabilirim. Windows 7'nin USB 3.0 adaptörünü düzgün bir şekilde tanıdığına emin misiniz?
  • @CRaFTY_35

    Sağolasın.
  • @faux carnaval,

    pc'min usb 3.0'ı tanıdığına eminim,kontrol ettim.hız değeri 23,8mb mesela şu anda 200gb civarı bir aktarım yapıyorum.bu hiç normal değil,öyle değil mi?

    @aydolan,

    rica ederim.evet essential'la aralarında fark yok.ama bu kadar yavaş olması normal değil.software'ın olmadığı için şanslısın,onsuz açma/kapama tuşu çalışmıyor.

    bu software'ı kullanan var mı?merak ettiğim sürekli değişime duyarlı bir backup sistemi var,ama bu şu açıdan riskli değil mi:

    mesela dosyaları transfer ettim,ettikten sonra pc'de yer açılsın diye,bu dosyaları pc'den sildim,bir dahaki sefer file transfer yaparken aynen pc'dekini geçiriyorsa,eski yüklenenleride yok mu edecek HDD'den?bu soruma cevap veren olursa çok memnun olurum.
  • @aydolan

    ayrıca şunuda ekliyim,My Book 3.0(usb 2.0) Essential'dan 10tl fazlaydı,bende essential'ı tercih edeyim dedim,acaba usb 2.0 olmasına rağmen,eski model My Book niye Essential'dan daha pahalı,bunu çözemedim.

    ayrıca alacak olanlara faydalı olur belki,kesinlikle hiç ısınma yok,uzun ömürlü HDD arayanlar,havalandırmalı alsınlar tavsiyem,ben bu yüzden Elements'i tercih etmedim.Eksi yönü ise üzerinde çok parmak izi kalıyor.
  • Hız normal değil. Eğer USB3.0 driverını yükledin ve usb 3.0 portunu kullanarak bu hızı alıyorsan. Problem var demektir. Başka usb 3.0 uyumlu sistemde hddni veya başka bir usb 3.0 belleği sisteminde dene aynı sonuçlar çıkacakmı bir karşılaştıralım.

    Açma kapama tuşunun yazılımla ne alakası var. Basınca açılıyor. Basılı tutunca kapanıyor. Essential daki yazılım bildiğim kadarıyla sadece yedeklemeyle alakalı.
  • İyi günler arkadaşlar bende dün wd my book essential 3tb usb 3.0 harddisk aldım,veri aktarım hızı benimde çok yavaş max 44 mb oldu,diğer seagate 1 tb usb 2.0 harddiskim 31 mb/sn dosya aktarıyor ,neden bu kadar yavaş,sistemimde ss usb yani 3.0,çözüm bulan yada bilen varsa paylaşırsa sevinirim...
  • Anakartın Usb 3.0 driverını yüklediniz mi?
  • arkadaşlar ufak bir hata yapmışım özür dilerim,ben wd e veri yazma hızını söylemişim ,wdden veri aktarırken benimde 76larda falan:)diğeride okuma hızıydı bu arada seaget 2.00dan:) yani ilk karşılaştırma yapan arkadaşımızın değerleri bendede aynı ortalamna hız olarak,ürün güzel tavsiye ederim benim gibi hd film manyaklarına:)
  • Şuanda vatan bilgisayardaki indirimle 216 liraya 2tb almış bulunmaktayım.
  • Çok iyi fiyata almışsın.
  • Aynı ürünü bende kullanıyorum şu anda masamın üzerinde 7 adet mybook var ve içlerinden sadece bunu aldığıma pişmanım, sanırım WD'in ürettiği en sorunlu harddisk bu.
    Ürünü alalı 2 ay kadar oldu, 2 TB lık kapasitenin 1.5 ini sorunsuz bir şekilde doldurdum ancak günlerdir hardiskten adam gibi okuma yapamıyorum hardisk restart edilmiş sistemde 1 defa o da 3-4 dakikalığına çalışıp sonra dosya okurken yada taşırken kendisini kapatıyor, bir dahada tak çıkar yapsam bile okumuyor.Acaba uzun zamandır temiz sistem kurmadığım notebook'mu sorun yaratıyor diye 0 sistem kurduğum masa üstünde denedim ama durum aynı, sitesinden SES ve diğer sürücüleri yükledim ama sonuç değişmiyor.

    Acaba sadece ben mi yaşıyorum bu sorunu dedim ama amazon üzerinde gördüğüm kadarı ile bu ürün ile ilgili çok fazla benzer şikayet var...

    Eğer bu sorunla karşılaşıp çözüm bulan arkadaşlar varsa paylaşımları çok kıymetli olacak. Diskte kişisel bilgilerimde olduğu için servise vermek yerine 2 aylık ürünün garantisini bozup içinden harddiski almak son çare olarak aklıma geliyor.

    Selamlar

    PS: Kullandığım notebook Samsung R620 Win 7 premium, masa üstü 2 yaşında Windows 7 Pro her ikisinde de donanımsal olarak USB 3.0 desteği yok.




  • arkadaşlar.WD My Book Essential 2 TB USB 3.0 yaklaşık 1 ay önce aldım vatan bilgisayardan.kulanmaya başladıktan 1 hafta sonra pc ye restart atınca veya ilk acışta farketmıyor,pc nin kitlendiğini bıos ekranında kaldığını gördüm.taki pc den kablosunu cıkarana kadar,cıkarınca pc açmaya devam ediyor,anında tekrar geri takınca takılma devam ediyor..
    bı keresinde yaklaşık 5 dk bekledim gene acmadı.
    uzun uğraşlar sonunda vatan bilgisayardan değişimi yaptım.aynı ürünü tekrar aldım,alırken mağzada ürünü actırıp test ettim ve pc acılışında takılma olmuyordu.
    evde kendi pc mdede denedim artık pc acıyor,,,du..
    hdd 150 gb kadar dolunca tekrar acılışta pc nın bios ekranında takıldığını görüyorum.şimdi ben ne yapayım,acaba elime cekiç alıp kırsammı tekrar5-6 sefer vatana gidip gelmekten daha ucuza maal etmiş olurum durumu.artı sınır harbıde yaşanmaz..
    sistemim usb 2-0 destekliyor,acaba 3-0 da olsa sorun olmazmı..bu gibi bir arızayla karşılaşan oldumu..şimdi ben tekrar nasıl gidip vatana aynı sorun gene var diyeceğim,bir sürü iş.
    elimde segagete 1 tb disk var bunda en ufak cılış sorunu yok..bilgisi olan paylaşsın lütfen..




  • Benim böyle bir problemim yok. Ama dediğin problemin aynısını ipod pc ye takılı olunca yapıyordu.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.