Şimdi Ara

WhatsApp’a çok daha hızlı dosya paylaşım özelliği geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • WhatsApp’a çok daha hızlı dosya paylaşım özelliği geliyor
    Google ve Samsung kısa bir süre önce Android'in varsayılan dosya paylaşım sistemi Nearby Share'i geliştirerek Quick Share olarak yeniden adlandırmıştı. Bu yeni özellikle birlikte Android telefonlar ile Chrome OS ve Windows kullanan bilgisayarlar arasında sorunsuz dosya paylaşımı mümkün olacak. Benzer bir hamle de WhatsApp tarafından geliyor. Popüler anlık mesajlaşma uygulaması yakındaki kişilerle dosya paylaşımı için yeni bir özellik deniyor.



    WhatsApp için yeni paylaşım özelliği



    WABetaInfo tarafından WhatsApp'ın en son Android beta sürümünde keşfedilen bu özellik, dosya aktarımları için Bluetooth kullanıyor. Kullanıcıların 2 GB'a kadar olan dosyaları paylaşmasına olanak tanıyan bu özellik, sohbet yoluyla dosya gönderme ya da bulut depolama alanı kullanma gibi geleneksel yöntemlere kıyasla daha hızlı ve kullanışlı bir seçenek sunuyor.



    WhatsApp’a çok daha hızlı dosya paylaşım özelliği geliyor
    Aktarılanlara göre paylaşımın çalışması için her iki kullanıcının da uygulamanın "Dosyaları Paylaş" (Share Files) bölümünde olması ve aktarım tamamlanana kadar da orada kalmaları gerekecek. Bu yöntemde de uçtan uca şifreleme kullanılacak ve dosya paylaşımının WhatsApp'ın standart yöntemi kadar güvenli olması sağlanacak. İlginç bir şekilde, kullanıcıların paylaşıma başlamak için telefonlarını sallamaları gerekecek. Ancak bu sallama işlevi nihai sürümde değişebilir.



    Ayrıca Bkz.Galaxy S24’ün anlık çeviri özelliği WhatsApp’ta da çalışacak



    Dediğimiz gibi dosya aktarımı uçtan uca şifreleme ile korunurken aktarım sırasında telefon numaraları gizli kalacak ve kişi listenizde olmayan kişiler tarafından da görülemeyecek. Bu yeni özellik normal WhatsApp kullanıcıları için kullanışlı olabilir ancak Google ve Samsung'un son Quick Share güncellemesi ile gerekliliği tartışılabilir. Zira aynı özellik dahili olarak işletim sisteminde var. Ancak WhatsApp’in en büyük avantajı ise bunu iOS ve Android uygulamalarında sunması. Bu da iki işletim sistemi arasında hızlı dosya paylaşımı anlamına gelebilir.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/01/21/whatsapp-is-testing-a-file-sharing-feature-like-androids-quick-share/







  • Whatsapp'a bulut ekleme özelliği gelse gerekirse ücretli olsa fena olmaz mı? Tüm okul dökümanlarım whatsappta..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.