Şimdi Ara

WhatsApp ile ekran görüntüsü alamayacak ve video çekemeyeceksiniz! İşte yeni şartlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
4.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sriiouss kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Google ve bildirim için hazırlanan başlığın karakter sınırı site içerisindeki başlığın karakter sınırından farklı olduğu için orada daha kısa bir başlık kullanılması teknik açıdan zorunlu ancak orada da bir tık tuzağı söz konusu değil.

    Bir kelimenin birden çok anlamı olabiliyor. Bu bağlamda biz yine başlıklarda teknik sınırların bize tanıdığı olanaklar dahilinde açıkça yazmaya çalışıyoruz.

    Ben teşekkür ediyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EgeErkek1

    Merhaba Sayın Lomax,


    Bir başlığın tık tuzağı olabilmesi için o başlıktaki anlatılmak istenen ilgili mesajın haberin içeriğinde hiçbir şekilde geçmemesi gerekiyor.


    Bu bağlamda burada tık tuzağı başlık mevcut değil.


    Kullanılan ilgili başlık tüm ekran görüntüsü alma ve video çekim özelliğinin engellediği veya kaldırıldığı anlamını eğer "İşte yeni şartlar!" diye yazmasaydık taşırdı ancak siz de "İşte yeni kısıtlamalar!" şeklinde örnek vermişsiniz ve kullanılan bu ibareyi doğrulamışsınız.


    "Halbuki içerik bu kısıtlamanın sadece belirli özellikteki fotoğraflar ve videolar için getirildiğinin haberi."


    Bu yargı zaten "İşte yeni şartlar" ibaresi ile başlıkta okuyucuya veriliyor.


    ""WhatsApp ile "bir kez görüntüle" özellikli medya içeriklerinin ekran görüntüsünü alamayacak ve videolarını çekemeyeceksiniz! İşte yeni kısıtlamalar"


    Bu başlık teknik anlamda site kuralları gereği kullanılamıyor. 149 karakter bir başlık ana sayfa için uygun değil. Buradan hareketle "İşte yeni şartlar!" uyarısının bu yüzden kullanıldığını söyleyebilirim. Anlam olarak da bir sıkıntı yok.


    Geri bildiriminiz için teşekkür ediyorum.

    Tiklama çekmek için anahtar bilgilerin gizlenip yanlış algılamaya sebebiyet vererek ilgi çekmek tık tuzagidir. Biz DH'den ve diğer haber sitelerinden alıştık bu duruma, her kullanıcıya cevap yazarak gerçeği değiştiremez, insanları kandıramazsiniz.

    Teşekkürler...

    Clickbait typically refers to the practice of writing sensationalized or misleading headlines in order to attract clicks on a piece of content. It often relies on exaggerating claims or leaving out key information in order to encourage traffic.

    Clickbait tipik olarak, bir içerik parçasına tıklamaları çekmek için sansasyonel veya yanıltıcı başlıklar yazma uygulamasına atıfta bulunur. Genellikle, trafiği teşvik etmek için iddiaları abartmaya veya önemli bilgileri dışarıda bırakmaya dayanır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Başlıkta anahtar bilgi gizlenmedi. Zira orada "yeni şartlar" ibaresi var. Bu bağlamda yeni şartlar ibaresini kullanmasaydık söylediğiniz doğru olurdu ancak yeni şartlar ibaresi bir şeylerin değiştiğini ve her şeyin tümüyle değişmediğini gösteriyor.

    Türk Dil Kurumu şart kelimesini şöyle ifade ediyor.

    "Olması başka durumların gerçekleşmesini gerektiren şey, koşul:"

    Başka durumlar diyor. Bütün durumlar demiyor. Buradan hareketle yanıltıcı bir başlık mevcut değil. Abartı da mevcut değil çünkü teknik anlamda başlıkta verilen yargının hayata geçmiş hâlini görüyorsunuz: ekran görüntüsü alınamıyor.

    "Gerçeği" kelimesini yazarak gerçek olmayan bir şeyin gerçeğe dönüşmesini sağlayamazsınız. Türk Dil Kurumu ve kaynağını verdiğiniz ilgili sözlük benim yargılarımı doğrular nitelikte. Kandırma durumu sizin kendi kendinize atıf ettiğiniz bir durum.

    Teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeErkek1 -- 2 Kasım 2022; 23:57:54 >




  • Ekran görüntüsü almama gerek yok . Tek açımlık olanı da kaydederim durumunu da kaydederim hatta yazıp silse bile kaydederim.
    Niye kastınız bu kadar. Hayat kısa gerçekten kısa.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • msegmx M kullanıcısına yanıt
    Toplum mühendisliği...

    Facebook (Meta) toplum mühendisliği yapan, amacı bu olan, bir kitle kontrol ve kişi bilgileri satan şirkettir. Toplum mühendisliği şirketidir.

    3 tane ürünü var zaten, Facebook, Instagram, WhatsApp. Ve ilginçtir dünyadaki neredeyse herkes de bunları kullanıyor, Telegram falan diyoruz auuuvvvv diyorlar.

  • Yerinde bir karar olmuş. Ekran görüntüsü alabilecekse karşı taraf zaten tek gösterimlik fotoğraf atmamızın amacı nedir ki.. Ben mesela WhatsApp'ta konuştuğum bazı gereksiz kişiler ile 24 saat içinde silinen mesajları kullanıyorum hala ısrarla her konuşmanın sonunda bunu kapatıyorlar. Böyle yapanları direkt engelliyorum. Hayır yani amacın konuşmak mı yoksa benim konuşmalarımı kayıt altına almak mı haksız mıyım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • EgeErkek1 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle cevap için teşekkür ederim.


    "Bir başlığın tık tuzağı olabilmesi için o başlıktaki anlatılmak istenen ilgili mesajın haberin içeriğinde hiçbir şekilde geçmemesi gerekiyor." bilgisi tamamen yanlış. Anlam ve uygulamada ne demek olduğunu zaten arkadaşlar paylaşmışlar.


    "İşte yeni şartlar!" ibaresi de ayrıca yanlış, şart anlam olarak bir hareketin/eylemin gerçekleştirilebilmesi için bağlı olduğu değişkenleri belirtir ki burada "kısıtlanan" eylemin (bir kez görüntülenebilecek medyanın ekran görüntüsü alma ve videosunu çekme) uygulanabilmesi için bağlı olduğu bir değişken yok. Eylem tümüyle yasaklanmış ve siz hiçbir şartla gerçekleştiremiyorsunuz.


    Neden "İşte yeni kısıtlamalar!" olması gerektiğine ve başlığın neden "tık tuzağı" olduğuna gelirsek; Whatsapp uygulamasında ekran görüntüsü ve video çekimi sadece "bir kez görüntülenebilecek" medya için kullanılabilen bir eylem değil.

    Dolayısıyla bu eylemi gerçekleştirebileceğiniz, uygulamanın farklı ekranları var. Aralarından sadece bir veya birkaç tanesinin kullanımdan kaldırılması yani bütünün sadece bir paydasına erişimin engellenmesi, anlam olarak kısıtlamadır.


    İşin teknik kısmı için elbette bir yorumum olamaz ancak uyulması gereken 149 karakter kuralına uygun ve haber içeriği için doğru başlık önerim;

    "WhatsApp ile bazı medya içeriklerinin ekran görüntüsünü alamayacak ve videolarını çekemeyeceksiniz! İşte yeni kısıtlamalar!" olurdu.


    Saygılarımla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 3 Kasım 2022; 14:11:22 >




  • Lomax. kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    ""Bir başlığın tık tuzağı olabilmesi için o başlıktaki anlatılmak istenen ilgili mesajın haberin içeriğinde hiçbir şekilde geçmemesi gerekiyor." bilgisi tamamen yanlış. Anlam ve uygulamada ne demek olduğunu zaten arkadaşlar paylaşmışlar."

    __________________________________________________________________________________________

    İngilizce tanıma baktığımızda yaptığım tanımın doğru olduğu gözüküyor. Aslında "clickbait" kavramı Cambridge'in tanımına göre birçok başlık için söylenebilir çünkü amaç dikkat çekmek:

    "Articles, photographs, etc. on the internet that are intended to attract attention and encourage people to click on links to particular websites."

    __________________________________________________________________________________________

    Bu bağlamda burada kullanılan başlığın tık tuzağı olduğu (neredeyse her başlık için) söylenebilir ancak Türkiye'de bu konuda aranan iki kıstas var ve bu kıstaslar ilgili başlıktaki mesajın haberin içeriğinde olmaması veya abartılı bir kullanım olması.

    Bu başlıkta ikisi de mevcut değil. Abartı yok. Yalan yok.

    _________________________________________________________________________________________

    "WhatsApp ile bazı medya içeriklerinin ekran görüntüsünü alamayacak ve videolarını çekemeyeceksiniz! İşte yeni kısıtlamalar!"

    Bu da 123 karakter ve "kısıtlamalar" demişsiniz. Şartlar da zaten teknik olarak kısıtlamadır. Kelimeyi değiştirmemiz sonucu değiştirmeyecek, aynı kapıya çıkıyor.

    ________________________________________________________________________________________

    "İşte yeni şartlar!" ibaresi de ayrıca yanlış, şart anlam olarak bir hareketin/eylemin gerçekleştirilebilmesi için bağlı olduğu değişkenleri belirtir ki burada "kısıtlanan" eylemin (bir kez görüntülenebilecek medyanın ekran görüntüsü alma ve videosunu çekme) uygulanabilmesi için bağlı olduğu bir değişken yok. Eylem tümüyle yasaklanmış ve siz hiçbir şartla gerçekleştiremiyorsunuz."

    Burada tamamen engellenmesi sizin görüntü almanızı engellemiyor çünkü haberde belirtildiği üzere ikinci bir cihaz ile ekran görüntüsü alabilirsiniz. Bu ayrım haberde yapıldı. Ortada bir şart var, kısıtlama var ama bu atlatılabiliyor. Eğer hiçbir şekilde atlatılamasaydı dediğiniz doğru olacaktı.

    __________________________________________________________________________________________

    "Neden "İşte yeni kısıtlamalar!" olması gerektiğine ve başlığın neden "tık tuzağı" olduğuna gelirsek; Whatsapp uygulamasında ekran görüntüsü ve video çekimi sadece "bir kez görüntülenebilecek" medya için kullanılabilen bir eylem değil.
    Dolayısıyla bu eylemi gerçekleştirebileceğiniz, uygulamanın farklı ekranları var. Aralarından sadece bir veya birkaç tanesinin kullanımdan kaldırılması yani bütünün sadece bir paydasına erişimin engellenmesi, anlam olarak kısıtlamadır."

    __________________________________________________________________________________________

    WhatsApp size "Terms of service" yani hizmet kullanım şartları ile gelir. Bu engel de teknik ve hukuki açıdan hizmet kullanım şartıdır, sizin söylediğiniz anlamdaki kısıtlama değildir. Bu yüzden başlık hem hukuki açıdan hem de teknik açıdan doğrudur. Siz bu ürünü kullanırken WhatsApp tarafından size zorunlu kılınan şartlar altında hareket ediyorsunuz.

    Sonuç olarak başlıkta bir yanlışlık mevcut değil diye düşünüyorum.

    Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Eğer bir yanlış olduğu kanısına varılsaydı başlığı saniyesinde değiştirirdik ki bunu daha önce yaptık, yine yaparız.

    Saygılarımla,

    Ege.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeErkek1 -- 3 Kasım 2022; 19:46:18 >




  • EgeErkek1 kullanıcısına yanıt
    Hayır kardeşim anahtar bilgi, kısıtlamaların tüm bölümde değil sadece bir bölümde olduğu. Başlık bunu gizleyerek tik tuzağı yapıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Başlık bunu gizlemiyor. Yeni şartların olduğunu söylüyor. Başlıkta tümden kaldırılıyor diye bir ibare mevcut değil. Şart kelimesi bir şeyin kendi özelliğini kazanabilmesi için bulunması gereken durum, gerekli olan özellik şeklinde tanımlanıyor.

    Buradaki esas nokta "bir şeyin" ibaresi. Her şey veya tüm demiyor. Başlığa en fazla "bazı şartlar" veya "bazı kısıtlamalar" ibaresi koyulabilir ancak bu da yazarın kendisine kalmış bir durum.

    Yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi adına "bazı" ibaresinin bu tarz haberlerde kullanılmasına, orta yolu bulmak amacıyla, dikkat edilmesini sağlayacağım.

  • ikinci telefonu hazırlayın:)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tek seferlik paylaşımlar için ekran görüntüsü alınmayacak diyorlardı. Nasıl olacağının cevabını PS4 örneğiyle vermiştim. Aynen onun gibi yapmışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En basitinden pc'de whatsapp web'den ya da Windows 11 ile telefon ekranı entegrasyondan veya DeX'ten ss alırsın.

    3. parti mobil yazılımları da engellemiyordur zaten. Snapchatte yıllardır var da çok mu engel oldu sanki. İsteyene yöntem bol, bu teknolojiden

    anlamayanları engellemek için ki zaten sade bir kez görüntülemelik fotoğraflara gelmiş.

  • Yakında whatsapp Premium çıkar beyler aylık 9.99 Tl den başlayan fiyatlarla...Sınırsız ss alma video çekme ve birçok özellik ile birlikte..

  • Arkadaşlar android de bu özelliği aşmanın yolunu bilen var mı?

    "Rootsuz"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Class -- 5 Kasım 2022; 23:51:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • msegmx M kullanıcısına yanıt

    o dedigin gibi bir dünya yok

  • Kesinlikle ajanların veya gizli örgütlerin işine gelecek uygulamalar. Yazışmaların whatsup üzerinden yazıldığı ispatlanamasın istiyorlar belli değil mi?

  • Üçüncü parti programlar değil de telefonun kendi yazılımında zaten "ekran görüntüsü al" seçeneği var, varsın W.A. dan almayayım, ne olmuş yani.
    Aldığım ekran görüntüsünü W.A. nın + butonuyla zaten gönderebiliyorum.

    Eğer telefonun kendi yazılımında ki "ekran görüntüsü al" seçeneğini de engellerse buna dayatmacılık derler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 16 Kasım 2022; 15:22:01 >
  • Bu bir tık tuzağı, ben bu habere arkadaşın dediği nedenden ötürü girdiysem, kusura bakmayın ama ha clickbaitciler ha siz. Anca habercilik kaybeder.


    @kayamtky telefona root atıp aracı programlar kullanılmadığı sürece telegramda olduğu gibi video/fotoğraf çekimi yapılamayacak büyük ihtimalle. Dolayısıyla sizin o büton da çalışmaz hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylisyum -- 16 Kasım 2022; 15:30:3 >
  • Sylisyum kullanıcısına yanıt

    Anlıyorum hocam da, bir uygulamanın kendi içinde şunu yaparsın, bunu yapamazsın demesini anlayabiliyorum da, hakları başkasına ait diğer bir programın çalışmasını engellemek tamamen saçmalık ve kanuna aykırı.


    Whats up' ı geçici olarak kapattım, gittim ekran görüntüsü aldım, bunu da engelleyemez ya. Sonra aldığım ekran görüntüsünü diğer .jpg dosyalarından nasıl ayırt edecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 16 Kasım 2022; 16:1:56 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.