Şimdi Ara

WhatsApp veri hırsızlığını zorlaştırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • WhatsApp veri hırsızlığını zorlaştırıyor
    Dünya çapında milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp haliyle dolandırıcıların ve hırsızların da bir numaralı uğrak yerlerinden birisi oluyor. Bir kullanıcının verilerini çalmanın yollarından birisi olan yeni bir cihaz üzerinden erişime tedbir alınıyor.



    WhatsApp güvenliği arttırıyor



    Yapılan açıklamaya göre bir kullanıcının yeni bir cihazına WhatsApp kurduğu durumlarda, eski cihazındaki WhatsApp hesabından bu cihazı doğrulaması istenecek. Böylece farklı kişilerin WhatsApp hesabına erişmesi engellenecek. Firma sadece şüpheli kurulum algılandığında bu yöntemin devreye gireceğini belirtiyor. Kişinin eski cihazına erişimi yok ise firmadan ikinci bir tek kullanımlık giriş şifresi isteyebilecek.



    Ayrıca Bkz.Direkt WhatsApp uygulamasından kişi eklemek veya düzenlemek mümkün hale geliyor



    WhatsApp bunun haricinde arka planda şüpheli hareket algılamasını de devreye sokuyor. Kullanıcıların uygulama ile etkileşimlerini öğrenen bu yöntem, zararlı yazılımların sıra dışı hareketlerini tespit ederek engelleyebiliyor. Kullanıcı ise bu esnada herhangi bir kesinti yaşamıyor. Diğer taraftan kullanıcılar arkadaşları ile bağlantılarının şifrelenmiş olup olmadığını Şifreleme menüsüne giderek kare kod veya 60 haneli karşılaştırma kodu ile kontrol edebilecek. Bu güncellemeler önümüzdeki haftalarda kullanıcılara sunulmuş olacak.




    Kaynak:https://www.engadget.com/whatsapp-makes-it-harder-for-scammers-to-steal-your-account-130054789.html







  • Bu kadar paylaşımcılıksız ve bencil olunmamalı, veri hırsızlığını tek başına yapmak etik değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.