Şimdi Ara

Whey ve bcaa aynı shake'den içilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 aydır bb yapıyorum, 1 aydır whey kullanıyorum, aralıkta bcaa'ya da başlamak niyetindeyim.

    Gün içerisinde evden çıktıktan 4 saat sonra antrenmana gidebiliyorum. Evden çıkarken whey ve bcaa'i aynı shakerın içine koysam, 4 saat sonra bunları su ile karıştırıp içsem, bu 4 saat içerisinde 2 supplement farklı bir kimyaya bürünür mü? Veyahut ikisini aynı shaker da karıştırmanın sakıncası var mı?



  • bende merak ediyorum bcaa ve glutamini beraber aynı anda içiyorum..
  • İçilir içilmesine de zaten kaliteli bir protein tozu kullanıyorsan tek ölçeğindeki bcaa miktarı yeterli olacaktır. Ek olarak almanın pek bir mantığı yok. Bcaa yerine kreatinle karıştırırsan daha mantıklı olur.
  • GameArenaRisc G kullanıcısına yanıt
    whey içinde gelen bcaa ile dışarıdan takviye alının bcaa arasında fark olduğunu 2 ayrı hocadan dinlemiştim youtube da, şimdi hatırlayamadım. Ayrıca bu yıl özgür mustafa dan online pt almıştım ona özel olarak sormuştum elimdeki whey de bcaa var ayrıca almamama gerek var mı diye evet almalısın diye dönüş yapmıştı...
  • tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    O kadar saçma ki yazdıgınız şu yazı, yani ayrıntılı anlatılamayacak kadar saçma..
  • tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    Vücudun ihtiyaçları farklıdır da şöyle diyim tozun içinde zaten 1 ölçek hatta bazılarında 1.5-2 ölçekteki bcaa kadar aminoasit oluyor. Fazladan almanın pek bir mantığı yok bence. Yani en azından ben bide fazladan bcaa ya para vermem.
  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    O kadar da degil arkadasim biraz arastirinca yazilar cikiyor buldukca update ederim asagida bir forumda tartisilmis



    https://www.bod****tr.com/threads/protein-tozu-içindeki-bcaa-ve-glutamine-deeğrleri.89919/



    Forumda "protein tozlarının içerisindeki glutamine ve bca değerleri"'ne ilişkin tartışmalar, "optimum whey standard" isimli üründen yola çıkılarak yapıldı. genel kanı, tozun içerisinde bulunan glutamine ve bcaa'nın, salt haliyle değil, "öncülleri" şeklinde tabir edilen, daha sonra aminoasite çevrilecek olan maddeler bulundurduğuna dair.

    yani, bir ölçeğine 32 gram toz doldurulan optimum whey'in, 25 gram orijinal peyniraltı suyu protein tozu fakat kalan amino asit değerleri üzerinde yazdığı gibi saf haliyle bcaa ve glutamine değil. hatta konu dahilinde, optimumun sitesini kaynak gösteren bir arkadaşımız da vardı. ürün üzerinde 24 g pro, 5.5 bca, 4 g "glutamic acid" denmiş tek ölçek değerleribde.

    optimum üzerinden giderek anlatıyorum, çünkü "içinde bcaa ve glutamine barındıran protein tozu" deyince akla ilk gelen marka ve ürün bu. . şuan elimdeki whey'in amino değerlerin kısmında; "glutamine ve perkürsörleri" yazıyor. perkürsör öncü demektir ve amino havuzunda glutamine oluşumda rol oynarlar ürünün tek ölçekteki değerleri etiketinde ise, 24 g pro, 5.5 bca, 4 g "glutamic acid" denmiş.

    şahsi kanaatim, bunun satış strateji olduğu yönünde. ve içerisinde bu tip değerler barındıran tozlardan ziyade (maddi durum elverişliyse) doğrudan tek amino tipine odaklanmış ürünlerin alınmasından yöne. kendi deneyimimden örnek verirsem, whey yanına bca eklediğimdeki gelişme, salt whey kullandığım dönemdekiyle mukayese bile edilemez.

    bu haliyle etkisi var mıdır? elbette. nihayetinde protein tozları bu ikiliden başka aminoasit bileşenleri de barındırıyorlar. ancak buna güvenilerek "ben nasılsa glutamine ve bcaa alıyorum" demek sağlıklı bir genel kabul olmaz. ayrı ayrı takviye almada yarar var.




  • tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    Yine sacma yine sacma... hayatimda ne bcaa ne de baska etmen kullandim protein tozundan baska. Gereksiz olan para harcatici urunleri gerekliymis gibi gosterip bir de ayri satilsin diye yapilan sacma aciklamalardan ileri gitmiyor bu yazdiklariniz malesef. Siz gidin alin kullanin tabi ancak bir ise yaramiyor uzulerek bildirmem gerekir ki...

    Bir de bir ricam.olacak o size gelismis gelen halinizin resmini yollar misiniz degerlendirelim gercekten ise yarayip yaramadigini anlarsiniz belki. Yazdiginiz hicbir urun kas gelistirmez :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 19 Kasım 2018; 18:19:7 >
  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    Biz yeniyiz arkadas bu iste allasen:) bcaa almazsak bir yanimiz eksik gibi hissettiriyorlar , mesela simdi kalkip icicem bir tane..



    Birde bu var 1.25 dk



    http://youtu.be/kvsg8_RqD9U
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.