Şimdi Ara

Whiteout Survival İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
50
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Geçen gün karşıma çıkan ve reklamlar aracılığıyla denk geldiğim bir mobil oyunu deneyeyim dedim ve ilgi çekici tema ile beraber karşıma geldiğini söyleyebilirim. Whiteout Survival adıyla beraber piyasaya bulunan mobil oyun klasik inşa etme ve bölge geliştirme unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Oyunun ilgi çeken kar ve soğuk teması gerçekten de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor ve kış aylarına girmeye başladığımız ve havaların yavaş yavaş soğumaya başlamasıyla beraber de bu tarz oyunlar da elbette buluşmayı bekliyoruz.
     
     
    Bu inceleme içerisinde oyundan edindiğim deneyimleri sizlere aktarmak ve bununla beraber de oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu detayları ile sizlere açıklamak istiyorum.
     
    Kar temasıyla karşımıza geliyor 
     
     
     
     
    Whiteout Survival öncelikle yukarıda da bahsettiğim gibi klasik bir yapıyı bizlere aktarıyor. Oyun içerisinde kendimize ait bir bölge yani üst inşa edebiliyor ancak bu üs içerisinde elbette bildiğiniz üzere karlı bir yapının olduğunu görebiliyoruz. Karlı ve soğuk yapı buzulların içerisinde olduğumuzu gösteriyor ve burada yaşayan insanları ve halkımızı sıcak tutmamız gerekiyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca merkez bölgemizi ısıtmak ve insanları da aynı şekilde barındırmak için tam ortada bir fırın bulunuyor. Bu fırını sürekli olarak harlamak ve çeşitli kaynaklarla beraber de yükseltmek gerekiyor.
     
    Bu fırın etrafında çevrelendiğimiz ve konuşlandığımız yapım içerisinde kendimize ait bir bölge işaret ediyor ve bu bölgeyi korumak için de çeşitli karakterleri ortaya çıkarabiliyor ve aynı zamanda asker üretimine de geçiş yapabiliyoruz. Oyunun arka planında ise sıra tabanlı yapıya benzer şekilde bir savaş sistemi yer alıyor ve bu savaş sistemi ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Sıra tabanlı savaş sistemi içerisinde elbette her bir hamleyi tek tek düşünmüyor otomatik mod ile beraber karakterlerin saldırmasını sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde ve genellikle mobil oyunlarda bu tarz kolaylık sağlayan çeşitli unsurlar yer alıyor ve bunlarla beraber de karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.
     
    Kahraman ve asker odaklı bir yapı 
     
     
     
    Elbette bu noktada hem kendi karakterlerimizi geliştiriyor hem de yeni asker üretimine başlayabiliyoruz. Oyunda belli başlı ana karakterler bulunuyor ve bu ana karakterler daha çok kahraman olarak karşımıza çıkıyor ve bunları yükseltmek ve aynı zamanda geliştirmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü belli başlı ana kahramanları oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kullanabiliyor, seviyesini atlatabiliyor ve daha güçlü konuma getirebiliyoruz. Diğer taraftan asker üretimleri ile beraber de farklı köylere doğru saldırabiliyor ve yapım içerisinde açık bir dünya ne olduğunu söyleyebiliyoruz.
     
    Arka planda hikaye görevlerinin bulunduğu ve bu görevlerle beraber farklı ganimetleri ve kaynakları elde ettiğiniz yapımda ana kahramanların parçalarını toplayabiliyor ve topladığımız parçalarla beraber karakterlerimizin yıldızını yükseltebiliyoruz. Yıldız yükseltme sistemiyle beraber de karakterimiz daha güçlü konuma gelebiliyor ve hem saldırı hem de savunma konusunda daha güçlü olabiliyoruz. Bunun dışında farklı farklı kahramanlar bulunuyor ve bir kahraman menzilli savaş sistemi ile beraber ön plana çıkarken diğer kahraman ise kalkan ve kılıçla beraber yakın dövüşlere girebiliyor ve bunları istediğimiz şekilde oyun içerisinde yerleştirebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu kahramanların sıralanışını ve dizilimine de tamamen biz yapıyoruz ancak oyunda detaylı bir sıra taban taktik aksiyon sistemi yer almıyor. Sadece bu kahramanların nereye konuşlanacağını ve hangi zamanda ultisii kullanacağını biz belirleyebiliyoruz. 
     
    Sade bir savaş sistemi 
     
     
     
     
    Oyunda aynı zamanda aksiyon sistemi içerisinde ve düşmanlarla savaşırken her ana kahramanın çeşitli ulti becerisi bulunuyor. Bu ulti becerisi ile beraber de düşmanlara karşı farklı özellikleri kullanabiliyor ve ulti becerisi belirli bir saldırı şemasından sonra karakterlerimize yükleniyor. Dolayısıyla farklı zaman dilimlerinde yüklenen bu ulti becerileriyle beraber de düşmanlara daha hızlı bir şekilde hamle yapabiliyor ve onları tek hamle içerisinde de ortadan kaldırabiliyoruz. Elbette içerisinde bulunduğumuz durumla beraber düşmanların sürekli olarak güçlendiğini ve bu güçlenmeyle beraber kendi karakterlerimizi güçlendirmek durumunda kaldığımızı aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir seviye sistemi bulunuyor ve bununla beraber de ne kadar çok güçlenirsek o kadar çok güçlü rakiplere karşı gelebiliyor ve akabinde ise kazanabileceğimiz kaynakların ve ödüllerin sayısı ve miktarı da artış gösterebiliyor.
     
    Emülatör üzerinden oynamanız için mobil cihazınızdan hesap açmanız gerekiyor
      
    Nitekim oyunda dikkatimi çeken yukarıda da bahsettiğim gibi kış ve soğuk temasıydı. Oyuna giriş yapmadan önce kendinize ait bir hesap oluşturabiliyor ve bu oyunu eğer bilgisayar üzerinde emülatör aracılığıyla oynamak istiyorsanız da öncelikle mobil platform üzerinden kayıt olmanız gerekiyor ve hesabınızı aktif olarak açmanız lazım. Telefonunuzu indirdiğiniz oyunla beraber açtığınız hesap sonrasında bilgisayar üzerinden emülatör programı aracılığıyla oynayabilir ve oyunu bilgisayar üzerinden deneyimleyebilirsiniz ancak bahsettiğim gibi öncelikle mobil tarafta hesap açmanız şart.
     
    Türkçe dil desteği yer alıyor 
     
     
     
    Bunun dışında oyun içerisinde diğer oyunlardan aşina olduğunuz bir yapı bizleri bekliyor ve aynı zamanda Türkçe dil desteğiyle beraber bu oyun karşımıza çıkıyor. Oyunun ana hikaye modu kapsamında elbette birçok göreve adım atabiliyor ve bu kapsamda aynı şekilde oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebiliyor ve yeni ana kahramanları da grubumuza dahil edebiliyoruz. Bu kahramanlar oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. 
     
    Diğer oyuncularla savaşabileceğiniz ve  yağmalayabileceğiniz bir sistem
     
    Kendi bölgemizi kurabildiğimiz yapımda aynı şekilde bölgemizi genişletebiliyor, yeni toprakların açılmasını sağlayabiliyor ve bunları yapmak için de elbette belli bir seviyeye ulaşmak gerekiyor. Aynı şekilde hem  karakterlerimizin hem de profilimizin bir seviyesi bulunuyor. Profil seviyesinden kastım kendi üssümüzün seviyesi olarak karşımıza çıkıyor ve bu oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi açık dünya bir sistem bulunuyor ve bu açık dünya içerisinde de kendinizi harita üzerinde görebiliyor ve diğer oyuncuların da aynı şekilde burada olduğunu deneyimleyebiliyorsunuz.
     
     
     
     
    Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki kendi bölgenizi geliştirmek, askerlerinizi çoğaltmak ve askerlerimizin seviyesini yükseltmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu kapsamda ilk etapta koruma altında olduğunuz süre boyunca büyük bir gelişme katetmeniz gerekiyor ve akabinde ise diğer oyunculara karşı saldırarak onların bölgelerini de yağmalayabiliyor ve onlardan çeşitli kaynaklar elde edebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda ne kadar çok askeriniz olursa o kadar çok güçlü konuma gelebiliyorsunuz. Ancak şöyle de bir durum bulunuyor. Örneğin bir karargah binası içerisinden ürettiğiniz askerlerin seviyesi yer alıyor ve bu seviyeyi karargahınızın seviyesini yükseltmekle beraber arttırabiliyorsunuz. Bu sayede yeni ve güçlü askerlerin kilidini açabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda daha güçlü askerleri elde etmek için karargahınızı yükseltmek ve binaların seviyesinde arttırmanızda şart.
     
    İttifak sistemi yer alıyor 
     
    Tüm bu özelliklerin dışında oyun içerisinde ittifak yani birlik sistemi bulunuyor. Bu ittifak sistemi ile beraber elbette güçlü oyuncuların yanına gelebiliyor ve burada kendinize ait bir ekip bulabiliyorsunuz. İttifak sistemi ile beraber merkez konumda olan bölgeleri işgal edilebiliyor ve yeni kaynakların ve ödüllerin sahibi olabiliyorsunuz. Katıldığınız birlik ile beraber ittifak görevlerine ve ittifak etkinliklerine adım atabiliyor ve bu şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlarda ittifak sisteminin yer alması oyundaki diğer oyuncularla kaynaşmanızı sağlayabiliyor ve ek görevleri ve ek ödülleri de bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir sistemi olduğundan da bahsedelim ve bu sistem dahilinde de yeni kaynakları üssünüze getirebiliyorsunuz.
     
     
     
    Bunun dışında yine oyun içerisinde yer alan bir özellikten bahsetmem gerekirse oyunda ilerlemenize bağlı olarak yeni özelliklerin kilidini açabiliyor ve bununla beraber yeni binalarla gelişim sağlayabiliyorsunuz. Ek olarak yeni binalar sizlere ek kaynaklar sunabiliyor ve buralarda farklı etkinliklerle beraber karşılaşabiliyorsunuz. Örneğin bir bina içerisinde diğer oyuncularla beraber mücadele edebileceğiniz bir arena tarzı etkinlik sizleri bekliyor diğer bir bina içerisinde ise ana kahramanlarınızı kullanabileceğiniz ve bunlarla beraber geniş bir maceraya atılabileceğiniz taktik savaşları tarzı bir yapı sizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bu tarz binalarla beraber yan etkinliklere dalabiliyor ve oyunda bu tarz etkinliklerin olması elbette çok önem arz ediyor. Çünkü siz de biliyorsunuz ki bu tarz oyunlarda etkinliklerin ön plana çıkması oyunculara farklı tarzda deneyimi sunuyor.  
     
    Bölüm, büyüme ve günlük görevler

    Oyunu her gün gelip oynamanız ve yeni içeriklerin ve kaynakların sahibi olmanız için elbette geliştirici ekip bölüm, büyüme ve günlük görevler olarak üç farklı kategoride bizlere işler sunuyor. Bölüm görevleri bildiğiniz üzere ana hikaye boyunca ilerlemeniz gereken bir yapıyı bizlere aktarıyor. Bununla beraber burada yeni kahramanların kilidini açabiliyor ve yeni kaynaklarla beraber aynı şekilde hem bölgemizi güçlendirebiliyor hem de bir üst seviyeye doğru geçiş yapabiliyoruz.
     
    Bunun dışında büyüme görevleriyle beraber elbette hem yeni kaynaklar elde edebiliyor hem de binalarımızı yükselterek daha da güçlü konuma gelebiliyor ve yeni içeriklerin ve aynı zamanda yeni askerlerin kilidini açabiliyoruz.
     
     
     
     
    Son olarak günlük görevlerle beraber de elbette her gün yapabileceğimiz çeşitli işler bizlere sunuluyor. Bu işlerle beraber kaynakların sahibi olabiliyor ve aynı zamanda bu görevlerle beraber seviyemize atlatabiliyoruz. Seviye atlama ile beraber de aynı şekilde daha da güçlü konuma gelebiliyor ve bu görevler zinciri gerçekten de oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu görevlerle diğer oyunculardan daha üstün konuma gelebiliyor ve ek olarak bu görevleri her gün farklı şekillerde yapmanızda fayda var.
     
    Oyun içi satın alımlar mevcut
     
    Kısaca toparlayacak olursak oyun gerçekten de eğlenceli bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ancak ilerleyen süreçte elbette bu yapı belki de sıkıcı bir hale gelebiliyor. Çünkü bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki hikaye görevleri gitgide zorlaşıyor ve aynı zamanda diğer oyuncular oyun içerisinde yer alan paketleri gerçek para ile beraber satın alabiliyor ve bu paketlerle beraber de daha hızlı bir şekilde gelişebiliyor ve aynı zamanda daha güçlü konuma gelebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde mikro satın alımların da olduğunu söyleyebiliyor ve bu tarz oyunlarda bu tür dengelerin iyi korunması gerektiğini savunuyoruz. Çünkü parayla beraber diğer oyuncuların oldukça önüne geçme olayı elbette "parayı veren düdüğü çalar" sözlerini bizlere anımsatıyor.
     
     
     
    Dolayısıyla bu durum oyundaki dengeleri bir hayli değiştirebiliyor. Durum böyle olunca bu dengenin iyi kurulması gerekiyor ve bu denge eğer oyun içerisinde iyi kurulmuşsa ve eğer satın alım yapan oyuncular satın alım yapmayan oyunculardan çok az bir miktarda güçlü olabiliyorsa elbette bu dengenin iyi kurulduğu anlamına gelebiliyor.
     
    Oynadığım kısa bir süre kaydıyla ben de bu oyunu oynamanızı tavsiye ediyorum ve aynı şekilde oyuna bir göz atmanızda fayda var diyebilirim. Kış temasından hoşlanıyorsanız ve karlar altında yeni bir maceraya katılmak istiyorsanız ve diğer oyuncularla beraber kapışmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun tamamen oynaması ücretsiz bir modelle karşımıza geliyor ve ekip oyun içi paketlerle beraber de kendi kazancını arttırmaya çalışıyor. Mobil oyun taraflarında genel olarak bu sistem benimseniyor ve bu sistemle beraber de elbette oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz
     
    Şimdilik aktaracaklarım bu oyun hakkında bu kadar. Elbette siz de bu oyunu oynadıysanız veya yeni başladıysanız deneyimlerinizi yorumlar kısmında belirtebilir ve oyunun hangi unsurları dikkatinizi çektiyse onları aktarabilirsiniz.
     
    Oynanış videosu
     
     








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.