Şimdi Ara

Wifi 6 Modem Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. 2 yıldır Superonline 50Mbit internet kullanıyorum. 1 hafta önce 500Mbit'e geçtim. Fakat 500'e geçtikten sonra bazı oyunlarda daha önce hiç olmamasına rağmen ping sorunlarıyla karşılaştım. Hatta yine daha önce yaşamamama rağmen twitter'da videoların donduğunu, yüklenmediğini fark ettim. Kablolu bağlantı kullanıyorum. Ara ara defalarca hız testi yaptım bir kere bile 500'ün altında çıkmadı sonuç speedtestte ping hiç yüksek çıkmıyor cmd ile google, youtube gibi web sitelerine ping attığımda da değerler gayet normal çıkıyor fakat dediğim gibi bazı oyunlarda ping sorunu yaşıyorum ve video izlerken sorunlar yaşıyorum. Superonline'a sordugumda Wifi6 modem önerdiler. Bu noktada anlayamadığım bir husus var. Bu wifi6 modem ethernet ile yapılan bağlantıyı iyileştiriyor mu yoksa adından yola çıkarak sadece Wifi bağlantıyı mı iyileştirmeyi amaçlıyor? Wifi6 modem bu tür yüksek hızları kullanabilmek için bir gereklilik midir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.








  • elde ne var?

  • Pek bilmiyorum fakat modem arayüzüne girdiğimde ZTe ZXHN H267A V1.0 V1.0.1_TRT29 şeklinde bir şey yazıyor

  • Queloon kullanıcısına yanıt

    router'daki mtu değeri, isp'nin beklediğinden daha büyük ise ping sorunları yaşayabilirsin ama ping sorunu genelde isp'ye aittir. isp modem değişikliği önerdi ise dikkate almak gerekir diyebilirim. belki kullandığın cihazın yazılımsal ayarları ping süresine etki ediyor da olabilir. bu mtu değeri ile bir oyna bakalım nasıl tepki alacaksın. cmd üzerinden aşağıdaki komutu gir ve mtu değerini ping alıncaya kadar düşürmeyi dene diyeceğim ama önce değer kaç bir bak bakalım. bir de o değerle ping alabiliyor musun buna da bak.


    ping www.yahoo.com -f -l 1492

    ping www.yahoo.com -f -l 1452

    (1500/1480/1452 vs)





  • Teşekkür ederim yardımınız için. Yalnız anlayamadığım şey şu bahsettiğim gibi 50Mbit kullanırken bir kere bile ping packet lost gibi sorunlarla karşılaşmadım. Bir de tuhaf bir durum var. Normalde 500mbit alabilmek için eve kadar cam kablo gelmesi gerekiyor diye biliyorum fakat ben CAT6 ile alıyorum 500Mbit. Yakın zamanda bir alt yapı güncellemesi yapıldı burada. Binaya bir kutu getirildi kutu içerisine baktım cam kablo fakat eve kadar gelmiyor anlamış değilim yine de download yaparken, speedtest yaparken sorunsuz bir şekilde 500mbit alabiliyorum. "cam kablo olmadan nasıl 500 alıyorum" diye sorduğumda incelendi ve "adresinizde dönüştürme yapılmış bundan dolayı alabiliyorsunuz" dendi. Sizce doğru söylüyorlar mı?

  • Öncelikle merhabalar, SOL büyük ihtimalle fiber bağlantısını bina altında sonlandırmıştır. Müşterilere de normal Gigabit Switch üzerinden CAT6 kablo ile hizmet veriyordur. 100-150 metreye kadar bu şekilde hizmet verebilir, herhangi bir sorun teşkil etmez. Bunun sebebi hali hazırda olan kabloları kullanmak olabilir. Ping değerlerine gelecek olursak kullandığınız modem 500Mbps hızlar için gayet yeterli diyebilirim. Ping sorununa şu an sizin yapabileceğiniz bir şey yok. SOL kendi rutin testlerini yapıp sorunu o şekilde düzeltir.

    Wifi 6 Modem Farkı
    Wifi 6 Modem Farkılightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/aGcwkVyCSQyt
  • tunahanatakk T kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. Ayriyeten 500e gectikten sonra bir sorun daha fark ettim. 4-5 arkadas fifa pro clubs oynuyoruz 50mbit kullanirken en ufak sorunum yoktu fakat simdi mac arama esnasinda ben kadrodaysam oyun bulmuyor. Ben ciktigim anda arkadaslarim oyuna giriyor. Bu sorun neden kaynaklaniyor cozemiyorum. 10 aramada belki 1 oyun buluyor ben kadrodayken. Arkadaslarim aile korumasi gibi bir seyden bahsetti fakat zaten 50mbit kullanirken de kapatmistim o ozelligi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Wi fi 5 ile wi fi 6 arasında çok bir fark var mi? Yani wi fi 5 maksimum kaç mbit dowload yapabilir ve ne kadar çekim mesafesi vardır? Wi fi 6 ya gore

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mutlu.Dal.95 kullanıcısına yanıt

    Merhaba;



    Wifi 6 Modem Farkıen.wikipedia.org
    IEEE 802.11be - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11be


    Wifi 6 Modem Farkı




  • Queloon kullanıcısına yanıt

    bu konuda iki öneri var gibi. birincisi oynadığınız oyunun versiyonları aynı olsun. güncelleştirmeleri yap. diğeri de çapraz oynatmayı etkinleştir. bununla ilgili nasıl etkinleştirileceğine dair video var youtube'da. geri kalanı da işte dediğin gibi güvnli interneti kapatmak, bilemiyorum belki port açmak ki bu donanım üzerinden değil belki kullandığın güvenlik duvarından veya windows güvenlik duvarından açman gerekiyor olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.