Şimdi Ara

Wii ve lcd tv problemi...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende uzun süredir tozlanan wiiyi bir arkadaşıma vermeye karar verdim. Alet bende scart girişinden bağladığım fi tarihinden kalma tüplü tvde sorunsuz çalışırken arkadaşımın 100 ekran LG marka lcd tvsinde çalışmadı :D

    Duvarla bağlantı noktasında yetersiz mesafe olduğundan wiiyi tvye kırmızı-beyaz-sarı kablolar yardımıyla bağladım.(girişleri yan taraftaydı o yüzden) Scart girişinden bağlasaydım direk kumandadan avye basarak çalıştırabiliyordum ama bu şekilde kabloları bağladığımda hiçbir input şekliyle görüntü alamadım. No signal yazıp durdu. Girdim nintendo'nun sitesine ve ordaki technical help kısmını okudum. Adamlar akla gelip gelmeyecek hemen her tv markası hakkında özel bilgi vermişler ama markalar arasında LG yoktu malesef. Ben de diğer markalara göz atarak benzer bir yöntem bulmaya çalıştım.
    Hepsinde ortak olarak input tuşuna basarak(hdmi,rgb,componenet vb arası geçiş) uygun cihazı bulmamı, eğer olmazsa 00 ya da 91 gibi ilk ya da son kanalları araştırmamı yazıyor fakat bu yöntemlerde fayda etmedi, görüntü alamadım.



    Benzer bir sorun yaşayan ya da bu olayın çözümünü bilen birisi var mı arkadaşlar? Gidip hdmi kablo fln alsam wiiye ekstradan para vericem bir de yine olmazsa elimde patlıyacak. Sorun ne olabilir? TVnin üzerinde sadece LG olduğu yazıyor herhangi bir model ismi göremedim. Duvara monte olduğu için de arkasını çevirip seri nosuna fln da bakamadım. Cidden sıkıntılı bir durum, var mı yardım edebilecek birileri?







  • Çok yardımcı olamayacağım ama ben LG'de kullanıyorum. Benikinin model 26lx2r'idi sanırım. Scart olarak hiç bağlamadım ama component veya 3 kablo (kutudan çıkan kablo) ile bağladım sorunsuz çalışıyordu ikisinde de.
  • Dostum 3 kablo ile bağladığında nasıl görüntü aldın? Inputtan fln neyi seçtin yani? Yoksa kanal ayarlar gibi mi hallettin olayı?
  • input dediğin şey nedir tam anlayamadım ama zamanında component ten bağlamadan önce bende 3kablo ile bağladım ve herhangi bir ayar gerektirmedi..yani tv kumandasından video tuşuna bastığında karşına çıkıyor olması lazım..daha sonra yapacağın ayarlar varsa wii nin options bölümü zaten çok sade..oradan yapabilirsin tv nin çözünürlük ayarını(50hz yada 60hz vs vs)
  • ben video tuşuna bastığımda çalışmadı işte sorun da orda
  • Ben PS2 yi ilk aldığımda (teeeeeey) salondaki 76 ekran toshiba tv ye koşa koşa gittim, taktım ama bi türlü görüntü alamadım, delirdim resmen, sonra somurt somurt gittim odamdaki dandik tv de kullandım, bir gün eve panjurcu geldi, panjurları açıp da içeri ışıkla dolunca sarı kabloyu loş ışıkda beyaza takmışım ve dolayısı ile görüntü alamamışım. Hani belki dedim benzer bir durumdur.
  • dostum bende lcd lc tv var sorunsuz çalışıyor bende AV4 çalışıyor seninkide buyüzden olabilir bi onude ne benim kumandanın sol yukarısın bir aşağısında basıyorum av1 av2 av3 av4 hdi ayarıdiye çıkıyor ordan av4 seciyorsun benimki öyle :) inşallah yardımcı olabilmişimdir
  • yada scart lar var dönüştürücü ön tarafı 3 lü çıkış beyaz sarı kırmızı öbür tarafı scart
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.