Şimdi Ara

Wilco Sorun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde wilco airbus vol2 var butun herşey çalışıyor motor monitor dahil ama gps benim gitceğim yeri gostermiyor



  • Buyur ...
    Ne gps si
    Bu wilco default uçak deyilki gerçek uçak
  • ne yapmam lazım fmc veya mcdu programlamaysa öğreniyim ama birşey öner
  • Sen şu uçaği indir ..
    Pm attım.
  • aldım pm ni bugun zor abi sen gerekli şeyleri pm den yazarsan sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan53 -- 3 Mart 2008; 17:28:12 >
  • wilco, pmdg vs. uçaklarda gps yok.
  • ânladık onu
  • o zaman nerde olduğumuzu map'ten mi öğrenecez?
  • gelişmiş radar sistemleri var o uçakların.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sinan02

    gelişmiş radar sistemleri var o uçakların.


    Amma attın Savaş uçağimi sandın bunu radarı olsun.
    Bunu topu topu 9 km lik radarı var ..
  • Arkadaşlar, modern airliner uçaklarda ADIRS-IRS-INS gibi adlandırmalara anılan gelişmiş navigasyon sistemleri vardır. Bu aletler en az iki tane olmak üzere genelde üç yedekli olarak uçakta mevcuttur, içlerinde çok yüksek hassasiyetli lazer gyroscopeları vardır, bunlar uçağın lateral ve vertikal hareketlerini takip ederler ve pozisyon saptaması yaparlar. Gyroscope'ların yanı sıra bildiğimiz GPS alıcıları da uçağın konumunu hesaplar, eğer etrafta mevcutsa uçak VOR-DME vericilerinden de belirli aralıklarla bunun sağlamasını ve düzeltmesini yapar. Tüm bu veriler de FMS (flight management system) bilgisayarları tarafından pilotlara sunulur. Bunu sonucunda gayet yüksek hassasiyetle herhangi bir zamanda uçağın nerede olduğunun takibi yapılır. Ama ADIRS yine de zamanla sapma yapar, bu yüzden sapma fazlalaştığında bu sistem yeniden kalibre edilir, mesela MCDU'daki "Align" bu işlemin ta kendisidir. Uçağa ilk geldiğimizde de ADIRS kapalı olduğu için sıfırdan kalibrasyon yapılır.

    FS'de GPS tuşuna basıp açtığınız ekran sadece genel havacılık uçaklarında ya da eski ve IRS gibi sistemlere sahip olmayan uçaklarda mevcuttur. Bu yüzden gerçekçi bir uçuş deneyimi için Kapitan'ın dediği gibi Wilco, PMDG gibi uçaklara yönelmek gerekir çünkü bunlarda bahsettiğim sistemlere yakın aletler mevcut.

    Radar konusuna gelince, güncel sivil uçaklarda üç türlü radardan bahsedebiliriz, birincisi WX Radar diye kısaltabileceğiniz hava durumu radarıdır, uçağın burnundaki bir alıcı/verici sayesinde karşısındaki hava olaylarından haberdar olmasını sağlar, türbülans, CB bulutları, yağış gibi öğeler renkli olarak ND ekranında gösterilir.

    Diğer bir radar vari sistem (gerçek bir radar değil) de havada çarpışmaları ve aşırı yaklaşmaları engellemek için kullanılan TCAS'tir (traffic alert and collision avoidance system), etrafındaki uçakların irtifa bilgisini alarak diğer taşıtlara belli limitlerden fazla yaklaşıldığında uyarı ve çarpışma engelleyici tavsiyelerde bulunur bu sistem.

    Üçüncü olarak da EGPWS (enchanced ground proximity warning system) adındaki bir buluşla ortak çalışarak etraftaki coğrafi maniaları gösteren yer radarıdır, WX radar ile birlikte WX'in yerden seken sinyallerini de yorumlayabilme kabiliyeti bulunabilir (tam bir radar olmasa da sonuçta radara benzer, EGPWS bir veritabınından kayıtlı bilgileri kullanır, etraftaki dağları vs. radarla taramaz, bellekten okur ya da radyo altimetre ile direk ölçüm yapar).

    Ancak savaş uçaklarında olduğu gibi etraftaki tüm uçakları vs. gösteren bir radar yoktur sivil uçaklarda.

    Tüm bunlarla birlikte, ND'de meydanları, pistleri, VOR, NDB istasyonlarını, çeşitli fix'leri görebilirsiniz. Uçakların da sizin Airac'lar gibi güncellenen veritabanları vardır.

    WX radar sunan "Wilco 737" dışında uçak görmedim FS'de. Bunun dışında TCAS pek çoğunda mevcut gibi duruyor.

    Vakit bol olunca insan yazıyor işte, merak ettiyseniz işinize yarar diye umuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 4 Mart 2008; 11:56:04 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kapitän_zur_See


    quote:

    Orjinalden alıntı: sinan02

    gelişmiş radar sistemleri var o uçakların.


    Amma attın Savaş uçağimi sandın bunu radarı olsun.
    Bunu topu topu 9 km lik radarı var ..


    Bende kalkıp 300 km lik radarı var demedimki
  • birde eğer pmdg kullanırsanız onunda eklenti olarak radar add on ve weather add on dosyaları vardır tavsiye ederim tabiki uçak ile beraber gelmiyor ayrıca indirilmesi gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.