Şimdi Ara

Win 10 Home u Pro ya yükseltme tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar.. yeni aldığım laptopumda win 10 home versiyonu kurulu. internette uygun fiyata pro lisans anahtarı satanlar var. pro ya geçmemi tavsiye eder misiniz? performans bakımından avantaj ya da dez avantajı olur mu? 10 yıllık eski masaüstü bilgisayarımda win 10 pro kurulu ve sanki yeni laptopumdan daha stabil çalışıyor gibi.



  • Hocam sistem ve performans konusunda bir fark yok sürümler arasında. Aralarındaki farklar günlük kullanıcıyı ilgilendiren şeyler değil. Genelde teknik ve özel kullanımlara yönelik farklar mevcut. Bu iki sürüm arasındaki en önemli özellik farkı ise; home sürümünde güncellemeleri otomatik olarak mecburen alıyorsunuz, pro sürümünde ise erteleyebiliyorsunuz. Onun dışındaki tüm farklar için linkteki açıklamalar ve grafik işinizi görür. Bu özellikler benim işime yarar derseniz geçiş yaparsınız, yoksa bir fark yok geçmenize de gerek yok.

    Windows 10 Sürüm Farkları:http://www.serhatakinci.com/index.php/windows-10-surumleri-karsilastirma-ozellikler.html


    Laptopunuzdaki stabilite sorunu bence temiz kurulum ile giderilebilir. Sistem kurulurken daha çok test kurulumu gibi kurdukları için, bir de hiçbir performas ayarını yapmadıkları için (hatta hiç ayarlarına el bile atmazlar genelde) sistemde stabilite sorunları olması normal. Yani kendiniz windowsun sitesinden orjinal iso dosyasını indirip temiz kurulum yapın laptopa, hazır halinden daha iyi olacağını düşünüyorum.




  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    evet farklarına ben de bakmıştım ama aklıma takılan stabilite olayı işte. temiz kurulumu ilk alınca direk yapsaydım keşke. şimdi birsürü ayar, oyun program kurulumuyla uğraşmak zor geliyor. şimdilik güncellemelerle düzelmesini bekliycem gibi.
  • neurotoxin1 kullanıcısına yanıt
    Uğraş konusunda haklısınız. Ben sistemi maksimum yarım saat içinde kuruyorum ama istediğim tüm ayarları yapmam saatlerimi alıyor. Yine de bu sürüm konusu kafanıza çok takılıyorsa ben pro keyini oem olarak 25 tlye almıştım. Bu aralar bir kaç yerde 15-50 TL arası fiyatlara yine satıldıklarını görmüştüm. Çok bir parada değil yani. İsterseniz proya uygun fiyata geçiş yapabilirsiniz. Ancak her iki sürümü de kullanmış biri olarak ben ufak tefek özellik farkları dışında herhangi bir performans farkı görmedim. Pro ile de home ile de hep aynı şeyleri yaptım aynı oyunları oynadım, bir fark göremedim. Hatta home sürümündeki hizmet sayısı az olduğu için ayarlarını daha çabuk sürede yapma şansımızda oldu. Gerisi de artık kişisel şeyler.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    bazı forumlarda söylediğiniz gibi pro özelliklerinin daha fazla olmasından dolayı arka planda daha fazla çalışan program olduğu ve performans konusunda belirgin olmasa da küçük bir düşüş olabileceği yazılmış. yoksa 25 tl ye buldum bende :) ucuz olduğu için zaten bu kaşıntı.
  • Ayiptir söylemesi internette kayitli olanlar var neden 20-25 tl öduyosunuz kotadan dolayimi yoksa güvenilir olucagi için mi.?şuan mevcut 10-pro indirdim iki pc de kullaniyom sıkıntı yaşatmadi bilmedigimiz bişey varsa söylryin bilelim:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç gerek yok. Yararından çok zararı bile olabilir ekstra servisler arka planda çalışacağı için.
  • abidikgubidik63 A kullanıcısına yanıt
    25 lira verir kafam rahat eder düşüncesinde oldukları için ya da bilgisayarlarını şirkette kullanıyor da olabilirler. KMS kurulumdan sonra arka planda çalışmaya devam ediyor mesela. Ne kadar güvenli bilemiyorum ama KMS kullanıyorum.
  • abidikgubidik63 A kullanıcısına yanıt
    Güncellemelerle hem hatalar gideriliyo, hem de güvenlik arttırılıyo. Her an bi güncellemeyle yakalanıp o kadar kurulu pc ye format gerekebilir. 25 lirapara değil yani lisanslı Windows için. Normalde 200-300 lira fln. Nelere veriyoruz 25 lira. Bilgisayarın en temel yazılımını lisanslı kullanırım, kafam rahar eder.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.