Şimdi Ara

Win10'dan Ubuntuya geçemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda Ubuntu yüklüydü baya bi kullandım alıştımda aslında. Tabi ki çok eksiği var ama bence güzel bir işletim sistemi. Sonra C#, bazı oyunlar ve diğer nedenlerden dolayı Win10 da kurayım dedim. Win10 u kurdum ay oldu hala windowns kullanıyorum. Ubuntuya geçmem gerekiyor şuan orda bazı programlarım var ve önemli dosyalarım. Aşağıda resmini attım ubuntuyu silmedim GParted ile diski bölüp windows u öyle kurdum. Fakat şuan Ubuntuya geçemiyorum. Windowns'dayken grub nasıl yüklenir nasıl yapılır bilgisi olan varsa yardım ederse çok sevinirim.Bu arada Grub2Win diye bir programla denedim ancak galiba o windowsun kendi işletim sistemleri arasında geçiş için.

    Resim notu:683,59 GB olan ubuntunun kurulu olduğu alan.
     Win10'dan Ubuntuya geçemiyorum







  • Sanırım ben de aynını yaşamıştım. Şu makaleyi inceleyin derim:

    http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_onarmak_(yeniden_kurmak)
  • Merhaba. Biraz geç oldu ama ben grub u kurdum grub ekranı geliyor açılırken fakat sadece ubuntu gözüküyor. Windows a ait ayırdığım yeri kontrol ettim ubuntudan girip, her şey yerli yerinde. Şimdi ben nasıl windowsa geçicem ?
  • Ubuntu'da komut satırına şunu yazar mısın?:

    sudo update-grub
  • Eyvallah sorun halloldu teşekkür ederim
  • Dostum sen bırak 683 GB'ı 50GB boş alan versen bile rahatça çalışır.
    Boşa harcamışsın sen tüm alanı.
  • Damenda kullanıcısına yanıt
    İyide ben iyi çalışsın diye değil ubuntu kullandığım için o kadar alan ayırdım bütün programlarım orda yüklü ayrıca film felanda orada indirip izlerim.
  • Rica ederim, ne demek. Çözümü buraya yazsaydınız, aynı sorundan muzdarib olanlara faydalı olurdu.
  • ÇÖZÜM;
    Rescatux programinı iso halinde indirdim. Unetbootin(baska programlar da var ben bunu kullandım) programı ile flasha yazdirdim(cd ya da dvd'ye de yazdirabilirsiniz). Sonra bilgisayarı flashdan başlatıp grub programını kurdum. Grub programını kurduktan sonra bilgisayar grub ekranında sadece Ubuntu'yu gösteriyordu. Bunun çözümü ise Ubuntu'nun terminalinde "sudo update-grub" komutunu girmek oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekrhn -- 4 Ağustos 2016; 19:27:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de buna benzer bir sorun oldu. Grub ekrani gelmiyor direk windows açılıyordu. Sonra pc açılırken boot tusuna bastığımda boot ekranında windows ve ubuntu olarak 2 partition olarak gözüküyordu. Burdan girip ubuntuyu aktif edip çalıştırabiliryorum. Grub a da gerek kalmiyor.

    Tabi bu dediğimin olabilmesi için ubuntunun windows icine kurulmaması ayrı bir partition oluşturulup oraya kurulmuş olması gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.