Şimdi Ara

Win10 Kurulumu Sırasında CHKDSK'e geçen ve orada takılan PC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    2 gün önce gece 24:00 de yeni Win7'den Win10'a yükselttiğim annemin bilgisayarına temiz kurulum yapmak istedim. Ayarlar > Güvenlik ve güncelleştirme > Kurtarma'dan bilgisayarı sıfırla dedim. C'ye format atmasını istedim. (bu arada Win10 kurulum dosyalarını C'de barındırıp nasıl C'ye format atabiliyor hala şaşkınım. Başka PC'lerde yaptım oldu. Annemin makinada sorun çıktı bir tek.)

    sabaha karşı işlem %94'teydi. dayanamadım uykuya daldım. uyandığımda kurulum ekranına benzer bir ekranda CHKDSK (ben hala scandisk diyenlerdenim aslında) yapmaya başlamış. 2 gündür bekliyoruz hala "Disk hataları onarılıyor. Tamamlanması bir saatten fazla sürebilir" diyor.

    Annenizin bilgisayarı elinizde kaldığında ne kadar çok aşağılanmaya maruz kalındığını bilirsiniz. Lütfen beni bu durumdan kurtaralım arkadaşlar. Beklemeye devam mı edeyim yoksa kapama düğmesine basılı tutarak ne olacağını görmeli miyim? Hatta sizce ne olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarantula842 -- 11 Aralık 2015; 21:33:02 >







  • kafamdaki en büyük soru işareti ise bu PC formatı tamamlayamadı mı acaba?
  • Merhaba son durum nedir? Açıldı mı bilgisayar?
  • Merhaba
    Açılmadı. Bir şekilde kendini yeniden başlatmış fakat boot edemememis garibim. Akşam eve geldiğimde siyah, bomboş bir ekran karşıladı beni. Kapatıp açtım;

    SMART Hard Disk Error

    The SMART hard disk chack has detected an imminent failure. To ensure not data loss, please backup the content immediately and run the Hard Disk Test in System Diagnostics.

    "Hard Disk 1 (301)"

    F2 - System Diagnostics
    Enter - Continue Startup

    diyor.

    Hard disk testini başlattım. Yuzde 0'dan daha ileriye gidemedi. Aynı ekrana döndüm. Enter'a bastım yine boot edemedi.

    Acaba uçtu mu harddisk?

    Komşudan Windows 10'u flash diske attım. Usb'yi boot etti. Onarma bölümündeki gelişmiş seçeneklerden Başlangıç Onarma'yı denedim. "Onaramadim" diyor. Komut isteminden tekrar bir chkdsk yapsam mi diye düşündüm fakat "Bu bilgisayarı sıfırla" diyeceğim artık. Yıldım çünkü. Burda aklima takilan eger yüklenirse ilk yükseltme işleminde kontrol ettiğimde etkinleştirmişti fakat yine etkin olarak kalacak mı acaba?

    Gelişmeleri paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar.

    Sorunun hard diskte oluşmuş bad sectorlerden meydana geldiğini anladım. Sorunu low level format atarak çözdüm.

    Windows 10'u D'ye kurduktan sonra bilgisayar açılışı 15 dakikaları bulan sürelere ulaştı. HD tune ile error scan yaptıktan sonra 650nci Mb'tan sonra bad sectörlerin başladığını farkettim. Taramayı yarıda bırakıp tüm risklerine rağmen low level format atmaya karar verdim. uzun süre usb diskten boot edilebilecek bir program ile low level format atmaya çalıştım fakat başaramadım. kullanmaya çalıştığım programlar Acronis True Image WD Edition, MaxBlast ve MHDD. boot edemeyince arkadaşımdan harici disk adaptörü ödünç aldım ve başka bir bilgisayar üzerinden low level format atmaya karar verdim. aynı durumun başka arkadaşların başına gelebileceğini düşünürek bu aşamadaki önerim harici disk adaptörünün USB kablosunun bilgisayarla sağlıklı bir bağlantı kurduğuna emin olun. masadaki küçücük sarsıntılar bile formatın yarıda kesilmesine neden olabiliyor. başıma 4 kez geldi ve kabloyu değiştirmek zorunda kaldım. harddiskim çöp olabilirdi. her seferinde bu uzun süren işlemi baştan başlatmak orunda kaldım. Acronis True Image WD Edition'ın DriveCleanser isim aracı ile low level format 320 Gb harddisimde 18 saat sürdü. alternatif program önerim ise HDD LLF Low Level Format Tool. akabinde HD tune ile tekrar error scan yaptığımda (bu da 3 saattan fazla sürdü) tüm bad sectorlerin giderilmiş olduğunu gördüm. Şimdi hard diski yerine geri monte edip Windows 10'u tekrar kuracağım. büyük ihtimal sorunlarımın giderilmiş olacağını düşünüyorum.

    Hiç bir zaman yılmayın, her zaman çabalayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarantula842 -- 16 Aralık 2015; 0:02:46 >




  • tarantula842 T kullanıcısına yanıt
    Şans hocam dün aynısı benim başıma geldi ama benim bilgisayar artık hard diski görmüyor, birkaç kez sata kablosunu çıkarıp taktım yer değiştirdim sonunda gördü ve format attım ama bilgisayar abartısız 19 dakika Windows logosunda kaldı. Aynı şekilde HDTune ile tarattım 2. GB'tan sonra iki üç karede bir kırmızı çıkıyor. Bad sectörlerin sayısı binlerle ölçülüyor, bugün içinde filmlerim olan başka bir sabit diski takıp yeni Windows kurdum düzeldi. Acaba Level Format işe yarar mı? Yoksa hiç uğraşmadan çöpe mi atsam diye kararsızım.
  • İşlemin adı "Low Level Format", yanlış olmasın. Riskli olduğunu söyleniyor ama işe yaradı. Diski performansı azaladabilir artadabilir. Disk çöp de olabilir. 120gb ssd 140 lira bu yüzden denemeye değer gördüm. Disk yanarsa ssd'ye geçmiş oluruz diye düşündüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarantula842 -- 16 Aralık 2015; 0:00:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.