Şimdi Ara

Win7 PC'yi Yeni Açtım Tema Bozulmuş Halde?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, dün geceden sapasağlam kapattığım bilgisayarımı bu sabah açtığımda temayı bozulmuş haldeydi. Masaüstündeki fontların gölge efektleri kaybolmuş ve windows pencereleri sürüklerken pencere içeriği görünmüyordu. Pencerelerin görünümüde windows klasik temasına benzer bir görünüm aldı. Ayrıca bilgisayarımdaki bütün fontlar ve websitelerinin fontları keskinleşmiş şekilde, yani net neğil. Başka bir örnek vereyim, mesela ses açma kapama simgesine tıkladıktan sonra ses barını yukarı aşağı hareket ettirdiğimizde sesin doğru çalıştığına işaret olarak yeşil bir belirme ortaya çıkar. bende o efekt de görünüyor. ama seste bir problem yok.

    sorunu çözmek için 2 saattir uğraşıyorum. donanımları tek tek test ettim. ekran kartını söküp başka bir ekran kartı taktım ama sorun aynen devam etti. ramlari söküp başka bir ram taktım yine çözülmedi.işlemci ve anakart sökme imkanım yoktu o yüzden onları test edemedim.

    aero peek ve pencereleri sürüklerken içeriği göster özelliği aktif haldedir. buna rağmen sorunlar devam ediyor.

    sorunlarla alakalı birkaç resim aşağıdadır.

    http://oi59.tinypic.com/16ge4c7.jpg
    bu resimde gördüğünüz üzere, kırmızı ile işaretlediğim yerlerin fontları keskinleşmiş. heryer bu şekilde.


    http://oi58.tinypic.com/35l88sj.jpg
    bu resimde ise gördüğünüz gibi, bazı bölümlerde gri tonlar var.


    bu sorun neden olabilir ve nasıl çözebiliriz?







  • Bilgisayarım'a sağ tık-Özellikler-Gelişmiş Sistem Ayarları yolunu takip ettiğinizde çıkan penceredeki Performans kutucuğundaki ayarlara tıkladığınızda gelen pencerede En iyi görünüm için ayarla işaretli mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rock.Lee

    Bilgisayarım'a sağ tık-Özellikler-Gelişmiş Sistem Ayarları yolunu takip ettiğinizde çıkan penceredeki Performans kutucuğundaki ayarlara tıkladığınızda gelen pencerede En iyi görünüm için ayarla işaretli mi ?

    evet işaretli. ama şöyle bişey yaptım sorunum çözüldü gibi. dediğin gibi sistem ayarları kısmındaki performans ayarlarının bir tanesini değiştirip uygula dedim, sonra tekrar eski haline getirip yeniden uygula dediğimde fontlar vs düzeldi.
    aynı işlemi gri tonlar içinde yaptım(temayı windows klasik yaptım, sonra yeniden windows 7 temasını seçtim, düzeldi)

    sanki çalışması gereken bir ajax, javascript gibi birşey varmış da çalışmıyormuş gibi. sorunları manuel çözüyorum. otomatik algılama yok gibi. bu neden olabilir?




  • bilgisayarım sağ tık özellikler gelişmiş sistem ayarları kısmından bütün tema ile ilgili ayarları işaretle sonra eski haline döndür.
  • ceylankral C kullanıcısına yanıt
    Bu yalnızca bir kere olduysa bence önemli bir sorun yoktur. Windows üzerindeki anlık bir sorundan kaynaklanmış olabilir. Fakat sorun tekrarlarsa Windows onarım yapmanızı öneririm. Sistem dosyalarından bir yada birkaçı hasar görmüş olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.