Şimdi Ara

Windows 10'da ATI Radeon HD4800 Ekran Çözünürlük Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    24" ekranım var. Windows 7 kullanırken standart ölçeklendirme ayarları yetersiz kalıyor, görüntü ekrana tam oturmuyordu. ATI nin sitesinden indirdiğim Catalyst Control Center sayesinde bu durumu çözüyordum ancak Windows 10 için ne yazık ki ekran kartımın güncellemesi olmadığı için artık bunu programı kullanamıyorum ve görüntü ekrana tam oturmuyor.

    Acaba Windows 10 için bu sorunumu çözecek farklı programlar var mıdır? Yoksa Windows 7'ye yol yakınken geri dönmek şart.



  • Burada Windows 8 Driver'ını indir. Windows 8 - 64-Bit Windows 8 - 32-Bit

    İndirmiş olduğun dosyayı çift tıklayıp çalıştır. Çalıştırınca buraya açılacak. C:\AMD\AMD_Catalyst_13.4_Legacy_Beta_Vista_Win7_Win8

    Bu resimdeki pencere önüne gelince kurulumu kapat.

     Windows 10'da ATI Radeon HD4800 Ekran Çözünürlük Sorunu

    Sol alt köşedeki başlata sağ tıkla Aygıt Yöneticisini aç.

     Windows 10'da ATI Radeon HD4800 Ekran Çözünürlük Sorunu

    Aygıt yöneticisinden HD4xxx serisinden olan ekran kartını çift tıkla karşına küçük bir pencere açılacak oradan sürücü sekmesine geç sonra Sürücü Güncelleştir 'e tıkla Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara tıkla.

     Windows 10'da ATI Radeon HD4800 Ekran Çözünürlük Sorunu

    Şimdi bu konumu seç C:\AMD\AMD_Catalyst_13.4_Legacy_Beta_Vista_Win7_Win8\Packages\Drivers\Display ve İleri butonuna tıkla

     Windows 10'da ATI Radeon HD4800 Ekran Çözünürlük Sorunu

    Not:

    C:\AMD\AMD_Catalyst_13.4_Legacy_Beta_Vista_Win7_Win8\Packages\Drivers\Display yolunu seçip ileri dediğinde kurulum başlamazsa sisteme göre 64-bit ise W86A_INF 32-bit ise W8_INF klasörlerini seçip tekrar deneyin.,

    Şimdi sürücü yüklendikten sonra Catalyst Control Center programını yükleyip ölçeklendirme ayarı ile görüntüyü ekran tam olarak oturtabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 1 Nisan 2016; 22:21:14 >




  • İlginize teşekkürler

    Ancak dediklerinizi yaptım "Aygıtınız için en iyi sürücü yazılımı zaten yüklü" dedi. Hiçbir şey yüklemedi.

    Not kısmında dediğiniz 32-bit ise W8_INF klasörlerini seçip tekrar deneyin olayını anlamadım biraz daha açar mısınız lütfen.

    Umarım bunda sorun çözülür.
  • Yazdıktan sonra başlat menüsünde fark ettim ancak açılmadı. Belki not kısmında yazdığınız işe yarayabilir.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Windows 10'da ATI Radeon HD4800 Ekran Çözünürlük Sorunu
  • Aygıt Yöneticisine gir. Görüntü bağdaştırıcılarında ekran kartına çift tıkla küçük bir pencere açılacak. Sürücü sekmesine geç ve Sürücü Güncelleştir'e tıkla Sürücü yazılımı için bilgisayarımı taraya tıkla şimdi Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver'e tıkla İki adet sürücü çıkacak onların içinden Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı olan sürücüyü seç ve İleri butonuna tıklayıp bu sürücünün yüklenmesini sağla

    Şimdi yukarda dediğim şekilde sürücüyü tekrar yüklemeyi dene.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 2 Nisan 2016; 16:00:43 >
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Şuan da sana tam ekrandan yazıyorum :D
    Yardımın için çok teşekkürler.
  • denizzz89 D kullanıcısına yanıt
    Rica ederim kardeşim hayırlı olsun güle güle kullan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende mağdurum arkadaşlar.
    Şöyle ki, windows 10 a yeni geçtim ve işte format sonrası uygulamalarımı kuruyorum. Rappelz isimli oyunu da yükledim ancak ekran çözünürlüklerini 1920-1080p olarak ayarladığımda oyun tam ekranda bulanık bulanık görünüyor.
    Bende bi şekilde ekran kartı sürücüsünü kurayım diye düşündüm ve ekran kartım HD4850 olduğundan ve de 4850 için windows 10 sürücüsü çıkmadığından başarıya ulaşamadım.Ati Catalys falan filanda çalışmadı tabi.
    Şimdi benim ekran tam ekran ve normalde şuan 1920-1080 kullanıyorum, ekran kartı sürücüsünde de Ati 4800 diye görüyorum. Ama oyuna girince tüm özellikler full olduğu halde çok düşük çözünürlüğü tam ekran yapmışım gibi görünüyor. Öyle değildi (Önceki işletim sistemi win 7).

    Nedir sorun? Yani bi şekilde manuel olarak 3D ayarlarıma müdahale edebilir miyim?

    Oyun ayarlarında an itibariyle Custom seçeneğinde 1920-1080p gitmiş, 1024x768 kalmış. Diğer tüm ayarlar özellikler falan herşey full. Şimdi çözünürlüğümde kaybolmuş.

    Fikir olursa deneyeyim, bi yandanda kurcalamaya devam edeyim.




  • Resim eklemeye çalıştım amma oldu mu? Karakterin dibine kadar girince net ama uzaktan herşey piskel piksel gibi. Ayarlar herşey yüksek, full falan..

     Windows 10'da ATI Radeon HD4800 Ekran Çözünürlük Sorunu


    DİPNOT: Windows 10'u sevdim diyemeyeceğim. Bana göre mevcut sistemin üstüne Windows 10 görünümünü örtü gibi örtmüşler. Windows 10 "arayüzünde" olmayan arka planda normal windows ayarlarında çıkıyor (tarih detaylarını ayarlama gibi)
    Mesela şuan oyunu pencere modunda başlattım. Oyun dondu ve pekmuhterem görev yöneticisi oyunu donduğu/çalışmadığı için olsa gerek görev sonlandır penceresinde göstermiyor. Peki ben bu donmuş pencereyi nasıl sonlandıracağım? Nereden bulacağım bu donuk pencereyi? Mantığı saçma geldi bana. Ayrıca ekran kartının ve bir çok uygulamanın hala sürücüsü veya desteği olmaması nedir yahu. Sitem sitem sitem sitem.. Yaşasın Win 7. Güzelim Lightroom'umda gitti. Oyunum pikselleşti, ekran kartımı çöpe dönüştürdü.

    Belki cahilimdir, varsa çözümü yazın gözünüzü seveyim. İki gündür şu pc yi toparlamaya çalışıyorum.

    PC özellikleri
    i7 920 (eski sürüm) işlemci
    X58 anakart
    3 gb ram
    HD4850 ekran kartı
    İşletim sistemim: Şuan Win 10 (eskisi Win 7 )

    DİPDİPNOT: PC'mden memnunum, kasma, çalıştırmama yapmadığından iyidir güzeldir. Ancak win 10 beter etti. Uyumsuzluk sorunu yaşıyorum.




  •  Windows 10'da ATI Radeon HD4800 Ekran Çözünürlük Sorunu
     Windows 10'da ATI Radeon HD4800 Ekran Çözünürlük Sorunu



    Nasıl yaptım bilmiyorum. Uyumluluk modunda catalyst kuruldu ama çalışmadı. Driver görünümü de değişmedi fakat oyun ayarları düzeldi.

    Ama bunca çektiğim eziyete değmiyor gibi geliyor. Windows 7 ile sorunum yoktu ki 10 ile uğraşıyorum.. Hayırlısı bakalım.




  • AMD'nin kendi driverları ile bu iş olmuyor. İnternette eski ATI serileri için modifiyeli sürücüler var ben 4350 için kullanıyorum ve XP-Vista-7-8 de performans nasılsa aynı durumda. AMD Overdrive kullanıyorsanızda onun yerine MSI Afterburner kullanın.

    Linki buldum:http://www.mediafire.com/download/stgd5pxbv4lk44p/ATI+Catalyst+12.11+B11+HotFix+11.09+V6+BETA.7z
    Setup'tan Wndows 7de kurar gibi kurun. Control center çalışmayacak haberiniz olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 8 Mayıs 2016; 0:42:13 >
  • açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    teşekkürler...
  • ati radeon 7000 serisine kadar olan kartların tipik W 10 problemi. Benimki 4300/4500 serisinden. ÇÖZÜM !

    10.12 Catalyst programını indirip vista uyumluluk modunda internet bağlantınız olmadan kurun. Windows 10 bu şekilde catalyst programının kurulumunda ve açılıp ekran ayarlarını yapmanızda sıkıntı çıkarmayacaktır. . Şimdi ayarlara girip DTV (HDMI) kısmından ölçeklendirme çubuğunu kaydırarak tam ekran ve varsa 1920*1080 çözünürlükte olacaktır. Hayır duanıza yok demem. Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.