Şimdi Ara

Windows 10 Home'dan Windows 10 Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ben eski bilgisayarımdaki Windows 10'u yeni bilgisayara Home olarak ekledim.(Eski bilgisayarım Home muydu Pro muydu hatırlamıyorum) Ürün etkinleştirmem gerekiyor. 10 liraya Windows 10 Pro almayı düşünüyorum. Bunu mu almalıyım yoksa Windows 10 Pro yükseltme kodu mu?



  • ??
  • abatrow123 A kullanıcısına yanıt
    10 TL ye yukseltme olmaz :) Istersen dene :) .

    OEM toplu lisans ile o meblagda satin alcaksan ki bir tur korsandir kisisel kullanimda Microsoft pek ugrasmiyor gibi gorunuyor ama etik degildir . Ticari kullanimda ise kolayllika tespit eder .

    Eski bilgisayardakini yenisi eklemen icin Windows 10 kutulu satin almis olmaniz gerekir. Yuzde 10000 derim ki OEM yani cihazla gelen urun anahtaridir yani UEFI/BIOS a gomulu SLIC tablolarindaki urun anahtaridir . Yenisinde kabul gormesi eskinden aktardiginizi sanmaniz durumu aslinda yeni cihazda da yuksek ihtimalle zaten Windows 10 varmis :) .

    Bunlari tespit eden ucretsiz programlar da vardir. Anakarta yani BIOS/UEFI ye gomulu Windows urun anahtari gorulur. O surum hangisi ise Home PRo filan Windows kurulum imaj dosyasinda gerekli sekilde otomatik algilanir urun anahtari dahi istemez. Ama tam kontrol istersen : Notepad e

    [Channel]
    Retail


    yazip ei.cfg olarak kayit edip sonra da bunu Windows 10 kurulum imaj dosyasinin icine eklenmesi kafidir. ISO duzenleyicilerle veya usb ye hazirlanmis ise RFUS en ideal tool dur . Sadece ei.cfg yi Source klasorun icine atilmasi kafi olacaktir.


    Bu halde kurulum yapilirsa bilgisayardaki gomulu urun anahtarina gore otomatik generic urun anahtari girilmesi ile istenen PRo surumlerine kurulumda secme imkani da yakalamis olursunuz .


    Uzunca yillardir UEFI li gelismis eski adiyla BIOS denilen anakartli sistemlerde gomulu Windows surumleri Windopws altinda kalici olarak ta guncellenebilmektedir.

    Yillar once alinmis UEFI li anakartta Windows 8 yuklu bir bilgisayarda Direk Windows 10 yukledim Home Surumu . Kurulum urun anahtari istemedi ama aktivasyon istedi ama anlasilan Single Language uzerine denk terfisi olmasi gerekiyormus Aktivasyon da yukselt dedim urun anahtari eslesti bulundu gibi birsey cikti Windows 10 Single LAnguage dedi. Halbuki Windows 10 idi . Yukselt dedim yukseltme ile aktivasyon da yapildi ve cihazin UEFI BIOS undak gomulu urun anahtari da artik Windows 10 ile guncellenmis oldu .


    Yani bu sekilde kontrol edin . Belki de Windows 10 Pro legal ucretsiz hakkiniz da olabilir...


    Obur turlu odemeyle illegal olan ama bireysel kullanimda simdilik birsey cikmayan yontemde ise Microsoft HEsabiniz la baglanarak urununuz cihazla Microsoft HEsabiniza yedeklenmesi . Ilerde Microsoft HEsabinizla format atilis o bilgisayara baglandigniz da Microsoft HEsabiniz dan yedek cagrilip aktive edilecektir. Bu sekildeki aktivasyonlar sadece tek bir cihaz icindir . Sanirim hesap uzerinden urun anahtari baska bir sisteme tasinamiyor veya eski bilgisayardaki aktivasyonu iptal ettirmek oyle yeni sistemde aynu urun anahtari denenmesi de gerekir.... Bir tur kutulu urun anahtari gibi ! Ama teyidi sart dogrulanmasi sart.


    Fazladan bilgi var :) .




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.