Şimdi Ara

Windows 10 LTSB & LTSC sürümü (Performans için) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
709
Cevap
45
Favori
154.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ege.. kullanıcısına yanıt

    AMD nin sürücüleri LTSB desteğine sahip değiller, bu yüzden LTSC sürümünü kurmak durumunda kaldım.

  • Suppordle kullanıcısına yanıt

    Ben LTSB versiyonda amd kullanıyorum, sorun yok.

  • LTSB ye sürücü çıkarmıyor ekran kartı tarafı yaklaşık 2 yıldır, belki daha önce çıkan ekran kartı varsa eski sürücü ile kullanılabilir.

  • LTSB'ye GeForce sürücüyü ben ne yaptıysam yükleyemedim!


    En yeni Windows güncellemesine kadar yükledim, olmadı. Runtimes, vs eksiklerin hepsini yükledim, olmadı. GeForce Experience ile indirdim, olmadı. İnternette önerilen GeForce v300küsür sürücülerden 4-5 versiyon indirdim (Game Ready/Studio), olmadı. (daha yeni v400küsürleri v1607 olduğu için vermiyor zaten!). NVCleanstall gibi bir kaç Tool denedim, nafile. Nvidia sürücü paketini extract edip içinden sürücü dosyalarını (.inf) Aygıt Yöneticisi'e gösterip yükleyemeyi denedim, kartı tanıdı, yüklemeye başladı fakat yine hata, vs, vs...


    Hepsinde yükleme başlıyor fakat ya "Windows Sürümüyle Uyumsuz" yada "Bir Hata Oldu" tarzı bir sonuçla hüsran oluyor.


    Kartım GF1080, denediğim LTSB' de orjinal ve tamamen standart, herhangi bir oynama yok.

    NVidia GeForce sürücüsü yükleyebilen, sorunsuz kullanabilen arkadaşlar nasıl bir yol izleyip becerdi?

    Acaba şansa sadece bazı kartlarmı yüklenebiliyor!?!





  • iot enterprise sürümü varken ltsb ve ltsc ile uğraşmanıza gerçekten hayret ediyorum

  • .BUTTERS STOTCH. kullanıcısına yanıt

    Fark ne ? neye uğrastik ? ne yorucu geldi mesela


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ltrg kullanıcısına yanıt

    farkın ne olduğunu görmek istiyorsan kur ve gör. ltsb ye driver var mı oyunlar destekliyor mu saçma sapan problemler ile boğuşuyorsunuz. iot enterprise hem işlem sayısı olarak en stabil hem de kurulumdan sonra kapladığı alan olarak boyutu en az olan sürüm

  • Ben zaten ltsc kullaniyorum dedigin driver sorunlari ilede hic karsilasmadim.Bir ara kurar denerim suanki ltsc de bi skntim yok gayet seri akici.Oyun oynamiyorum ben konsolcuyum diger turlu windows gereksiz uygulamalarinida sevmedigimden normal 10 yerine ltsc kurdum.Film izle chrome da gez kopyala yapıştır flash bellek isleri disinda laptobumu kullanmiyorum bile.Ama dedigin surumude merak ettim kurup denerim bi zaman.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ltrg -- 11 Aralık 2022; 12:24:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @MRT_


    Hocam merhaba. Elimde şöyle bir sistem var;


    FX-8300 - 4.3 Ghz Overclocklu, 2x4 8GB Dual Kit Ram, R9 270X GPU, 60GB SSD, 2TB WD Blue HDD ( Sıfır aldım oyunlar burada kurulu. Hız testleri muazzam 300MB'da yakın değer alıyorum )


    Bu sisteme hangi Windows 10 sürümünü önerirsin acaba? Bana bir çok forumda 1607 LTSB önerdiler özellikle de 14.393.0 yapı numaralı olanı. Bu sürüm en stabil olanıymış. Güncelleme yapmadan kullanın güncelleme yapınca bu da sapıtıyor falan dediler. Ben bu sürümü buldum NTLite ile Defender'i falan komple kaldırdım bir kaç gereksiz hizmeti de kapattım tamamen. Bununla format atıp deneyeceğim sistemi. Bundan önce LTSC 2021 kurdum ama performansını beğenmedim. Hem fps değerlerim düşüktü hem de anlamsız şekilde oyunlar da ağırlık vardı. Gayet akıcı şekilde oynadığım BF4 oyunun da multiplayer 64 kişilik haritada bile gram sorun yaşamazken 30 kişilik harita da bile oyun ağır çalışıyor. Yere bomba düştüğü zaman etrafı toz duman bastığı an fps yerlere düşüyor resmen. Bu sorunu ilk defa yaşadım daha önce yoktu çünkü. Bu yüzden 1607 LTSB'yi hazırladım bununla format atacağım. Sizin bu sisteme bir öneriniz var mı acaba? LTSB / LTSC harici önerileriniz varsa onlara da bakabilirim aslında. NTLite ile düzenleme yapmadan zaten genelde format atmıyorum sisteme. Mutlaka defender'i falan siliyorum. Önerilerinizi bekliyorum.





  • Arkadaşlar şu kadarını diyeyim. Birçok olumlu yorum okudum. 1607 LTSB, 1809 LTSC ve 2021 LTSC sürümlerini tek tek en ince ayrıntısına kadar test ettim. Hatta NTLite programı ile de biraz daha kırptım. Maksimum 40 işlem ile çalıştırmayı başardım. Sistemlerin üçünde de en ufak sorun yok çok hızlı çalışıyorlar normal kullanımda. Yani YouTube'ya gireyim normal işlerimi yapayım diyenler kullanabilir. Ama. Aması var. Oyun oynayan biriyseniz kesinlikle ama kesinlikle bu sürümleri önermiyorum. Sakın kurmayın. Oynadığım tüm oyunlar da test ettim. Verdiği performans rezalet. 22H2 Pro kullanıyordum o sürüm de yağ gibi akan oyunlar gitti yerine sürekli anlık takılan düşük FPS veren oyunlar geldi. Asla önermiyorum. Ben oyun oynamam internette gezerim müzik dinlerim falan diyorsanız kurun o konu da sorun yok. Ama oyun oynayan biriyseniz kesinlikle kurmayın. Her türlü aklınıza ne geliyorsa o şekilde test ettim bana mısın demiyor bu sistemler. HPET olayı var bilirsiniz illaki. BIOS'tan ve Windows'tan kapalı ve açık şekilde denedim hiç fark etmedi. Bu sistemler de oyunlar da çok kötü performans veriyor.


    Aklınızda olsun. 2 gündür uyumadım resmen sırf bu sürümleri test ettim. Oyun oynayan kişilere önermiyorum.





  • ByKayseriLi38 kullanıcısına yanıt

    Bu nasıldır hocam oyun için:


    Windows 10 LTSB & LTSC sürümü (Performans için)
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt

    Bu sisteme neden LTSC kurdunuz?

  • ByKayseriLi38 kullanıcısına yanıt

    Performanslı olması için hocam. Mümkün olan en yüksek hızı istiyorum Windows 10 LTSB & LTSC sürümü (Performans için) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt

    NTLite ile 1 saatte kendine özel sistem hazırlarsın bu arada.

  • ByKayseriLi38 kullanıcısına yanıt

    bildiğiniz bir rehber var mı?

  • fatihdemirbal kullanıcısına yanıt

    https://ognitorenks.com.tr/2022/03/ntlite-ile-windows-10-performans-sistem-hazirlama.html


    Bu var. Güvenilir arkadaş. Sürekli konuştuğum kişi bu arada discord'dan. İşi bilen birisi. Bir de tnctr diye bir site var orada da çok var bu paylaşımlar biraz araştır bulursun. Çok zor değil bu işler.

  • ByKayseriLi38 kullanıcısına yanıt

    teşekkürler, inceliyorum.

  • ByKayseriLi38 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Ben biraz sürüm olarak eskide kaldım Windows 1909 (18363.1734) kullanıyorum. Sizin gibi NTLite ve MSMGTool ile zamanında bir ISO oluşturup yıllarca onu kullanmıştım. Eskiden CB, CBB gibi kavramlar vardı, SAC oldu değişti. Stabil olarak CBB veya SAC olanları tercih ederdik diye hatırlıyorum (SAC olanda Targeted olanlar hariç).


    Şimdi artık sürüm yükseltmem lazım da bir türlü hangi sürüm ve yapı numarasına geçeceğime karar veremiyorum. Oyun + günlük kullanıcıyım. LTSB ve LTSC'lere bakmayayım mı o zaman hiç? Stabil sürüm arıyorum.


    Bu SAC ve GAC var (General Availability Channel) mesela bunlardan hangisi stabil oluyor? GAC'i ilk kez görüyorum.


    20H2 iyi deniyor, baktım 20H2'de hepsi SAC kanalında gözüküyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 10 Nisan 2023; 1:31:23 >
  • pc ye format atacağım. genelde internete giriyorum ve çok nadir arada sırada mortal kombat, pes gibi oyunlar da oynarım. windows 10 un hangi sürümünü yüklememi önerirsiniz? özellikler aşağıdaki gibi:


    Windows 10 LTSB & LTSC sürümü (Performans için)
  • .BUTTERS STOTCH. kullanıcısına yanıt

    normal windows 10 pro ya kurduğum tüm programları dediğiniz sürüme kurabilir miyim?

  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.