Şimdi Ara

Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (1835. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.568
Cevap
622
Favori
1.761.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18331834183518361837
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NexusElite

    Valla al benden de o kadar hocam yani sevinsem mi üzülsem mi bilemedim yemin olsun. Bir aralar 2-3 Win10 sürümü yükledim şahaneydi şimdi ise perişan. Eski PC olduğu için Win10 daha verimli çalışıyordu ne yaptılarsa artık eskisi gibi çalışmıyor.İlk yüklediğim zamanlarda FPS artışı vardı şimdi ise düşüşü var. Win7 mi kursam 8.1 mi kararsızım şu ararlar. 50 GB'lik sistem arşivi yaptım deneye deneye bulucam artık.
    Hocam 8.1 kurdum Steam falan saçma sapan hatalar veriyor. 7 En iyisi herhalde veya LTSB kurayım geçeyim diyorum
  • Kullandığım bazı bilgisayarların 1809,1903 fark etmeden hesap makinesi, resim görüntüleyici gibi bazı uygulamaları patladı, çalışmıyor. Başkalarına da olmuş. Başından beri yeni nesil uygulamalar adam olmadı ve olmayacak. Yüklü olan bir uygulama dosyası falan silinmediğine göre nasıl çalışmaz anlamıyorum ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 1 Mayıs 2019; 19:22:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Want to

    Hocam 8.1 kurdum Steam falan saçma sapan hatalar veriyor. 7 En iyisi herhalde veya LTSB kurayım geçeyim diyorum

    Alıntıları Göster
    ltsb de uygulama nasıl yuklenıyor, mesela netflix felan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    işin zor Allah kolaylık versin
    Komik evladım hala boş yapıyor. Harbi cahilsin daha yazılanı okuyup anlayamıyorsun boş boş konuşuyorsun. Blokluyorum seni geri kafalı bir cahille uğraşamam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Want to kullanıcısına yanıt
    Hocam 2015 LTSB bulursan denemeni tavsiye ederim. 3 farklı LTSB denedim en verimlisi o geldi bana belki sende de aynı şekilde sonuç verir.
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Yüklenmiyor diye biliyorum Mağaza olmadığı için zaten LTSB'nin olayı o mağaza ve gereksiz uygulamalardan arındırılmış olması. Dediğim gibi yüklenmiyor diye biliyorum fakat ince ayarlar olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender

    ltsb de uygulama nasıl yuklenıyor, mesela netflix felan

    Alıntıları Göster
    Merhaba,

    Mağazayı yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki form sitesinde ayrıntılar var. Oradan dosyaları indirip kurabilirsiniz. Ben Netflix ' i mağazadan indirip kurdum o şekilde kullanıyorum. Mağazadan indirilen Netflix uygulamasının Web Browser eklentilerine göre üstünlükleri var.
    http://virtualcustoms.net/showthread.php/72904-Install-Microsoft-Store-and-Apps-on-Windows-10-LTSB-2016?highlight=Store+Apps+LTSB

    Not: Sorun yaşarsan bana bildir yardımcı olmaya çalışırım.

    sağlıcakla




  • Yükseltme ile 1903'e geçtim. Bilgisayarı kapatıp açtığımda klavye ve mouse açık olmalarına rağmen çalışmadı. Usb bağlantılarını kasadan söküp taktım anca öyle düzeldi. Bu sorunu başka yaşayan var mı?
  • the-punisher kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bendede mevcut win10 home 1809 kullanıyorum daha önceki sürümlerdede vardı,genelde klavye bağlantısında oluyordu geçen maus yaptı her zaman olmuyor arada bir yapıyor genel olarak memnunum anladığım her güncellemeden sonra yeni format atıyorum sorun daha az yaşıyorum,bazı arkadaşlar win7,win8.1 demişler bende dönmüştüm lakin win 10 dan sonra onlar bana hikaye gibi,windows 10 temiz kurulum daha az sıkıntı çıkarıyor.
  • the-punisher kullanıcısına yanıt
    Tüm çevre birimlerinin bağlantısı kesilmeden 19h1 yüklenmiyor cihaz hazır değil uyarısı vererek, ms'in disk harflendirme karmaşasına bulduğu bir çözüm bu. Çokça eleştirildiği için Yüklemeyi engellememek için pre-install kısmına tüm çevre birimlerinin bağlantısını kesecek bir script atmış olabilirler.

    Wim/esd dosyasının sürüm kodunu paylsşırsanız bir göz atalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 28 Nisan 2019; 21:4:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NexusElite

    Valla al benden de o kadar hocam yani sevinsem mi üzülsem mi bilemedim yemin olsun. Bir aralar 2-3 Win10 sürümü yükledim şahaneydi şimdi ise perişan. Eski PC olduğu için Win10 daha verimli çalışıyordu ne yaptılarsa artık eskisi gibi çalışmıyor.İlk yüklediğim zamanlarda FPS artışı vardı şimdi ise düşüşü var. Win7 mi kursam 8.1 mi kararsızım şu ararlar. 50 GB'lik sistem arşivi yaptım deneye deneye bulucam artık.
    Merhaba,

    Win 10 sisteminizde yazılımsal olarak Meltdown ve Spectre yüklenmiş olabilir. Bu sistemi oldukça yavaşlatıyor ama güvenliği sağlıyor. Aşağıdaki adreste küçük bir program var indirip çalıştırın, sisteminizde Meltdown ve Spectre yüklü olup olamadığını ve sisteminizin performansını görebilirsiniz.
    İsterseniz Meltdown ve Spectre kaldırıp sistem performansını kontrol edebilirsiniz.
    https://www.grc.com/inspectre.htm

    sağlıcakla




  • Dostum o bahsettiğin şeyin ne olduğunu bilmiyorum o yüzden bir şey diyemem ama tekrar kapatıp açınca bir sorun olmadı. Zaten yakın bi zamanda temiz kurulum yapacağım, o zaman tamamen çözülür diye düşünüyorum.
  • EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam temiz kurulum şart, en iyisi o. 1809 sürümünden geçtim ben de yükseltme ile ama daha önce hiç olmamıştı bende bu.
  • ring R kullanıcısına yanıt
    Hocam slower yazıyor ve sadece meltdown enable disable yapılabiliyor onu da yapıyorum ama kapanmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NexusElite

    Hocam slower yazıyor ve sadece meltdown enable disable yapılabiliyor onu da yapıyorum ama kapanmıyor
    Merhaba,

    Program sadece iptal edebileceklerini gösteriyor " Disable " diye. Göstermediği ya size yüklenmemiş ya da sistem kaldırılmasına izin vermiyordur : Donanımsal olarak yüklenmiştir ve kaldıramazsınız. Aşağıdaki bağlantıda açıklaması varhttps://www.grc.com/inspectre.htm

    Kaldırmak istediğiniz varsa programı (InSpectre.exe dosyasını) sağ kilik yapıp Yönetici olarak çalıştırmalısınız, ancak ondan sonra "Disable " çalışır. Disable yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Programı yeniden başlattığınızda sonucun değiştiğini görebilirsiniz. Fikrinizi değiştirip yeniden korumanın devam etmesini isterseniz programı çalıtırıp by sefer disable yaptığınızı enable yapın.(Tabi yine yönetici olarak çalıştıracaksınız)

    sağlıcakla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ring -- 28 Nisan 2019; 21:5:22 >




  • ring R kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam dediklerinizi yaptım oldum çok sağolun
  • Arkadaşlar son birkaç sayfa kurcaladım ama bulamadım, sorulmuşsa affola. Bir mayısta 1803 2018-10 güncellemesi yüklenmiş. Bilgisayar önceden 10 saniyede açılırken şuan neredeyse 30 saniye bekliyorum ve fan sürekli çalışıyor, ayrıca oyunlarda fps düşüşü de var. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
  • KB4495667 güncelleme geldi

    3 Mayıs 2019 - KB4495667 (İşletim Sistemi Build 17763.475)

    İyileştirmeler ve düzeltmeler

    Bu güncelleme kalite iyileştirmeleri içerir. Anahtar değişiklikler:

    Yükleyiciyi Microsoft Edge'de indirdikten sonra yerleşik Yönetici hesabının Microsoft Office kurulumunu çalıştırmasına izin verir.
    Internet Explorer Otomasyonu'nun bazı durumlarda başarısız olmasına neden olan bir sorunu giderir.
    Uygulama Protokolü işleyicileri için Özel URI Planlarının, Internet Explorer'da yerel intranet ve güvenilen siteler için ilgili uygulamaya başlamasını engelleyebilecek bir sorunu giderir.
    Dolaşan AppData klasörü için klasör yeniden yönlendirmesini bir ağ yoluna ayarladığınızda belirli uygulamaların başlatılmasını engelleyen bir sorunu giderir.
    Gdi32full.dll dosyasında bir uygulamanın yanıt vermemesine neden olan bir sorunu giderir .
    Alt pencereleri olan pencerelerde gezinirken, kullanıcı arayüzünün birkaç saniye boyunca yanıt vermemesine neden olabilecek bir sorunu giderir.
    Yeniden başlattıktan sonra dokunmatik ekranın çalışmasının durmasına neden olabilecek bir sorunu giderir.
    Yeni Japon Era karakterlerini desteklemek için dokunmatik klavyeyi etkinleştirir. Daha fazla bilgi için, bkz. KB4469068 .
    Japon Dönemi için başlangıç ​​tarihi ayın ilk günü olmadığında ShellExperienceHost.exe dosyasının çalışmamasına neden olan bir sorunu giderir . Daha fazla bilgi için, bkz. KB4469068 .
    CALDATETIME yapısının dörtten fazla Japonca Silme işlemesini engelleyen bir sorunu giderir . Daha fazla bilgi için, bkz. KB4469068 .
    Yeni Japon Çağını desteklemek için NLS kayıt defterini günceller. Daha fazla bilgi için, bkz. KB4469068 .
    DateTimePicker’ın Japonca tarih biçiminde tarihi yanlış görüntülemesine neden olan bir sorunu giderir. Daha fazla bilgi için, bkz. KB4469068 .
    Tarih ve Saat Ayarları kontrolünün eski Silgiyi önbelleğe almasına neden olan ve yeni Japon Çağına girdiğinde kontrolün yenilenmesini önleyen bir sorunu giderir. Daha fazla bilgi için, bkz. KB4469068 .
    Yeni Japon Çağını desteklemek için yazı tiplerini günceller. Daha fazla bilgi için, bkz. KB4469068 .
    Giriş yöntemi düzenleyicisinin (IME) yeni Japon Era karakterini desteklemesini önleyen bir sorunu ele alır. Daha fazla bilgi için, bkz. KB4469068 .
    Saat ve Takvim çıkış kontrolünün, haftanın gününü yeni Japon Çağının ayındaki bir tarihle yanlış eşleştirilmesini görüntülemesine neden olan bir sorunu giderir. Daha fazla bilgi için, bkz. KB4469068 .
    Japonca Çağındaki yeni yazı tipleri için alternatif yazı tipleri ekler. Daha fazla bilgi için, bkz. KB4469068 .
    Yeni Japon Era karakterlerini desteklemek için Konuşmaya Metin (TTS) işlevselliğini sağlar. Daha fazla bilgi için, bkz. KB4469068 .
    Configuration Manager tarafından yönetilen mevcut cihazların, herhangi bir kullanıcı etkileşimi olmadan Co-management kullanarak Microsoft Intune'a kaydedilmesine izin verir. Etkin bir kullanıcının oturum açmasını gerektirmez ve Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama (MFA) istemleri yoktur. Bu güncelleme aynı zamanda Ortak Yönetilen mobil cihaz yönetimi (MDM) kaydının, cihazın Hybrid Azure Active Directory'ye (AADJ) katılması etkin olduğunda, aldığı cihazın kimlik bilgilerini kullanmasını sağlar.
    Bir PC bulut yönetimi hizmeti kullanırken, işletme PC'leri gibi yönetilen cihazlardan ayrıntılı sorun giderme ve tanılama günlüklerine erişimi iyileştirir. PC bulut yönetimi hizmetleri, Microsoft Intune veya Windows için diğer Mobil Cihaz Yönetimi (MDM) sağlayıcılarını içerir.
    Kullanıcının hesabı devre dışı bıraktıktan sonra akıllı kart kullanarak bir hesapta oturum açmaya devam etmesine izin verebilecek bir sorunu giderir.
    Kerberos'u Windows Hello for Business (WHfB) kimlik bilgileriyle kullanırken kurumsal kaynaklara erişimi engelleyen bir sorunu giderir. Bu, kullanıcıların kimlik bilgilerini sağlamak için birden fazla bilgi istemesine neden olur.
    Bir PostScript yazıcısının yanlış yazı tipini kullanmasına neden olan bir sorunu giderir.
    Basit Dizin Erişimi Protokolü (LDAP) istemcisi uygulamalarının, birden çok bağlantı üzerinden birçok LDAP sorgusu istendiğinde en az 30 saniye boyunca yanıt vermemesine neden olan bir sorunu giderir. Bu wldap32.dll bir yarış durumu nedeniyle oluşur . Bu güncelleştirmeyi, wldap32.dll'yi çağıran LDAP istemcisine kurmanız gerekir .
    İşletim sistemini (OS) yükselttikten sonra gezici profil kullanıcısının özelleştirilmiş Başlat menüsü ayarlarını kaybetmesine neden olan bir sorunu giderir . Bu güncelleştirmeyi yükledikten sonra yöneticiler , dolaşımdaki kullanıcı profilleri (RUP) için KB4493782'de açıklanan UseProfilePathMinorExtensionVersion kayıt defteri ayarını etkinleştirmelidir . Bu anahtar, yükseltilmiş bir işletim sistemi için yeni bir RUP oluşturmanıza olanak tanır ve özel bir Başlat menüsünün kaybolmasını önler . RUP yerel olarak depolanmalı ve özelliği etkinleştirmek için cihazı yeniden başlatmalısınız.
    Dağıtımdaki Uzak Masaüstü Oturum Ana Bilgisayarı (RDSH) sunucularına bağlantı isteklerinin başarısız olmasına neden olan bir sorunu giderir. Bu sorun, Bağlantı Aracısı'ndaki bir kilitlenme nedeniyle oluşur.
    Küme Kimlik Bilgileri sıfırlandığında Küme Aware Güncellemesi'nin düğümleri yeniden başlatmasını engelleyebilecek bir sorunu giderir. Küme Aware Güncellemesi, bir güncelleme yükledikten sonra düğümleri yeniden başlatmalıdır. Hata şudur:
    "" NODENAME "başlatılamadı: ((ClusterUpdateException)" NODENAME "başlatılamadı: (Win32Exception) Kullanıcı adı veya şifre yanlış.”

    Önbelleğe alınmış oturum açmanın etkin olduğu sistemlerde LSASS.exe'de aşamalı bellek sızıntısını giderir . Bu sorun temel olarak web sunucuları gibi birçok etkileşimli oturum açma isteğini işleyen sunucuları etkiler.
    Basit Dizin Erişim Protokolü (LDAP) sorgusunun yanlış sonuç vermesine neden olabilecek bir sorunu giderir. Bu, bir filtre maddesi Büyük Tamsayı türünde bir sözdizimine sahip bir nitelik içeriyorsa ve filtre LDAP_MATCHING_RULE_BIT_AND kuralını kullanıyorsa oluşur . Örneğin, “msExchRoleAssignmentFlags: 1.2.840.113556.1.4.803: = 51539607552” gibi basit bir filtre, gerektiğinde eşleşme getirmeyebilir.

    Print Workflow Uygulamalarının İşaretle ve Yazdır için başlatılmasını engelleyen bir sorunu giderir.

    Kullanıcı arabirimi iş parçacığı çok meşgul olduğunda Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamalarının klavye girişi almalarını engelleyebilecek bir sorunu giderir. Bu sorun, UWP uygulamasında yerleşik bir WebView denetimi bulunduğunda ortaya çıkar.

    Daha önce güncellemeler yüklediyseniz, yalnızca bu pakette bulunan yeni düzeltmeler cihazınıza indirilir ve yüklenir.

    Windows Güncelleme İyileştirmeleri

    Microsoft, güvenilirliği artırmak için doğrudan Windows Update istemcisine bir güncelleştirme yayımladı. Enterprise ve Pro sürümleri de dahil olmak üzere Windows Update'den otomatik olarak güncelleme alacak şekilde yapılandırılmış Windows 10 çalıştıran herhangi bir cihaz, cihaz uyumluluğu ve Windows için Kurumsal erteleme politikası temelinde en son Windows 10 özellik güncellemesi sunulacak. Bu, uzun süreli hizmet yayınları için geçerli değildir.

    Bu güncellemede bilinen sorunlar
    semptom Geçici çözüm
    Bu güncelleştirmeyi yükledikten sonra, Değişken Pencere Uzantısı kullanmak üzere yapılandırılmış bir Windows Dağıtım Hizmetleri (WDS) sunucusundan bir aygıtı başlatmak için Önyükleme Öncesi Yürütme Ortamı'nı (PXE) kullanma sorunları olabilir. Bu, görüntüyü indirirken WDS sunucusuna bağlantının zamanından önce sonlandırılmasına neden olabilir. Bu sorun Değişken Pencere Uzantısı kullanmayan istemcileri veya cihazları etkilemez.
    Sorunu azaltmak için, aşağıdaki seçeneklerden birini kullanarak WDS sunucusundaki Değişken Pencere Uzantısını devre dışı bırakın:

    Seçenek 1:
    Bir Yönetici Komut istemi açın ve aşağıdakini yazın:

    Wdsutil / Set-TransportServer / EnableTftpVariableWindowExtension: Hayır

    Seçenek 2:
    Windows Dağıtım Hizmetleri Kullanıcı Arayüzünü kullanın.

    Windows Yönetim Araçları'ndan Windows Dağıtım Hizmetleri'ni açın.
    Sunucular'ı genişletin ve bir WDS sunucusunu sağ tıklatın.
    Özelliklerini açın ve TFTP sekmesindeki Değişken Pencere Uzantısını Etkinleştir kutusunu temizleyin .
    Seçenek 3:
    Aşağıdaki kayıt defteri değerini 0 olarak ayarlayın:

    “HKLM \ System \ CurrentControlSet \ Services \ WDSServer Sağlayıcıları \ \ WDSTFTP \ EnableVariableWindowExtension”.

    Değişken Pencere Uzantısını devre dışı bıraktıktan sonra WDSServer hizmetini yeniden başlatın.

    Microsoft bir çözüm üzerinde çalışıyor ve yaklaşan bir sürümde güncelleme sağlayacak.

    Küme Paylaşılan Birimi'ndeki (CSV) dosyalarda veya klasörlerde gerçekleştirdiğiniz yeniden adlandırma gibi bazı işlemler “STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)” hatasıyla başarısız olabilir. Bu, işlemi CSV sahibi düğümünde, yönetici ayrıcalığına sahip olmayan bir işlemden gerçekleştirdiğinizde gerçekleşir.
    Aşağıdakilerden birini yapın:

    İşlemi yönetici ayrıcalığına sahip bir işlemden gerçekleştirin.
    İşlemi CSV mülkiyeti olmayan bir düğümden gerçekleştirin.
    Microsoft bir çözüm üzerinde çalışıyor ve yaklaşan bir sürümde güncelleme sağlayacak.
    Microsoft ve ArcaBit, ArcaBit antivirüs yazılımı yüklü olan cihazlarda, bu güncelleştirmeyi yükledikten sonra yeniden başlatıldığında sistemin yanıt vermemesine neden olabilecek bir sorun belirledi.
    Microsoft, ArcaBit virüsten koruma yazılımı yüklüyse, aygıtların bu güncelleştirmeyi almasını geçici olarak engelledi.

    ArcaBit, bu sorunu giderecek bir güncelleme yayınladı. Daha fazla bilgi için Arcabit destek makalesine bakın.
    İletim Denetimi Protokolü (TCP) üzerinden birincil ve ikincil DNS sunucuları arasında bölge aktarımı bu güncellemenin yüklenmesinden sonra başarısız olabilir. Microsoft bir çözüm üzerinde çalışıyor ve yaklaşan bir sürümde güncelleme sağlayacak.
    Microsoft Edge veya diğer Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamalarından yazdırmaya çalışırken, "Yazıcınızda beklenmeyen bir yapılandırma sorunu yaşandı. 0x80070007e."
    Belgelerinizi yazdırmak için Internet Explorer gibi başka bir tarayıcı kullanabilirsiniz.

    Microsoft bir çözüm üzerinde çalışıyor ve yaklaşan bir sürümde güncelleme sağlayacak.

    KB4493509 yüklendikten sonra , bazı Asya dili paketleri yüklü olan cihazlar "0x800f0982 - PSFX_E_MATCHING_COMPONENT_NOT_FOUND" hatası alabilir.
    Son eklenen dil paketlerini kaldırın ve yeniden yükleyin. Talimatlar için bkz. " Windows 10'da giriş ve ekran dili ayarlarını yönetme ".
    Güncellemeleri Denetle'yi seçin ve Nisan 2019 Toplu Güncelleştirmesini yükleyin. Talimatlar için bkz. " Windows 10 Güncellemesi ".
    Not Dil paketini yeniden yüklemek sorunu gidermezse, bilgisayarınızı aşağıdaki gibi sıfırlayın:

    Ayarlar uygulaması> Kurtarma seçeneğine gidin .
    Bu PC kurtarma işlemini sıfırla seçeneğinin altında Başlayın'ı seçin .
    Dosyalarımı Sakla'yı seçin .
    Microsoft bir çözüm üzerinde çalışıyor ve yaklaşan bir sürümde güncelleme sağlayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Mayıs 2019; 18:8:7 >




  • Beklenen mayıs güncellemesi değil sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desarj45

    Beklenen mayıs güncellemesi değil sanırım.
    Her ayın 2. Salı günü güncelleme geliyor
    Yani beklenen güncelleme 14 Mayısta gelir...
  • 
Sayfa: önceki 18331834183518361837
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.