Şimdi Ara

Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (1870. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: 35ultrAslan , bekir3548 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41.575
Cevap
621
Favori
1.763.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18681869187018711872
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MErhaba arkadaşlar windows 10 1903 versiyonunu yükledikten sonra bir türlü hotmail açılmıyor. Hata 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED). dns sürekli değiştirdim işe yaramadı nasıl açabiliirim amillerimi?
  • - Telemtry altyapısının kayıt defterinden, yerel grup ilkesinden ve hizmetlerden kapatılması ( ek olarak program yardımıda alıyorum)
    - Windows Defenderin bulut tabanlı tarama, oto örnek gönderimi, exploit taraması gibi ayarlarının kapatılması ve yerel grup ilkesi ayarlarının yapılması
    - Hizmetlerden kullanmadığım hizmetlerin kapatılması ( 60'tan fazla hizmet var kapattığım)

    Bu üçü için neleri/nasıl yaptığınızı yazabilir misiniz zahmet olmazsa?Bir de Hangi hizmetleri kapatıyorsunuz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    - Telemetry Kapatmak için alttaki 3 konuyu kaynak alabilirsiniz. Her üç konudaki ayarları birebir yaparsanız telemetryden (genel olarak) kurtulmuş olursunuz. 3 kaynakta güvenilir ve bilgili arkadaşlar tarafından hazırlanmış ve ayrıntılı şekilde anlatılmıştır.

    https://www.sordum.net/21556/windows-10-un-sizi-gozetlemesini-engelleyin/
    https://www.tnctr.com/topic/602685-windows-10-debloater-telemetry-ve-bloatware-ayar%C4%B1/
    https://www.tnctr.com/topic/563066-windows-10-telemetry-ve-smartscreen-devre-d%C4%B1%C5%9F%C4%B1-b%C4%B1rakmak/

    - Windows Defender için; Defenderi açın, Virüs ve Tehdit Koruması sekmesine gelin. Virüs ve Tehdit Koruması Ayarları altından Ayarları Yönet sekmesini açın. Gerçek Zamanlı Koruma hariç diğerlerini kapatın. Uygulama ve Tarayıcı Koruması sekmesini açın. SmartScreen ile alakalı 3 özelliğide kapalı konuma getirin. Aynı sayfanın alt kısmında Exploit Protection Ayarları var. Orayı açın. Sistem Ayarları sekmesi altındaki tüm özellikleri kapalı konuma getirin.

    - Windows Defender belirli zamanlardaki otomatik taramayı engellemek için; Görev Zamanlayıcısını açın. Görev Zamanlayıcı Kitaplığı sekmesini genişletin (solundaki ok işaretini tıklayın). Açılan menüden Microsoft'u genişletin. Açılan menüden Windows sekmesini genişletin. Açılan menüden Windows Defender klasörünü tıklayın, sağda menü açılacak. Durum kısmında Hazır yazan 4 tane seçenek göreceksiniz.

    Hepsine tek tek sağ tık yapıp özellikler kısmına girin. Genel sekmesi altından En Yüksek Ayrıcalıklarla Çalıştır sekmesinin işaretini kaldırın. Aynı sayfanın üst kısmında sağa doğru bakarsanız Koşullar sekmesini göreceksiniz. O sekmeye geçiş yapın. Bu sekmede Görevi Yalnızca Bilgisayar AC Gücündeyse Başlat bölümünün işaretini kaldırın. Hazır yazan 4 bölüm içinde bu işlemi sırası ile yapın. Daha sonra Hazır yazan özelliklere sağ tık yapıp Devre Dışı yapın. Sonra sistemi yeniden başlatın.

    - Aygıt Yöneticisini açın. Sistem Aygıtları sekmesini genişletin. Yüksek Duyarlıklı Süre Ölçer yazanı sağ tıklayıp Devre Dışı yapın.

    - Kapatılabilecek Hizmetler: Bu kısmı kendi kullanımınıza göre ayarlayın. Ben kullanmadığım herşeyi kapattım. Masaüstü bilgisayar kullandığım için Kablosuz özelliklerini, yazıcı kullanmadığım için yazıcı özelliklerini falan kapatıyorum. Bunlara dikkat ederek kendi kullanımınıza göre bazıları açık bırakabilirsiniz.


    Resimler Yüklenirken Sürekli Hata Oluştuğu İçin Direkt Link Paylaştım.

    Kapatılacak Hizmetlerin Görsel Listesi:


    1 -https://hizliresim.com/1ppnr1

    2 -https://hizliresim.com/Ydd5Wa

    3 -https://hizliresim.com/QPPgZA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 23 Ağustos 2019; 1:10:5 >




  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Zahmet oldu. Vaktinizi aldım.
  • Windows Defender şu an da en iyi koruma sağlayan antivirüs tür.
  • Bende yükledim ama kapatıp çıktığım halde bir müddet sonra kendiliğinden tekrar açılıyor.Yüklemek için biraz daha zaman lazım.
  • İlginçmiş. Ben sorun yaşamıyorum.
  • Merhaba windows 10 sıfırlama yaparsam microsoft magazası ve xbox uygulaması yeniden yüklenir mi? Bir şekilde bunları devre dışı bırakmışım çalışmıyorlar ne yaptıysam olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jedi_masterr

    Merhaba windows 10 sıfırlama yaparsam microsoft magazası ve xbox uygulaması yeniden yüklenir mi? Bir şekilde bunları devre dışı bırakmışım çalışmıyorlar ne yaptıysam olmadı.
    sıfırlamak yerine sıfırdan kurulum yapsan daha sağlıklı bir sistem kurmuş olursun.

    ccleaner yükleyip, sadece gereksiz uygulamaları kaldırıp, programı tekrar kaldırabilirsin. ben genelde öyle yapıyorum. anasayfada da bir program vardı.

    veya ben şu videodakileri yapıyorum ekstradan, sen de izleyerek yapabilirsin..
    https://www.youtube.com/watch?v=JbzhnFjHHgE




  • Yeni format attım ama sorunlarım pek de düzeldi denemez.

    Sistem gerçekten çok gereksiz yere kasıyor, anlamıyorum. Chrome da bile çok resimli bir sayfaya girdiğimde (resimleri çok bol bir alışveriş sayfası diyelim) kasıyor. Yine Chrome da bir sekme açacakken kastı demin. Netflix de dizi izlerken kastığını gördüm. Sorun ne olabilir?

    8 GB RAM DDR3
    SSD
    i5 2410M
    HD Graphics 3000 + Nvidia GT540M

    Olağanüsü bir sitemim yok, 8 yıllık bilgisayar ama Chrome da kasacak kadar da kötü bir sistem değil. Bir yerde bir yanlışlık var gerçekten.
  • 1903de vlc player ile indirdiğim bir filmi seyrediyorum, film bitip vlc'yi kapatınca her şey yavaşlıyor, restart yapınca düzeliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahferer

    1903de vlc player ile indirdiğim bir filmi seyrediyorum, film bitip vlc'yi kapatınca her şey yavaşlıyor, restart yapınca düzeliyor
    K lite mega codec pack kullan, onun medis playeri de var. Özel kurulum yapıp tik i isaretlersen kuruyor. Dene istersen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin termal macunun yenilenmesi gerekebilir. İçinin de temizlenmesi gerekiyor.
    Ssd de sıkıntı varsa sistem tekleyebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • win 7 kıymetini bilemedik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahferer

    1903de vlc player ile indirdiğim bir filmi seyrediyorum, film bitip vlc'yi kapatınca her şey yavaşlıyor, restart yapınca düzeliyor
    Ben kendi oynatıcısı ile izliyorum altyazı desteği de çok güzel, neden başka bir program kullanıyorsunuz ki? Ne kadar sade kullanırsanız o kadar stabil kalır sisteminiz.
  • Çünkü HDMI ile TV'ye bağlayıp 3D SBS film de seyrediyorum..
    Ayrıca IPTV m3u playlistleri VLC'de Windows Media Player'a göre daha akıcı oynuyor, listeden kanal seçimi daha pratik..
    Açık kaynak kodlu olduğundan güvenilirdir, neticede xp kadar eski bir uygulama..
    Daha bir kaç sebep daha var..
    Ayrıca windows'da olmayan bir çok pratik 3.parti uygulama kullanmak benim için gerekli..
    Örneğin internet up/down hızını anlık görmek isterim, networx..
    İş gereği bazen Libre Office..
    Zaman kullanımı özellikle işimde önemli olduğu için ekranda her ekranda üstte saat görmek isterim, ClassicDesktopClock..
    Sınırsız clipboard için CopyQ..
    Örnekler arttırılabilir..
    Windows1903'de organ nakli uyumsuzluğu gibi bir 3.parti uygulama uyumsuzluğu olduğu aşikâr.. Kullanmamamız/sıkıntı yaşamamız için bir şeyler yapmışlar.. 1803'de sorun yoktu.. 1809 ile hafif hafif başladı, 1903'de pik yaptı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahferer -- 25 Ağustos 2019; 20:26:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Microsoft u dava edebilirmiyik? Bu zorunlu ve sorunlu güncellemeleri izinsiz pcye yükledikleri için? Pc sürekli parola ekranı gelmeden kendini yeniden başlatıyor onarım işlemi de yapılamıyor. Verilerim gitti. Şuan sıfırlama işlemi yapıyorum düzelecek mi bakalım.. Düzelsin win7 ye dönüş yapacağım win 10 ile ilgili geçen bu sorunun haberi yapılmıştı dikkate almadım.. Bir daha tövbe.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 25 Ağustos 2019; 20:16:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RElS kullanıcısına yanıt
    Aslında ilçe tüketici hakem heyetine başvurulabilir. Ücretsiz nasıl olsa..

    İl ve ilçe tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurularda, 5 bin 650 Türk Lirası’nın altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetleri, büyükşehir statüsünde olan illerde 5 bin 650 Türk Lirası ile 8 bin 480 Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri, büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde 8 bin 480 Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri, büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerde 5 bin 650 Türk Lirası ile 8 bin 480 Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri, parasal sınırlar bazında görevlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar neden 1903 sürüme yükseltmek istediğimde cihazınınız henüz hazır değil uyarısı alıyorum. Microsoftun sitesinden güncelleştirmeyi çektim ama son anda hata verdi kuramadım. Game pass Ultimate aldım ama oyunları yükleyemiyorum. Yardım lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, Windows 10 son güncellemeden sonra bildirim sorunu yaşamaya başladım. Mesela Discord uygulamasından hiçbir şekilde bildirim alamıyorum. Önceden mesela arama falan yapıldığında bildirim gelir ve arama sesi falan da çıkardı. Şimdi hiçbiri yok. Bildirimle ilgili windows ayarlardan hiçbir şeyi değiştirmedim. bir kaç çözüm aradım internette ve fakat hiçbirisi işe yaramadı. Sırf bu sorun için format atmakta istemiyorum. Varmı bildiğiniz bir çözüm?
  • 
Sayfa: önceki 18681869187018711872
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.