Şimdi Ara

Windows 10 sorunları kendisi tespit edip düzeltecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Artık windows updateye ne yapsam engelleyemiyorum. Windows updateyi direk cmd den sildim. Tekrar yüklenmiş. Kota sınırlı seçeneğini de işaretlemiştim. Bir halta da yarasa bali . Güncellemeden beri bariz yavaşladı bilgisayar.

  • Ne tür cihazlar kullanıyor ve nasıl sorunlar yaşıyorsunuz anlamıyorum. Windows 10 güncellemelerini hemen yüklerim, hatta insider olarak kayıt olduğum için güncellemeleri önceden alırım. Son güncelleme de dahil olmak üzere bir kere bile sorun yaşamadım. Update'i kapatmaya çalışan pc kullanıcıları var. Kullandığı herhangi bir cihaza firmware update geldiğinde mutlu olan biri olarak insanın kullandığı işletim sisteminin güncellemelerini almak istememesi için nasıl bir kafa yapısı içinde olduğunu anamaya çalışıyorum.

  • Gölge etmesin yeter... Bugün yine saçma bir şey yaptı kendi kendine düzeltene kadar....

  • Sorun tespit edilirken bir sorun tespit edildi!!

  • "Windows Update" gibi sistem güvenlik güncellemelerini otomatik yapan bir Linux versiyonu bulsam Linux a geçeceğim !
    abiler, ablalar bu özelliği olan bir linux versiyonu varmı bildiğiniz ?

    varsa adres linki lütfen !
  • Aman windows, bırak dağınık kalsın....

  • Bu mudur beklenen güncelleme. Bu gün güncellemelere bakarken yüklemeye başladığını gördüm, nasıl engellenir, ya da yüklesem mi ,son güncellemeden sonra kernel power 41 ve 142 hatası verip duruyordu, düzelir mi iyice mi bozulur ne yapsam.
    https://support.microsoft.com/en-ca/help/4462933/windows-10-update-kb4462933



    Bu güncellemeden sonra wi-fi bağlantısı sürekli kopmaya başladı. Bunu da sildim, şu an wi-fi bağlantısın da sorun yok ama kapanma sorunu devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proteo -- 25 Ekim 2018; 13:33:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaz1903

    Ne tür cihazlar kullanıyor ve nasıl sorunlar yaşıyorsunuz anlamıyorum. Windows 10 güncellemelerini hemen yüklerim, hatta insider olarak kayıt olduğum için güncellemeleri önceden alırım. Son güncelleme de dahil olmak üzere bir kere bile sorun yaşamadım. Update'i kapatmaya çalışan pc kullanıcıları var. Kullandığı herhangi bir cihaza firmware update geldiğinde mutlu olan biri olarak insanın kullandığı işletim sisteminin güncellemelerini almak istememesi için nasıl bir kafa yapısı içinde olduğunu anamaya çalışıyorum.
    Büyük ihtimal laptoplar hocam veya diğer hazır sistemler. Onlarda çok fazla problem çıkarıyor. Bir de eski donanımda da çok büyük problem çıkarıyor.

    Yeni PC toplarsanız her hangi bir sorun olmuyor (genelde)




  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Hay ağzın bal yesin koca y(ü)rekli adam.


    Gel de şimdi anlat millete o güncellemelerin ne kadar önemli olduğunu, internetin aslında en basitinde birbirine bağlı bilgisayarlardan oluşan bir sistem olduğunu ve sadece tek bir bilgisayarda yaşanabilecek sıkıntının tüm ağı etkileyebileceğini... Microsoft'un bu nedenle tüm kullanıcıları zorlaması gayet anlaşılır bir şey. Daha geçen sene aynı ağdaki bilgisayarlara bulaşan fidye yazılımlarını gördük. Microsoft güncelleme ile düzeltmesine rağmen, eğer ağda güncel olmayan 1 tane bilgisayar var ise bile diğer güncel cihazlara da bulaştırdığını da biliyoruz.

    Güncelleyin şu bilgisayarlarınızı. Özellik güncelleştirmelerini (1803, 1809 vs.) almasanız bile (ki ben de öyle yapıyorum) mutlaka güvenlik güncellemelerini alın. Forumda nasıl yapılacağının konusu var.

    Ayrıca güvenlik haricinde hatalı çalışan ve performansı etkileyen unsurları da düzeltiyorlar aylık toplama kalite güncellemeleri ile. Güncellemeleri kapatıyorsunuz sonra ağlıyorsunuz oyunlarda 15-20 fps alıyorum diye...




  • Microsoft bizi maymuna çevirdi zaten gün geçmesin ki birşeylerin yeri değişmesin bk mu var anlamıyorum niye değiştirirsin control paneli bulana kadar canım çıktı.

  • Bu işletim sistemi kendisini 5 dakika sonra imha edecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leocorte -- 25 Ekim 2018; 19:41:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun bulabilirse buyursun. Ben memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 25 Ekim 2018; 20:40:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öff bize devre dışı bırakacak yeni servisler geldi desenize. Uğraş dur şimdi elli tane yeni zımbırtı gelir arka planda gereksiz çalışan.

  • aktorun kullanıcısına yanıt
    Eger güvenlik kaygın yoksa, o dedigin işletim sistemlerini torrent sitelerinden bulabilirsin yada kendin ugraşarak modifiye edilmiş bir iso oluşturabilirsin... Bu modifiye için yapılmış ayrı yazılımlar var. Bilgin olsun.

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir kafa yapısına sahipsen :

    Kendi deneyimin üzerinden milyonlarca windows kullanıcısı adına genelleme yapıp sorun yaşayan insanların bu işi bilmediği gibi bir çıkarım yapmışsın :))

    Microsoft'a bir mektup yaz, bu bilimsel çıkarımını paylaş boşuna geri çekmesinler Ekim 2018 güncellemesini. Sorun kullanıcılardan kaynaklı olduğu aşikar, sende sıkıntı olmadığına göre :))))
  • wakari_mayo kullanıcısına yanıt
    Son dönemde çıkan windows güncellemeleri sorunları düzeltmek yerine dizüstü bilgisayarda ciddi sorunlara yol açıyor. Üstelik bunlar sizin mutlaka yükleyin dediğiniz güvenlik güncellemelerin den kaynaklı sorunlar.

    Zaten işlemcilerde fark edilen donanımsal açıkları yazılımla kapatmaya çalıştıkları için özellikle dizüstü cihazlarda ciddi performans kayıpları oldu. Üstüne bu ay çıkan güncellemelerin yaratığı kilitlenme sorunları da eklendi.

    Masaüstü cihazlarda sorun olmayabilir ama dizüstü ve özellikle i7 işlemciler de ciddi sıkıntılar yaratıyor.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Asus Z370-Plus TUF anakart
    I7 8700 işlemci
    Asus Strix 1080Ti ekran kartı
    Windows 10 Home

    Ekim güncellemesinden sonra oyunlarda problemler yaşamaya başladım. Geri alınca düzeldi. Zaten Microsoft ta güncellemeyi geri çekmişti vs. vs.

    Fazla araştırma yapmadan varsayımlarla yanlış çıkarımlar yapıyorsunuz.
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Bunu yaZmaya gelmistim gidiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aktorun kullanıcısına yanıt
    Paşama bak sen, "bilimsel çıkarım" falan diye laf mı sokarmış. Aman da aman :)))

    2 tane evde 2 tane de iş yerinde olmak üzere her gün 4 pc'yi aktif olarak kullanıyorum. 1 tanesinde bile güncelleme ile ilgili sorun yaşamadım. Güncellemelerin kapatılması arayışları ile ilgili söylediğim sözler ekim güncellemesi için değil çıktığı günden beri "Windows 10 çok güncelleme veriyor, güncellemeleri nasıl kapatabilirim" diye kafa ağrıtanlar içindi. Kullandığı işletim sisteminin güncellemelerini kapatarak güvenlik açıkları oluşmasına gönüllü olarak çözüm arayan adamlar, ondan sonra orda burda "PC'ye fidye yazılımı yüklenmiş dosyalarıma ulaşamıyorum, bankacılık şifrelerim ele geçirilmiş hesaplarıma ulaşamıyorum, email hesabım hacklenmiş, sosyal medya hesaplarım çalınmış yardım lütfen" diye ağlarlar. Hayatım bu şekilde ağlayanların sorunlarını çözmeye yardım etmekle geçti. Evet bir insan kullandığı işletim sistemi güncellemelerini niye kapatır ciddi ciddi anlayamıyorum. Önemli dataların varsa büyük güncellemeler öncesi sistem yedeği alırsın olur biter. Zaten önemli bilgilerin varsa ve güncelleme olaylarından bağımsız olarak düzenli şekilde yedek almıyorsan ve o bilgiler bir şekilde elinden uçup gitmiyorsa şansına yaşıyorsun demektir. "Yok benim önemli bilgilerim falan, oyun oynuyor tırıvırı işlerde kullanıyorum pc'yi" diyorsan yedek alıp almamak sana kalmış en kötü ihtimaller sorun yaşadığında formatı basar temiz bir sistem kurarsın olur biter. Sistemi güncel tutmaktan kaçınmak niye hadi sen kaçınıyorsun bunu savunup başkalarını neden bu yanlışa ortak etmeye çalışıyorsun derler adama.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktorun

    Asus Z370-Plus TUF anakart
    I7 8700 işlemci
    Asus Strix 1080Ti ekran kartı
    Windows 10 Home

    Ekim güncellemesinden sonra oyunlarda problemler yaşamaya başladım. Geri alınca düzeldi. Zaten Microsoft ta güncellemeyi geri çekmişti vs. vs.

    Fazla araştırma yapmadan varsayımlarla yanlış çıkarımlar yapıyorsunuz.
    Yabancı forumlardan araştırma yaptığımdan söylüyorum. Türk forumlarını bilmiyorum. Windows 10 özellikle eski donaımlarda epey problem çıkarıyor o yüzden eski donanım için Win 7 en iyisi gözüküyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.