Şimdi Ara

Windows 10'un bir sonraki güncellemesi sadece 30 dakikada yüklenecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Microsoft, Windows 10'un yayınlanması ile birlikte yeni geliştirmeleri kullanıcılara hızlı bir şekilde ulaştırmak için yılda iki kez özellik güncellemesi yayınlamaya başladı. Ancak uzun yükleme sürelerinin Windows kullanıcılarını canından bezdirdiği de bir gerçek.

     

    Yazılım devi yaklaşık bir yıldan beri insanların Windows güncelleme işlemi sırasında bilgisayarlarını kullanamadıkları süreyi kısaltmaya çalışıyor. Nisan 2017'de yayınlanan Creators Update güncellemesi için bu süre yaklaşık 82 dakikaydı. Yüzde 38'lik bir azalmadan sonra Fall Creators Update ile 51 dakikaya düştü. Şimdi ise bir sonraki Windows 10 güncellemesi çok daha hızlı olacak.

     

    Ayrıca Bkz.YouTube masaüstünden canlı yayın yapmayı kolaylaştırdı
    Microsoft tarafından yayınlanan bir blog yazısında belirtildiği gibi, Redstone 4 güncellemesi için gerçekleştirilen kurulum optimizasyonu, kullanıcıların güncelleme yapılırken bilgisayarlarını kullanamayacağı süreyi bir önceki sürüme kıyasla yüzde 63 oranında düşerek sadece 30 dakikaya indirdi.

     


    Çevrimdışı yükleme süresi azaltıldı


    Windows 10 özellik güncellemesi “çevrimiçi” veya “çevrimdışı” şekilde gerçekleşen dört aşamaya ayrılmış durumda. Çevrimiçi süreç makine açık ve işletim sistemi çalışırken yürütülüyor. Yani bu aşamada gerçekleşen herhangi bir işlem, kullanıcıların bilgisayarlarını kullanmasına engel değil. Çevrimdışı aşamada ise güncellemenin kurulumu için makinenin yeniden başlatılması ve diğer işletim sistemi dosyalarının yüklenmesi gerektiği için bu süre zarfında bilgisayarları kullanmak mümkün olmuyor.

     

    Şirket, güncelleme modellerinde değişiklik yaparak çevrimdışı süreyi azaltmayı başardı. Yeni modele göre, geçiş için kullanıcı içeriğini hazırlama ve yeni işletim sistemini geçici bir dizine yerleştirme işlemi çevrimiçi aşamada gerçekleştiriliyor. Böylece Redstone 4 yüklenirken Windows 10 güncellemesinin büyük bir kısmı arka planda gerçekleşeceği için kullanıcıların bilgisayarlarını kullanamadığı süre ortalama 30 dakikaya inmiş olacak.







  • evet 56 çekirdek işlemciniz ve 10 ssd li raid düzeniniz varsa. acaba dünyada kaç adet harddisk bozuldu bu windows güncellemeleri yüzünden harcanan elektriğin dünyaya verilen zararın boşa giden mesailerin haddi hesabı yok
  • Her büyük güncellemeden sonra sistem kanser edecek derecede hantallaşıyor şuna bir çözüm bulsunlar. Muhtemelen Windows.old klasörüne taşınan eski dosyalar yüzünden.
  • Her güncelleme sonrası formatlamak zorunda kaldığım oluyor bilgisayarı. Çünkü antibiyotik gibi yarardan çok zararı var.
  • Windows 10 o kadar cok kameraya erismeye calisiyor ki artik kameranin sadece microsoft hizmet ettigini dusunuyorum. Kaspersky antivirus yukledim adamlar 10 numara yazilim yapmis direk kamerayi erisimini engelliyor ve erismeye calisani size haber veriyor, olmasi gerekende bu zaten.



    Ayrica gecen hafta bir guncelleme geldi abartisiz 1 saat surdu valla insani bilgisayari actigina pisman ediyorlar.
  • Bu tarz güncellemeler çıktıktan sonra mevcut güncellemelerin hepsini içeren bir imaj dosyasını indirme imkanı oluyor mu acaba? Media Creation Tool dosyası var bu işi gören fakat en güncel win 10 sürümünü mü indiriyor onu bilmiyorum. Eğer güncel olmayan bir sürümü indiriyorsa internet hızınıza bağlı olarak tekrar güncelleme yapmak sıkıcı oluyor.
  • waltran kullanıcısına yanıt
    Guncelleme tek cekirdek ile calisiyordur. 256847 cekirdek bile olsa hizlanmaz bu meret. Ama yavaslayabilir. :D
  • İyi olur. Diski pek doldurmadığım halde 2 saat sürdüğü olmuştu. SSD yoksa güncelleme bazen işkenceye dönebiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    Her büyük güncellemeden sonra sistem kanser edecek derecede hantallaşıyor şuna bir çözüm bulsunlar. Muhtemelen Windows.old klasörüne taşınan eski dosyalar yüzünden.

    Aynen öyle bende sizin gibi düşünüyorum. Bunun için Microsoft'un verimliliği ve optimizasyonu arttıracak birşeyler yapması lazım.
  • Her büyük güncellemede format atıyorum. Windows 10 sayesinde her büyük güncellemede bir format atma sayısına düştüm windows 7 varken yılda 5 kez format atıyordum.
  • Saçma sapan takılmalar gidecek mi? En sonunda windows 7'ye dönücem
  • SSD'li süre sanırım bu verdikleri 30dk olayı , ayrıca güncelleme yapmadan evvel rami de 100-200mhz yukarı çekmekte fayda var ve tabii ki söylemeye gerek yok işlemci gücünü de tek çekirdek bile olsa 4 ghz ve üzerine çekmenizde fayda var(!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 22 Mart 2018; 0:16:3 >
  • şu sonbahar güncellemesinden beri counter strike oynayamıyoruz mouse sorunları yüzünden. gidersinler de ne kadar sürerse sürsün
  • Windows 10 updatelerini bir tek ben kısa sürede yapıyorum sanırım... küçük updateler en fazla 1-2 dk, redstone falanda imkanı yok 1 saatten fazla sürmüş olması. W10 da çıktığından beri kullanıyorum 7 den daha memnunum.
  • Sıfırdan kurulum yapın. Niye o kadar dert yanıyorsunuz.
  • Gnu/Linux varken Windows'un yüzüne bakmıyorum. Kırk yılda bir işim düştüğünde ise otomatik güncellemeler kapalı olduğu için bir arkadaşa bakıp çıkıyorum hemen. Güncelleme yapmaya kalksam esir alıyor bilgisayarı mübarek. Kırk yılda bir açtığım için güncelleme falan da lazım olmuyor zaten. Linux candır.
  • Acaba Windows 7 lisans anahtarımla Windows 8.1 aktifleştirebilir miyim, bilgisi olan var mı? Zira bu gün Techspot'un Windows 7, 8.1 ve 10 karşılaştırma testini gördüm ve 8.1 daha önde görünüyor, şaşırdım açıkçası. Ben zaten hali hazır da Windows 7 kullanıyorum, Windows 10'u bir kez deneyimledikten sonra töbe diyenlerdenim de, acaba 8.1'e mi geçsem diye düşünmeye başladım.
  • denizbay1 D kullanıcısına yanıt
    Pek tavsiye etmem. Benim bilgisayarlar win7, laptop win8. Laptop bilgisayarlarla kıyaslayınca kanser ediyor. Abuk sabuk güncellemeler onda da var. Win10 kadar olmasada dayatma politikası da win8 de var. Win7 gibi serbest değil. Bir kere müşterinin yanında açtım laptobu bir şey göstereceğim. Tutturdu yenide başlatacaksın başka yolu yok, güncelleyecem diyor ve başka seçenek sunmuyor. 20 dk bekleyip rezil oldum. Halbuki laptop donanımı iyi, ama adam külüstürle geldiğimi sandı 20dk sürünce. Ben hayatımda win7 de böyle kepazelik görmedim.
  • Macos'te farklı değil.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.